Hronika

CdM tačno citirao Britansku ambasadu

Portal CdM tačno je objavio informaciju iz Ambasade Velike Britanije u Crnpj Gori koja nije demantovala ni svoj odgovor ni pisanje medija kako je to danas objavio portal FOS.

Britanska ambasada je, u petak, na pitanje CdM-a da li postoji sporazum o izručenju državljana te države Croj Gori, a u svijetlu aktuelnih dešavanja vezanih za bjegunca Duška Kneževića, odgovorila da se izručenje obavlja u skladu sa Evropskom konvencijom o ekstradiciji, čije su potpisnice obije države.

“Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora su potpisnice Evropske konvencije o ekstradiciji, čime se omogućuje izručenje između naših dviju zemalja”, rečeno je CdM-u u Ambasadi Velike Britanije u Podgorici.

<<<Nema prepreka da Knežević bude izručen Crnoj Gori<<<

Iz Ambasade je CdM-u proslijeđen i link koji dodatno potvrđuje da su dvije države potpisnice Konvencije i kako teče postupak izručenja.

Kao potvrdu istinitosti pisanja CdM-a objavljujmo e-mail prepisku našeg portala i Ambasade Velike Britanije.

Crnogorski portal FOS medija danas je pokušao da demantuje pisanje CdM-a izvlačeći iz konteksta odgovora koje su oni dobili iz britanske Ambasade, objavili tekst pod naslovom “Britanska ambasada za FOS: Izručenje Duška Kneževića nismo komentarisali”.

Aleksandra Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bazinga
Gost
Bazinga

Extradition from the UK: category 2 territories- TypeA -Montenegro…Sve je jasno. Ne znan šta je tu sporno?

vnk
Gost
vnk

Ođe su bitniji oni koji su trebali ranije da ee bave kriminalnim poslovima novopečenih biznismena, kojih ima još puno odim Kneževića. Ja ne platim 30 eura poreza pa mi dođe zabrana na platu sa sve kamatom, a neko duguje po 30 miliona, pa ništa. Ova vlast i ova država ne radi ništa što treba da radi vlast svake normalne države.

Bazinga
Gost
Bazinga

Na šta plaćaš porez 30€? Blago tebi, ja godišnje dam preko 200€ na porez, a od tih objekata, parcela na koje plaćam porez ne zaradim ni 1€? Ali sve uredno plaćam, i nikad se nije desilo da ne platim i zadnji cent, jer ako ne platim jedne godine sledeće je preko 400€! Pa ne plati majčin sine! Pokušao sam nešto… Više »

Pravnik
Gost
Pravnik

Sa ovime ste ih zakucali. A oni neka “demantuju” koga hoće.

Bokelj
Gost
Bokelj

Hahahha prosuili su se samo tako

Morpheus
Gost
Morpheus

E jadan si ti pravnik

marius
Gost
marius

CDM je ka Real. Mnogi ga ne vole, a on vazda šampion Evrope.

Srdjan
Gost
Srdjan

U Rozaje mozda

Kosuta
Gost
Kosuta

Srdjo . Jadan li si

Kot
Gost
Kot

Ja mislim da će svi naši biznismeni da se jednog dana povuku sa parama u neku drugu državu da ih tamo u miru troše a ovi drugi da se hvale kako se bore protiv kriminala. U zatvor će ovi sitni dileri droge poneki lopovčić koji bude ukrao pogrešnoj osobi i slično.

Zetafilm
Gost
Zetafilm

Polakote, ima jos filmova, dje ste poitali…..

Zdravko
Gost
Zdravko

Ambasada je odgovorila da se omogućuje izručenje jer smo potpisnice Evropske konvencije o ekstradiciji. Kome tu nešto nije jasno?

Ehhhh
Gost
Ehhhh

Cak su i najavili izrucenje za 30-ti, ovog mjeseca.

Toni
Gost
Toni

Mislim da DK nije bio toliko glup a da se na neki način ne osigura prije početka ove kampanje. Kakav je da je, mislim da nije glup. Izvjesnoj Aleksandri Obradović nudim opkladu u iznosu mjesečne plate da neće biti izručen.

Minimalac
Gost
Minimalac

Lako ti je momce dat tu crkavicu, daj ti pravu platu, busas se tu sa dvjesta eura, bjezi more, ova izvjesna ima vise od tebe, ali zato mirno spavas, sou!

Vukac
Gost
Vukac

Pa dobro postoji taj sporazum o izrucenju ,sto ne znaci da ce Knezevica isporuciti s obzirom da je on drzavljanin Britanije .Knezevicev bivsi advokat je rekao da zbog te cinjenice ne moze da bude izrucen CG

mmx
Gost
mmx

Na linku koji je proslijedjen jasno stoji da Crna Gora spada u teritorije Druge kategorije kad se radi o izrucenju. Sto dalje znaci, evo prevescu vam radi lakseg razumijevanja: 1. Zahtjev se predaje sekretarijatu VB 2. Sekretarijat odlucuje da li da uvazi zahtjev 3. Sudija odlucuje da li da izda zahtjev za hapsenje 4. Osoba se hapsi I dovodi na… Više »

Jok
Gost
Jok

Ne lupaj kumim te kapom! Procedura ide ovako! Interpol objavi potjernicu koju klasifikuje po određenom prioritetu, drzava clan intepola postupa po njoj i to njeni izvrsni organi kao sto je policija, jer su međunarodni ugovori tj obaveze preuzete potpisivanjem međunarodnih ugovora imaju prioritet u odnosu na obaveze domaćeg zakonodavstva, zatim kad se lice privede određuje mu se ekstradicioni pritvor ili… Više »

Zandar
Gost
Zandar

Promadio si potpuno joko

Toni
Gost
Toni

Jeste, ali A. Obradović vjerovatno ne umije da prevede taj dio, ili to namjerno ne radi (prije će biti ovo drugo). Ovakva im je svaka istina. Nikakva do polovična.

Zdravko
Gost
Zdravko

Sve ti je ovo tačno i jasno je da je sasvim moguće kada je optužnica valjana. Ovaj proces koji si naveo važi za osobe koje su Britanski državljani. Za osobe koje nisu to ide mnogo brze. Pošto je DK državljanin VB ispoštovaće se svih 7 tačaka. Regularno i potpuno normalan proces koji je sličan u većini EU država. SAD i… Više »

Milica
Gost
Milica

Nijesu saopštili da nema prepreka za izručenje kao što ste vi napisali. To je vaša verzija njihovog odgovora. Nevjerovatno da dozvoljavate sebi takvo proizvoljno tumačenje

Matrix
Gost
Matrix

Sve je to ok, ali da li britanski drzavljanin moze biti izrucen drugoj drzavi, to je trebalo pitati, jer je mnogo bitnije od vaseg pikazivanha odanosti vodji i ostalim kovertama i limenkama

Izručenja
Gost
Izručenja

Vidim svi DPS botovi se založili za izručenje DK, ali niko ne pominje izručenje pravosnažno osuđenog Marovića.

Morpheus
Gost
Morpheus

Ovo je spin na kvadrat! Vi ste pitali da li postoji sporazum o isprucenju izmedju 2 zemlje a u svijetlu slucaja Knezevi . Ambasada vam odgovorila da okvirno sporazum postoji ali generalni sporazum i nevezano za slucaj Knezevic koji nisu pomenuki. Vi objavili clanak da ce Knezevic ipak biti isporucen prema UK Ambasadi! Pa stvarno ljudi…

Tomos
Gost
Tomos

Pa kako izgleda kada ima problema oko izručenja ako ovako izgleda kada ih nema… Smješno..

Send this to a friend