Hronika

Atentatori na Zvicera brane se ćutanjem

Radoje Zvicer (foto: detective-info.com.ua

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Kotoranina Radoja Zvicera, koji slovi za vođu „kavačkog” klana, Baranin Stefan Đukić Mandić, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković i dalje ćute pred ukrajinskim pravosudnim organima, piše tamošnji portal “Detektiv info”, prenosi Dan.

Pečerski okružni sud u Kijevu produžio je osumnjičenima pritvor do 8. februara. Odluku je donio istražni sudija Tetiane Ilievae jer slove za osobe bliske škaljarskom klanu.

Prema njima je proširena i mjera predostrožnosti.

Kako piše “Detektiv info”, Đukić, Tuzović, Branković i Jovanović i dalje drže jezik za zubima.

Prema nalazima forenzičko-psihijatrijskih ispitivanja sprovedenih u jesen 2020. godine u period izvršenja zločina nisu pokazivali znake hronične psihijatrijske bolesti, odnosno bili su svjesni svojih postupaka i smatraju se razumnim.

Uprkos ponovljenim pokušajima ispitivanja ove kriminalne grupe od strane zaposlenih u tamošnjoj Nacionalnoj policiji, oni odbijaju da pruže bilo kakve dokaze vođeni odredbama člana 63 Ustava Ukrajine.

U svom svjedočenju datom istrazi, Radoje i Tamara Zvicer nisu se usredsredili na relevantnu činjenicu. Samo su istovremeno svjedočili da su se zajedno preselili u Ukrajinu.

Navodno su 26. maja 2020. godine zajedno otišli u šetnju. U tom trenutku je počela kiša, pa su odlučili da odu kući. Tom prilikom su Đukić i saradnici ispalili više hitaca u Kotoranina. Napadači su zapalili automobil u kojem su bili, pri čemu je jedan od njih zadobio opekotine po licu, a zatim pobjegli sa lica mjesta.

Uhapšen je i službenik Nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi, osumnjičen za pomaganje Zvicerovim napadačima.

Ukrajinski portal ranije je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su 26. maja u Kijevu teško ranili njenog supruga Radoja.

Send this to a friend