Hronika

Bigovići pušteni, pa ponovo uhapšeni

ZIKS

Novljani koji su osumnjičeni kao pripadnici kriminalne organizacije koju je, prema tvrdnjama policije, formirao Milovan Bigović bili su više od godinu dana pod mjerama tajnog nadzora. Kako Dan nezvanično saznaje, policija je pratila njihove određene komunikacije i aktivnosti što je rezultiralo razbijanjem kriminalne grupe. Oni su sinoć ponovo uhapšeni u Herceg Novom i sprovedeni u istražni zatvor, nakon što je poništena odluka da se brane sa slobode, potvrđeno je za Dan iz policije.

“Milovan Bigović kao organizator angažovao je Radovana Bigovića, Nikolu Ivovića, Dragana Bigovića, Ivana Bigovića, Vitorija Šukovića i Milana Bigovića radi prodaje kokaina i marihuane u Herceg Novom. Sebi je odredio da organizuje nabavku droge i način prodaje, da izdaje naloge članovima grupe, vrši kontorlu novčanih tokova i sprovodi nadzor nad pripadnicima grupe i prodajnim aktivnostima”, navodi se u dokumentaciji.

Osim toga ističe se da je Radomir Bigović prodavao kokain i marihuanu, sakrivao i raspoređivao kokain ostalim članovima grupe, vodio evidenciju prodatih količina, po potrebi angažovao Šukovića za rasturanje i dostavu kokaina članovima i korisnicima.

“Nikola Ivović imao je zadatak da prodaje kokain i da anagažuje Šukovića za dostavu kupcima. Dragan Bigović je bio zadužen za skrivanje marihuane i kokaina, a obavljao je i primopredaju i logističke poslove. Ivan Bigović je vršio prodaju kokaina i marihuane i posredovao u njihovoj prodaji, obezbjeđivao je lokaciju za primopredaju droge u svom lokalu Magnum. Vitorio Šuković je po nalogu Milovana i Radomira Bigovića i Ivovića držao i raznosio kokain kupcima i na njihov zahtjev im dostavljao kokain radi primopredaje kupcima. Milan Bigović je bio je angažovan da prodaje koakin”, sumnje su koje proizilaze iz mjera tajnog nadzora i dokumentacije u koju je „Dan” imao uvid.

Kako je dalje navedeno, Milovan Bigović je najkasnije sredinom juna 2018. organizovao mrežu prodavaca.

“Lično je od 15. juna 2018. do 7. decembra 2019. prodavao kokain krajnjim kupcima (A. Lakićeviću i M. Ćetkoviću). Radomir Bigović je realizujući kriminalni plan od 15. juna 2018. do 7. decembra 2019. prodavao kokain krajnjim kupcima (N. Markoviću, A. Maloviću, S. Antunoviću, A. Lakićeviću, D. Bandoviću, I. Ljubišiću), zatim je 1. marta 2019. prodao neutvrđenu količinu marihuane N. Bogdanoviću kod kojeg je policija pregledom torbe i pretresom stana pronaš la dio ove droge -13.094 grama. Nikola Ivović je od 15. juna 2018. do 18. oktobra 2018. i od 24. januara 2019. do 7. decembra 2019. prodavao kokain krajnjim kupcima (S. Pješivcu, S. Antunoviću, I. Ljubišiću, I. Dabižinoviću, N. Markoviću, A. Maloviću, M. Pejoviću, N. Daboviću, A. Tripoviću, D. Samarciću, B. Došlo)”, navodi se u dokumentaciji iz istrage.

Kako proizilazi iz mjera tajnog nadzora, Ivan Bigović je od 15. juna 2018. do 7. decembra 2019. prodavao kokain krajnjim kupcima, a 5. jula 2019. posredovao je u prodaji neutvrđene količine kokaina, tako što je, kako se navodi u dokumentaciji nadležnih, povezao nepoznatu osobu kupca iz Srbije, koji je boravio u Budvi u hotelu „Maestral”, a za kojeg je „posredovao Dejan Vuksanović, sa prodavcem kokaina Milanom Bigovićem, koji se istoga dana saN.N. kupcem sastao u Budvi i prodao mu drogu”.

