Hronika Podaci Interpola

Albanija na vrhu po potjernicama, pročitajte gdje je Crna Gora

Ilustracija

Prema najnovijim podacima Interpola, Albanija je na vrhu u odnosu na sve evropske zemlje sa 116 Albanaca koji su optuženi za razne zločine i za kojima je raspisana međunarodna potjernica, navodi albanska televizija Top čenel. Kada je riječ o regionu Zapadnog Balkana, na Interpol listi traženih nalazi se 11 osumnjičenih srpske nacionalnosti, osam Crnogoraca, 22 Hrvata i četvorica osumnjičenih iz Sjeverne Makedonije.

Kako navodi ova televizija, oni su traženi ne samo na osnovu albanske Interpolove potjernice, već njih traže i u drugim zemljama u kojima se sumnjiče da su počinila krivična djela.

Iza Albanije nalazi se BiH sa 99 osoba na Interpolovoj potjernici, Bugarska sa 50, Rumunija sa 48 i Francuska sa 28 njenih državljana na ovoj međunarodnoj potjernici.

Samo tri evropske zemlje, odnosno Island, Irska i Luksemburg, imaju samo po jednu osobu na Interpolovoj međunarodnoj potjernici.

Svaka osoba na ovoj listi može da bude uhapšena u bilo kojoj državi svijeta i da bude procesuirana putem ekstradicijskog zatvora, izručenja ili drugog pravnog postupka u zavisnosti od nacionalnih zakonodavstava i bilateralnih i multilateranih ugovora koji regulišu ovu oblast.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Šta je sada ovo, mi neki kriminalci, a Albanci i Bosanci traženiji od nas ? Možda zbog toga što kod nas svi rade za službu, a ovi drugi to rade na svoju ruku.

mojsilović
Gost
mojsilović

Mi na svakih 100hiljada dajemo jednog a Srbija na svakih milion stanovnika. Pošteno!

Nick
Gost
Nick

Zato smo vazda bili slobodni i borili se za slobodu. Ratnici, a ne seljaci i zemljoradnici ka Srbi.

Send this to a friend