Hronika NOVLJANIN OSUMNJIČEN DA JE SA BRAĆOM BIO ČLAN KRIMINALNE GRUPE

Bigović se predao, sproveden u zatvor

Novljanin Ivan Bigović predao se juče podgoričkoj policiji u pratnji advokata Srđana Lješkovića, piše Dan.

Kako saznaje Dan, Bigović je nadležnima priložio medicinsku dokumentaciju o liječenju tokom bjekstva.

On bi liječenje trebalo da nastavi i u istražnom zatvoru u Spužu, gdje je juče sproveden.

Hercegnovska policija intenzivno traga za Radomirom i Milovanom Bigovićem, koji su 20. novembra prošle godine, zajedno sa Ivanom Bigovićem, pobjegli nakon odluke sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Miroslava Bašovića da odbije predlog Višeg tužilaštva za određivanje pritvora.

Osumnjičeni Vitorio Šuković, Dragan Bigović i Milan Bigović uhapšeni su te noći i sprovedeni u Spuž. Terete se da su kao kriminalna grupa u dužem periodu prodaval i drogu.

Među dokazima tužilaštva nalazi se foto-dokumentacija CB Herceg Novi, materijal prikupljen tokom primjene mjera tajnog nadzora.

Velike napore hercegnovske policije, koja je više od godinu dana mjerama pratila osumnjičene, u jednom trenu srušila je odluka istražnog sudije Bašovića da ih pusti nakon 72 časa tužilačkog zadržavanja.

Da je ta odluka bila pogrešna ustanovilo je i vijeće podgoričkog Višeg suda, koji je uvažio žalbu višeg tužilaštva kao osnovanu i odredio osumnjičenima pritvor do 30 dana.

Osnovano se u žalbi navodi da je sudija za istragu pogrešno postupio kada je našao da treba odbiti predlog Višeg tužilaštva da odredi pritvor okrivljenima Bigović Milovanu, Bigović Radomiru, Bigović Draganu, Bigović Ivanu, Šuković Vitoriju i Bigović Milanu navodi se, između ostalog, u odlu ci Krivičnog vijeća Višeg suda koju potpisuje sudija Dragica Vuković.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Hernan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hernan
Gost
Hernan

Fino neko bratstvo…

Send this to a friend