“Vitorio Šuković je od 15. juna 2018. do 7. decembra 2019. po nalogu Milovana i Radomira Bigovića i Nikole Ivovića držao manje količine kokaina, kako bi smanjili rizik da budu otkriveni, i raznosio ga njihovim kupcima. Milan Bigović je u navedenom periodu prodavao kokain, a 5. jula 2019. u Budvi posredovao u kupovini kokaina. Okrivljeni Nebojša Bogdanović je 1. marta 2019. radi dalje prodaje kupio od Radmira Bigovića neutvrđenu količinu marihuane koju je 2. marta 2019. prodao A. Madžgalju, dok je manji dio droge ostavio za sebe, a koji je policija pronašla prilikom pretresa”m sumnje su koje proizilaze iz mjera tajnog nadzora, a koje su navedene u dokumentaciji.

Negirali izvršenje krivičnog djela

Nakon saslušanja kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda Miroslava Bašovića, osumnjičeni Novljani su juče pušteni da se brane sa slobode, ali ta odluka nije trajala dugo.

Advokat Srđan Lješković, koji zastupa Bigoviće, kazao je nakon njihovog saslušanja da su negirali izvršenje krivičnog djela za koje se terete krivičnom prijavom CB Herceg Novi. Istakao je i da će svaku izjavu koju su dali tužiocu u slučaju potrebe moći da potkrijepe dokumentacijom koja će biti dostavljena odmah po pozivu tužilaštva. Lješković je istakao kako smatra da je istražni sudija postupao u skladu sa zakonom nakon čega je donio odluku o puštanju osumnjičenih.

14

avatar
1000
10
4
0
 
13
Cg🇲🇪😇GarniRealanUh,uhSefket
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg🇲🇪😇
Gost
Cg🇲🇪😇

Njima je spas ovaj advokat🤣🤣Po Podgorici je sad kletava dabogda te Ljeskovic branio🤣🤣🤣

Garni
Gost
Garni

Šta je sa Baošićima, celo selo šmrče belo?

Realan
Gost
Realan

E jos ne vidjeh da su mediji nekog ovako strastveno opisali,kao da su neka fabrika ili logisticko distributivni centar koji je obavlja’ svoj posa’ profesionalno i uredno..

Sefket
Gost
Sefket

Ovi Bigovici kao braca Dalton.

HN
Gost
HN

Konacno je Policija pocela da radi svoj poso , dje su bili zadnjih 10 godina !
Neka dokazu kako su stekli imovinu .
I opet su ostavili dio brace da porodicni posao ne propadne

Shkero
Gost
Shkero

Neko je previse gledao Netflix ostvarenja-Narcos i El Chapo. Hahahaahahah!

Vikar i zvonar
Gost
Vikar i zvonar

Sve glasači i posmatrači na izborima za DF ili demokrate …i na litijama redovno..Bravo cg ..a sad jeli vama neznaveni narode ko je ko u CG..ne laje pas radi sela jadni nebili..no ima vremena..vjerujte vi i dalje popovima i sličnim likovima..vjernici…progledaćete kad tad no se bojim prekasno…

Bozo Becarac
Gost
Bozo Becarac

Hahahah bas tesko.

Pero NK
Gost
Pero NK

Sad im dajte jos obestecenje kad ih pustite…ili jos bolje recite da je bila greska.Nesrecna drzavo

Car
Gost
Car

Mene ovo vise lici na atak nove vlasti na Crnogorce i u HN i u BD. Nikad vise 1918

Boka republika
Gost
Boka republika

TEBE lici? Koji je to padež? Atak na Crnogorce?
Ako su Crnogorci kao Bigovici onda bolje da nas nema…

Bozo Becarac
Gost
Bozo Becarac

Nema vas onda.

Realno
Gost
Realno

Nije do njih, koliko do budala koje se drogiraju. Zašto se drogiraju?

Uh,uh
Gost
Uh,uh

Zato sto pocnu kao djecina od 13 14 godina koja nemaju pojma o nicemu,kad im je jedino vazno da se dokazu,niko se sa 40 ne pocene drogirat

Send this to a friend