Hronika

Atlas Grupa: Sporazum sa Đurđićem nezakonit, pritisak na Kneževića osuđen na neuspjeh

Povodom saopštenja iz Višeg suda u Podgorici, koji je juče prihvatio sporazum o priznanju krivice bivšeg izvršnog direktora “Atlas banke“ Đorđa Đurđića, odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića na čelu sa advokatom Zdravkom Đukanovićem tvrdi da je taj sporazum nezakonit.

<<<Bivšem direktoru Atlas banke šest mjeseci kućnog pritvora<<<

“Odlično smo upoznati sa sadržajem i tokom ovih pregovora pred Specijalnim državnim tužilaštvom u Podgorici i sa okolnošću da je Đorđe Đurđić trpio ogroman pritisak koji je rezultirao zaključenjem ovakvog sporazuma. Dio izvršne vlasti, prije nego što se odlučio na ovakvo postupanje, mora biti svjestan da su takve radnje i pritisci u konačnom osuđeni na neuspjeh. Odbrana će to i dokazati u krivičnom postupku pred Višim sudom u Podgorici, gdje očekujemo oslobađajuću presudu za Kneževića”, saopšteno je iz Atlas grupe.

Viši sud u Podgorici je, tvrde oni, morao da odbije da zaključi ovakav sporazum jer je isti u svemu suprotan odredbama Zakona koji regulišu uslove, okvire, kriterijume, mjerila i na kraju, osnove za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog djela.

“Ovakvo hitno prihvatanje sporazuma ukazuje na nervozu SDT-a u Podgorici i dijela izvršne vlasti. Ovaj sporazum zaključen je suprotno zakonu i njegov jedini motiv je nastavak pritiska na sudske organe da se nađe opravdanje za nezakonito oduzimanje imovine Duška Kneževića, tako što će ga osuditi za krivično djelo koje nije izvršio”, ističu u Atlas grupi.

Oni su prokomentarisali i kaznu Đurđića.

“Kazna koja je izrečena Đurđiću u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna od 2000 eura, kao i obaveza da Đurđić uplati 200 eura u
humanitarne svrhe, nije ni vrijedna ozbiljnog komentara i u stručnoj  javnosti izaziva nevjericu. Posebno je nevjerovatan komentar specijalnog tužioca Stojanke Radović da Đurđiću ništa nije obećano mimo sporazuma. Specijalni tužilac Stojanka Radović bi trebalo da objasni na kakva konkretna obećanja misli“”, zaključuje se u saopštenju.

S.Đ.

Send this to a friend