Hronika

Bulatović ostavio pismo i Katniću?

Luka Bulatović

Visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost Luka Bulatović, koji je u petak izvršio samoubistvo u iznajmljenom stanu u Podgorici, ostavio je dva oproštajna pisma od kojih je jedno navodno bilo upućeno lično glavnom državnom tužiocu Milivoju Katniću, saznaju Dnevne.

Upravo je i ovo glavni razlog zašto je Specijalno tužilaštvo preuzelo istragu, jer je pismo namijenjeno Katniću sadržalo takozvanu “šemu kontakata” koju je sačinio Bulatović.

Prema saznanjima Dnevnih, Bulatović je samoubistvo izvršio na terasi hicem u predjelu srca, a u iznajmljenom stanu, pored laptopa i dva telefona, pronađena su i dva pisma, jedno oproštajno namijenjeno porodici, a drugo Katniću.

Bulatović je važio za velikog profesionalca i čovjeka koji je radni vijek posvetio službi u kojoj je radio. Međutim, nakon promjene režima i nezakonitog dolaska na mjesto direktora ANB Dejana Vukšića, Bulatović je jedan od rijetkih službenika kojem je ukinut radni odnos. Prema saznanju Dnevnih, Bulatović je navodno skoro dobio sudski spor sa ANB, prema kojem su oni bili dužni da ga vrate u radni odnos, međutim, to nije urađeno.

Bulatović je tokom februara u svojstvu građanina davao iskaz u Specijalnom policijskom odjeljenju, a u sklopu izviđaja SDT zbog nezakonitog praćenja i prisluškivanja političara i novinara. Optužnica u tom slučaju podignuta je protiv doskorašnjeg šefa tajne službe Dejana Peruničića i službenika ANB Srđana Pavićevića.

Bulatovićevo ime pominjalo se i tokom suđenja za pokušaj terorističkog napada tokom izbora u oktobru 2016. godine.

Naime, tokom suđenja Specijalno državno tužilaštvo je prikazalo SMS komunikaciju između broja optuženog lidera DF-a Andrije Mandića sa brojem 06…….., koji koristi Luka Bulatović, a koja je ostvarena u februaru 2015. godine.

Sa broja optuženog Mihaila Čađenovića ka broju Bulatovića ostvarene su tri komunikacije, i to jedna 28.10.2015. i dvije 27.9.2016, dok su sa Bulatovićevog broja ostvarene četiri komunikacije ka broju Čađenovića, i to po dvije28.10.2015. i 6.11.2016. godine.

11

avatar
1000
10
1
0
 
10
LjiljaPenzionerkaJado mojStsra VarosSiromah
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljilja
Gost
Ljilja

Zalosno covjek posten ali se krilo od njega sve i svasta dali ce neko imati grizu savjesti

Jado moj
Gost
Jado moj

Dobri Luka! Časni i pošteni! Bez obzira na posao koji si časno radio godinama i koji nosi teret tajnosti i konraverzi, ovo ke mala sredina i svi se znamo! Tvoj časni lik neka bude vodilja tvojoj porodici! Oni koji su doveli do ovoga nikad mirno zaspati neće!!! Dobri Luka! Slava ti!!! Vječna ti slava!!!

Stsra Varos
Gost
Stsra Varos

Veliki Najveci. Moj dobri Luka

Siromah
Gost
Siromah

E moj druze i ako te ne poznajem dal bi ponovo to uradio kada vidis ucviljenu porodicu .. Sigurno ne bi ni ti ni mnogi A mnogi ce se snaci jos bolje sada bez tebe jer eto mrtva usta ne govore . Zao mi je ako si nosio ogromni teret na dusi ko zna koliko godina i ljeta Zao mi… Više »

Što je ovo
Gost
Što je ovo

Dokle više dokle?

NK grad
Gost
NK grad

Sramna Vlada! Muka ga je nacerala na ovo!

Petar
Gost
Petar

Počivaj u miru časni čovječe.
Ljepo su ga vratili, da radi sram i stid sve da ih bude.Vlada spc.

Jorgo
Gost
Jorgo

Neka je na obraz ovoj Vladi i ostalima!!!

LOPOVI
Gost
LOPOVI

Niko ne dize ruku na sebe bez velike muke
Nego koliko je mladosti popustilo psihicki od kovid ostanka bez posla ?

Maršal Tito
Gost
Maršal Tito

Hapsi Milivoje

Penzionerka
Gost
Penzionerka

Ovo je jezivo bilo veceras gledati na tv.
Uznemirena je sva crnogorska javnost.
Ne znam o čemu se radi ali nije za udarnu vijest.Zao mi je tog čovjeka ali kod nas moze sve.

Send this to a friend