Hronika

Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, službenici saobraćajne policije su 18. i 19. septembra 2020. godine, u svim gradovima Crne Gore, realizovali operativnu akciju Taksi, saopštili su danas iz Uprave policije.

Kako ističu, cilj akcije je bio kontrola auto – taksi vozila i vozača, koji se bave javnim prevozom putnika.

“Tokom realizovanja akcije, kontrolisano je 768 taksi vozila i vozača. Zbog počinjenih prekršaja, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima, sankcionisana su 193 vozača, od čega je više od trećine ili čak 72 vozača, sankcionisano u Podgorici”, naveli su u policiji.

Ta činjenica, naglasili su, posebno zabrinjava, imajući u vidu da ova kategorija učesnika u saobraćaju vrši javni prevoz putnika, te je realno očekivati da baš oni u najvećoj mjeri poštuju zakon, što očigledno nije slučaj.

“Apelujemo na pravna lica i vlasnike auto-taksi preduzeća i vozila, da skrenu pažnju svojim vozačima na striktno poštovanje zakona, imajući u vidu da će oni, ali i ostali učesnici u saobraćaju i u narednom periodu, biti predmet pojačanih kontrola od strane saobraćajne policije”, poručuju iz Uprave policije.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
delbojpetarStara
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
petar
Gost
petar

Građevina alternativa

Stara
Gost
Stara

Taksisti mucenici koji nemaju da zarade za hleb porodici policija kaznjava one sto ne treba a one sto treba pustaju rade sto hoce.ovo je ne pravda nad siromasi ma.

delboj
Gost
delboj

Neka se ti siromasni nauce redu prije svega. Divljanjem prevare klijenata, nekvalifikacdija za bilo kakav drugi posao…

Send this to a friend