Hronika

Bivšem izvršnom direktoru Atlas banke Marku Nikoliću određen pritvor do 30 dana

Atlas banka

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je danas nakon saslušanja bivšem izvršnom direktoru Atlas banke Marku Nikoliću pritvor do 30 dana.

<<<Opet uhapšen Marko Nikolić, bivši direktor Atlas banke<<<

On je uhapšen prekjuče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u okviru nove istrage koja se vodi zbog zloupotreba ovlašćenja u toj banci.

U okviru ove istrage bila je privođena bivša zamjenica izvršnog direktora Dijana Zečević koju je tužilac nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Njima se stavlja na teret zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Nikolić i Zečević se sumnjiče da su, mimo zakonskih ovlašćenja, nakon isteka oročenja sredstava, zadržali depozite preduzeća JP Aerodromi Crne Gore u iznosu od tri miliona eura, iako je uprava Aerodroma u više navrata pismeno tražila prebacivanje novca na račun preduzeća.

Istražni organi će ispitati i ulogu većinskog vlasnika Atlas banke Duška Kneževića koji je, prema prvim nalazima, uporno sprečavao ovlašćene službenike Atlas banke da ispune nalog Aerodroma Crne Gore.

Na teret mu je stavljeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MirkoVasilije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Ne izmisljajte!

Vasilije
Gost
Vasilije

Da nije bilo depozita ne bi Knežević riješio povoljno kredite Brajovica i namjestio da isti stekne bogastvo prodajom trlezina bezvrijednih bjelopavlickih.

Send this to a friend