Hronika

Bogdanović: Veljović nije pokrenuo istragu, uprkos dokazima o prisluškivanju

Boris Bogdanović

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović nije pokrenuo istragu, niti procesuirao odgovorne, uprkos desetinama dokaza, brojnim upozorenjima, fotografijama i pozivima koji su ukazivali da je poslanik Demokrata Boris Bogdanović praćen i prisluškivan.

To je Bogdanović naveo u saopštenju upućenom javnosti.

“Kao odgovoran čovjek činjenicu da sam kontinuirano praćen u toku 2020. godine nijesam politizovao, već sam krajnje korektno pustio institucijama da odrade svoj posao. Uvjeren sam da je moje postupanje i pružena šansa državnom organu odgovoran korak, a građani Crne Gore će procijeniti da li je moglo poštenije i korektnije. Nažalost, da nije bilo promjena 30. avgusta i da nije bilo profesionalnog odnosa gospodina Dejana Vukšića, ja i dalje ne bih institucionalno saznao da sam praćen i prisluškivan”, naglasio je Bogdanović, koji je predsjednik Kluba poslanika “Mir je naša nacija”.

On dodaje da mu, u jeku predizborne kampanje za parlamentarne izbore, nije padalo na pamet da koristi takvu situaciju u političke svrhe i prikupljam političke poene, iako je to bilo potpuno politički legitimno.

“Naprotiv, dao sam šansu državnoj instituciji da samo sprovede postupak, jer sam dokaze već sam pribavio i dostavio. Međutim, Veljović se opredijelio da objavi rat očiglednosti i stane u zaštitu onih koji su me špijunirali, pratili i uhodili danima, nedjeljama i mjesecima”, istakao je Bogdanović.

Kako ukazuje, taj primjer daje najbolju moguću sliku, kristalno jasnu i domaćoj i međunarodnoj javnosti, kako postupaju zarobljene, a kako slobodne institucije.

“Kako pod patronatom autokratije institucije štite napadače i nalogodavce, a kako u demokratskom i slobodnom sistemu institucije štite žrtve, razotkrivaju i procesuiraju napadače. Takođe, na ovom primjeru se jasno može uočiti da bez kadrovskih promjena nema reformi”, naveo je Bogdanović.

Ističe i da je Uprava policije, u komandnom smislu i čast izuzecima, bila produžena ruka parlamentarne većine, koja je izdavala naloge sa ciljem realizacije svojih, a ne državnih interesa.

“Tako su svi oni koji su bili izvršioci takvih zadataka bili štićeni i rehabilitovani, a njihove žrtve, među kojima sam i ja i brojne moje kolege, proglašavani za državne neprijatelje. Raduje me što smo konačno pred licem javnosti ogolili i raskrinkali jedan sistem koji se ogriješio o građane i o državu, a ujedno nanio ozbiljnu štetu i usporio naš put ka EU koji nema alternativu”, zaključio je Bogdanović.

14

avatar
1000
14
0
0
 
14
Zna se🇲🇪Bernini🇲🇪DesperadoSASA.NK.MEDolina Bogova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zna se
Gost
Zna se

Ti si izdajnik. Nisu te džabe pratili. Ima još političara pa što njih nisu pratili. Ti si izvučen na lutriju iz dosade da te prate

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Boki, kako ti je Aleksa? Što činite?

Desperado
Gost
Desperado

Ovi imaju obraza da se jave nakon što smo čuli o čemu razgovaraju on, Plagijator i Krap ? Ovo je tipičan primjer OKG Demokrate.

SASA.NK.ME
Gost
SASA.NK.ME

E tudje sluge nista ljudi.pi pi pi 3×3333

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Korumpirani nemas pravo glasa .

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Što si se prepa, imaju li kakvu tvoju fotografijicu sa Aljeksom?!😂

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

hahahahahaha, a ne mlati jadniče.
kakva eu i pritisci.
odustali ste od smjene katnića jer ima protiv vas sve i svašta.

Barka
Gost
Barka

Pa pracen je zbog “devojke”….ne zato sto je on bitan.

Libero7
Gost
Libero7

Svak zna da ste srpski spijuni i da radite u interesu tudje crkve i drzave kao da he to nesto nivo

Anonimous
Gost
Anonimous

Nijesu baš moždano nadareni ti koji su odlučili baš da prate ovoga momčića. Šta su pametno mogli da saznaju od njega? Ali stvarno?

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Zbog ovakvih stvari su odgovorni u vrhu policije Makedonije osuđeni na kazne zatvora od više godina,a najodgovorniji na kaznu zatvora od čak 12 godina.

Đoko Orlandić
Gost
Đoko Orlandić

Samo budala može prisluškivati još veću …

Naroz
Gost
Naroz

Ti si čovječe preko sina pomoćnika SDT-a “prisluškivao” SDT, a onda su tvoje kolege dogovarali kako da krčme oduzete placeve po Budvi… Znači praćen si sa osnovom, a odgovaraćeš kad-tad.

Bingo
Gost
Bingo

Eh da si jedini…armija poštenog naroda!

Send this to a friend