Hronika

Atlas grupa: Ivanović naložila nastavak izviđaja protiv Đukanovića

Iz Atlas grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića tvrde da je vrhovna državna tužiteljka Đurđina Nina Ivanović naložila Specijalnom državnom tužilaštvu da nastavi izviđaj po krivičnoj prijavi advokatskog tima Kneževića protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog navodnog stvaranja kriminalne organizacije, zloupotrebe službenog položaja i protivzakonitog uticaja.

Knežević, koga SDT između ostalog tereti da je organizator kriminalne grupe koja je nanijela višemilionsku štetu državi Crnoj Gori i za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica, a pred sudom u Londonu pokrenut je postupak o njegovom izručenju, nastavlja da optužuje Đukanovića da želi da mu oduzme svu imovinu.

Ovom krivičnom prijavom obuhvaćeni su i Olivera Mihajlović Elez, bivša izvršna direktorica Meljine kompleksa doo, Blažo Jovanić, predsjednik – sudija Privrednog suda, Radoje Žugić, guverner Centralne banke, Tanja Terić, bivša privremena upravnica u Atlas banci, Milan Remiković, bivši privremeni upravnik u IBM banci, Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac, Saša Zejak, stečajni upravnik Meljine kompleksa doo i više NN lica.

“Pomenuti su pričinili direktnu štetu Meljine kompleksu doo od 57 miliona eura, Atlas banci u iznosu od od 77 miliona, IBM banci u iznosu od četiri miliona. Ukupna direktna šteta iznosi oko 138 miliona eura. Indirektna štetu je učinjena Atlas banci u iznosu 25 miliona eura, što je vrijednost dodatnog kapitala koji bi trebali uložiti većinski akcionari iz redova Atlas grupe, da bi očuvali postojeću vrijednost akcija, s obzirom na to da usljed privremene uprave nije bilo moguće trgovati akcijama”, navodi između ostalog u Atlas grupi.

Jedan od Kneževićevih advokata Zdravko Đukanović u saopštenju navodi da očekuje “da će se utvrditi zadaci i uloge pripadnika kriminalne organizacije, i da će na taj način utvrđena bitna obilježja krivičnog djela Stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a Krivičnog zakonika Crne Gore”.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
Prc CGAnonimusAnonimusIbrocetinje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prc CG
Gost
Prc CG

Nastavak izviđanja?????Oce li neko da mi prevede ovo?????
A da možda su u izviđački pokret pa zbog toga,izvinjavam se.

Anonimus
Gost
Anonimus

Djordjina vodi postupke u okviru tuzilastva imaces i previse posla jadna nebila

Anonimus
Gost
Anonimus

A bas je ona pozvana da to uradi!Proslavila se svojim optuznicama i ovo ce omunjiti a onda ce svi biti duzni da trpe jer postupak moze protiv svakog da se vodi samo ne protiv tuzilaca oni su bezgresni pa i kad vrse krivicna djela!

cetinje
Gost
cetinje

Dali jemozda PVI APRIL “dan lazova”.

NBA
Gost
NBA

A,STO GOS.TIVANOVIC NE NALOZIS ,DA TI IZRUCE U CG. DUSKA KNEZEVICA,PA NEKA PRICA OCI U OCI AKO JE TO “ISTINA”?

Ibro
Gost
Ibro

Hahahahaha

Send this to a friend