Hronika

Cetinjanin tvrdi da mu je bezbjednost ugrožena zbog operativnog rada policije

foto: Cetinjski list

Cetinjanin Vuk Mirković, koji je, kako navodi, saslušavan u sklopu istrage o ubistvu sugrađanina Andrije Gazivode, tvrdi da mu je, zbog postupanja cetinjske policije, nacrtana meta i ugrožena bezbjednost.

Mirković se obratio Cetinjskom listu navodeći da se ne osjeća bezbjedno u gradu u kojem se, kako kaže, već devet dana priča da je ubica ili učesnik ubistva sugrađanina iako su, kako dodaje, sve provjere u policiji dokazale njegovu nevinost.

Mirković je na samom početku izrazio žaljenje zbog tragičnog događaja u kojem je stradao njegov sugrađanin i naglasio da ovim putem želi da javnost sazna da ni na koji način nije povezan sa ubistvom, jer mu je, kako navodi, nakon postupaka policije tokom proteklih devet dana, jedino ostalo da se obrati medijima zato što se ne osjeća bezbjedno u svom gradu.

<<<Ko je bio ubijeni Andrija Gazivoda<<<

“Nakon ubistva pozvan sam u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Cetinje na, kako su mi saopštili, informativni razgovor kao građanin. Pozivu sam se sam odazvao i zadržan sam šest sati u prostorijama policije, gdje sam trpio psihičku torturu zbog koje sam tražio poligrafsko ispitivanje i sve moguće testove kojima sam želio da dokažem svoju nevinost. Prošao sam poligraf, kao i testiranje parafinske rukavice, kojom je utvrđeno da nijesam pucao iz vatrenog oružja u skorije vrijeme”, kazao je Mirković.

<<<U pucnjavi na Cetinju ubijena jedna osoba<<<

Kako je dodao, iste večeri dokazao je da nema nikakve veze sa pomenutim ubistvom, međutim, prema njegovim riječima, postupanje cetinjske policije dovelo je do toga da cijeli grad priča da je ubica, da njegova kompletna porodica i on konstantno doživljavamo neprijatnosti i da se ne osjeća bezbjedno.

On ističe da je, za vrijeme saslušanja na koje se sam odazvao po pozivu, policija ”okupirala” naselje u kojem živi, stan u kom živi njegova bivša supruga sa kćerkom od tri godine kojoj, kako ističe, nije bilo dozvoljeno da sa djetetom uđe u stan nekoliko sati, te da se sve dešavalo tokom dana i naočigled brojnih komšija i sugrađana.

“Za vrijeme mog saslušanja u prostorijama cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti, policija je okupirala naselje u kojem živim, pretresali su mi stan u kojem, naravno, nijesu našli ništa sumnjivo, a bivšoj supruzi nijesu dozvolili da uđe u svoj stan u kom živi kao podstanar sa našom kćerkom od tri godine. Kako se sve dešavalo usred bijela dana, u gradu je stvorena slika da sam osumnjičen za ubistvo i od tog dana moja kompletna porodica i ja doživljavamo razne neprijatnosti. Porodica je primala brojne telefonske pozive sa pitanjima ”kako je moguće da sam ja to uradio”, u gradu se priča da sam ubica, ljudi me čudno gledaju. Otac sam dvoje maloljetne djece i danima nijesam izlazio iz kuće jer se osjećam kao pokretna meta i zbog svega navedenog ugrožena mi je bezbjednost jer ovo nijesu bezazlene informacije”, ističe Mirković.

Mirković zaključuje da mu je, nakon svega što se dogodilo, jedino ostalo da se obrati medijima da bi javnost, kako kaže, konačno znala da je još prvog dana u policiji dokazao da ni na koji način nije povezan sa ubistvom.

“Od večeri kada se dogodilo ubistvo do sljedećeg dana cijeli grad je pričao da sam ubica i ta priča ne prestaje evo ni poslije devet dana. Zbog ”operativnog rada” i postupanja prema meni, policija mi je nacrtala metu, ugrozila bezbjednost i dovela me do toga da ću da se selim iz ovog grada”, zaključuje Mirković.

Andrija Gazivoda je, podsjećamo, ubijen 17. februara u večernjim časovima nakon izlaska iz teretane koja se nalazi u sklopu Sportskog centra ”Lovćen”.

U cilju objektivnog informisanja javnosti, Cetinjski list se obratio  Upravi policije sa pitanjem da prokomentarišu navode Mirkovića. Do objave teksta nijesu dobili odgovor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bora Bora
Gost
Bora Bora

MOGUCE je sve u cg..Da si ubica i da nijesi..Najbolje je da reknes istinu 100%.

Mrki
Gost
Mrki

e zato je nasa policija zaplijenila kokain u Venecueli

Dandi
Gost
Dandi

Isto su mene napravili, 1/1, cak malo gore, ne boj se nicega, slobodno se kreci i zivi ko sto si zivio do sad, znaju oni koga treba pucati. A bagru obavezno tuzi!

Vale
Gost
Vale

Ne sjekira se ,bezbjednos je na nivou, samo ugrabi da nađeš dobar mermer vele nestašica će bit.

Mitar
Gost
Mitar

“…kojom je utvrđeno da nijesam pucao iz vatrenog oružja u skorije vrijeme”!!! Eto! Sto cete vise? Vidite li da odavno nije pucao u nikoga?😁😁😁

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ja bi sad svuda po gradu pio dojč, ne bih plaćao račune, ko ti smije tražiti 1.20

Trkacko prase
Gost
Trkacko prase

1 e je dojc na Cetinje

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

1e?
pa kako ostavljate bakšiš?

KolenicaMoleban
Gost
KolenicaMoleban

Isto ka vi na 1.2

Laki
Gost
Laki

I to se na recku pije

Zevzek
Gost
Zevzek

Mora da si miran momak.

Principe
Gost
Principe

Zalosno

Krespo
Gost
Krespo

Je li se ovaj momak odmah prijavio u CB ili nakon nekoliko dana ,to mi je nesto cudno …

gagi
Gost
gagi

Taj “Cetinjski list”nije uopšte Cetinjski,nego DPS list kao i radio Cetinje,a evo pominju i TV Cetinje koji ne postoji,sprdnja.

Djole
Gost
Djole

Stvarno je upravu ako bas nije krivac .

Borislav
Gost
Borislav

Ko je objavio snimak?

oganj
Gost
oganj

Bitno je da cetinjani ” brane CG od dusmana” .e bruke e bruke

Rilonja
Gost
Rilonja

Oganj doma ostavi !
Na Cetinje nećeš šetat !!!

Ojdi mi
Gost
Ojdi mi

E šetaćemo izdajnice Italijanski svuda pa i na Cetinje tuda su nam stari preci setali i mi cemo pravi Crnogorci šetat. A vi ustaše cete u svoju maticu u Split odatle.

Stanje stvari
Gost
Stanje stvari

Neka se izmače na nekolika mjeseca. U međuvremenu će sigurno biti novih ubistava pa će ga zaboraviti.

Hocemo satori
Gost
Hocemo satori

A dobro , sta drugo ocekivati od nase policije nego da maltretiraju one nevine i slabije , dok mafija radi svoje i ne smiju da im prismrde 😉.

Send this to a friend