Hronika PO NALOGU TUŽILAŠTVA SASLUŠANI BIVŠI DIREKTORI ATLAS BANKE U ISTRAZI PROTIV KUMA DUŠKA KNEŽEVIĆA

Banjevića, Đukanovića i Đurđića ispituju zbog kredita bez pokrića

Foto: Specijalno državno tužilaštvo (CdM)

U ovom tekstu je ranije bilo netačno napisano da su Banjeviću, Đukanoviću i Đurđiću oduzete putne isprave.

Bivši potpredsjednik Atlas grupe Mihailo Banjević, bivši izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci Duško Đukanović i bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić saslušani su juče u Specijalnom tužilaštvu, u istrazi odobravanja kredita bez adekvatnog pokrića čime je Atlas banci nanešena šteta od skoro 600.000 eura, piše Pobjeda.

Kako je Pobjedi potvrđeno od više izvora, pod istragom je Vesna Pavlović Furth, izvršna direktorica Atlas mont banke za poslove sa stanovništvom, ali ona nije saslušana jer se ne nalazi u Crnoj Gori.

<<<Banjević, Đurđić i Đukanović pušteni nakon saslušanja<<<

Banjević, Đurđić i Đukanović, nakon što su dali izjavu pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević, napustili su zgradu Tužilaštva.

Oni su tužiteljki pojašnjavali pod kojim okolnostima i kako su odobrili kredit za koji istražitelji sumnjaju da je nanio višemilionsku štetu Atlas banci.

Njihova saslušanja uslijedila su nakon što je Specijalni policijski tim u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom prikupio dokaze protiv kuma odbjeglog biznismena Duška Kneževića, Dejana Sekulića, kojem je u srijedu određeno zadržavanje od 72 sata zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Riječ je o kreditu koji sedam godina nije vraćen banci, a koji je 2009. godine uzeo Dejan Sekulić. Sredstvo obezbjeđenja bilo je zemljište koje je bilo pod teretom, tako da banka nije mogla da se naplati. Sekulić nije vraćao kredit, već je nakon nekoliko godina tražio od banke refinansiranje, koje mu je odobreno, a dug prema banci, uz kamatu, dostigao je skoro 600.000 eura. Novac banka nije mogla da povrati, a garancija za kre dit je bila neupotrebljiva. Čelnici Atlas banke potpisali su dva aneksa kreditnog ugovora.

U tom periodu kada je sporni kredit odobren, a kasnije i refinansiran izvršna direktorica Atlas mont banke za poslove sa stanovništvom bila je Vesna Pavlović Furht, a Bajević, Đurđić i Đukanović na rukovodećim mjestima u Atlas banci.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Banjora
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banjora
Gost
Banjora

Koliko je po ovom osnovu steta planski nanesena Hypo banci kroz aranžmane sa Pamtomarket/om i Pantom Vučurovićem ovo je sutno.

Send this to a friend