Hronika

Bivšem direktoru Atlas banke šest mjeseci kućnog pritvora

Bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić provešće šest mjeseci u kućnom pritvoru nakon što je Viši sud u Podgorici danas prihvatio sporazum o priznanju krivice. On je ujedno kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 2.000 eura, a 200 eura treba da uplati u humanitarne svrhe  Javnoj ustanovi Klinički centar Crne Gore.

“Priznajem krivicu. Po nagovoru Duška Kneževića potpisao sam bankarske garancije u iznosu od 12,5 miliona eura, iako nisu bile pravilno evidentirane shodno aktima banke. Znao sam u vezi kojeg pravnog posla potpisujem garancije, a u pitanju je bila prodaja Princes hotela u Baru, koji je bio u vlasništvu Atlas grupe. Garancije su izdate firmi Kaspia proprety”, kazao Đurđić.

Kazna ispod zakonskog minimuma prema navodima specijalne tužiteljke Stojanke Radović predložena jer je Đurđić nezaposlen bez ličnih primanja, lošeg materijalnog stanja, i otac dvoje djece. Dodatno, kako je navela, imovinsku korist nije pribavio za sebe i uzeto je u obzir njegovo držanje nakon izvršenja krivičnog djela.

Sud je saopštio da će Đurđiću, ukoliko jednom napusti samovoljno prostoriju za izdržavanje kazne, u trajanju od pet sati, ili dva puta u trajanju od šest sati, odrediti da ostatak kazne provede u zatvoru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nemamime
Gost
nemamime

kovertaška država…

ND
Gost
ND

Pozivam vlast da mi omogući da “uzmem” pola miliona eura (ne treba više) i neka me osude na 5 godina kućnog pritvora!

Dokaz
Gost
Dokaz

Odje se radi o zloupotrebi polozaja, nema imovinske koristi! Onaj koje uzeo je u bjekstvu!
Ko zna koliko je jos randika moralo da potpisuje sve sto on naredi!

Lipovo
Gost
Lipovo

I Pirco Biroli bi mu zavidio na ,,hrabrosti,,!

Srčani problem
Gost
Srčani problem

Lošeg materijalnog stanja!? Čovjek koji je makar 5000€ mjesečno primao zadnjih minimum 6-7 godina? Je li normalan onaj koji je ovakvo saopštenje pisao?

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ukrao 12.5 milijona eura i dobijo kaznu 2200 eura.
Nikada nisam mislijo da ću živjeti u stripu Alana Forda.

zzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzz

malo si kiksao.. nije on ukrao.. on je odgovorno lice.. on je potpisao dokumenta na koja ga je gazda prisiljavao.. reklo bi se poznati scenario za nase podneblje.. ukrao je onja sto je u bjekstvu.. a ostavio stale da trunu .. logicno je da je momak porpisao sporazum.. ali to je za neke visa matematika..

Nema veze
Gost
Nema veze

Mada sudska odluka nije nerazumljiva ipak su mogli da budu malo strožiji. Odgovornost je ipak odgovornost.

Send this to a friend