Hronika

Cetinjska URA podnijela krivičnu prijavu zbog Njegoševe ulice

Odbor Prijestonice Građanskog pokreta URA podnio je krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba iz Prijestonice, koje su Cetinje vodile u periodu sanacije Njegoševe ulice 2013. godine i koje su lošim potezima direktno oštetile lokalni budžet, kazao je danas odbornik te stranke na Cetinju Slavko Šole Janković.

On navodi da su odmah nakon popločavanja ove ulice i laici mogli uočiti da se ne radi o kamenu koji je adekvatan za ovo podneblje, pa je nakon par godina od popločavanja bilo nekoliko manjih rekonstrukcije, dok se danas vrši već druga veća rekonstrukcija Njegoševe ulice.

“U ovih šest godina svjedoci smo štete koja je direktno pričinjena građanima Cetinja zbog oštećenja na Njegoševoj ulici. Ne prođe jedan dan a da se zbog kratera na toj ulici neko od građana ne povrijedi. Kao posljedicu toga danas imamo i to da je puno građana koji su oštećeni u ovom dijelu, sasvim razumljivo, tužilo Prijestonicu. Kako zbog troškova sanacije, tako i zbog štete koje trpe građani, ali i budžet Prijestonice, odlučili smo podnijeti tužbu protiv odgovornih”, naglasio je Janković.

Navodi da u tužbi, između ostalog, traže od Tužilaštva da se saslušaju bivši čelnici Prijestonice koji su u periodu rekonstrukcije 2013. obavljali dužnosti i učestvovali u tom projektu.

„Takođe, tražimo da nadležni organi izvrše uvid u cjelokupnu dokumentaciju koja se odnosi na popločavanje ove ulice. Nakon medijskog demantija bivšeg gradonačelnika, a sadašnjeg ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, koji je u svom stilu, bezobrazno vrijeđajući inteligenciju svakog građanina rekao da stanje na Njegoševoj ulici nije prouzrokovalo nikakvu štetu po budžet Prijestonice, te da Prijestonica nema veze sa rekonstrukcijom iste, valja se prisjetiti slavodobitnih izjava Aleksandra Bogdanovića sa kraja 2012. godine kada je na „radnom doručku“ ponosno uz izgradnju žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, najavljivao i sanaciju Njegoševe ulice za 2013. godinu. Takođe, treba se prisjetiti i saopštenja njegovog kabineta u kojima obavještavaju javnost o svakom kvadratu „uspješne“ rekonstrukcije, kao i sajta Prijestonice gdje i danas kao jedan od najvećih podviga stoji upravo rekonstrukcija Njegoševe ulice. Prepuštamo najgorem i najbeskrupuloznijem gradonačelniku u istoriji ovog grada, poznatijem kao grobaru Cetinja, da se presabere i odluči kada je govorio istinu, tada ili sada“, navodi Janković.

On je poručio da će Građanski pokret URA, kao i do sada, nastaviti da štiti interese prijestonice i zahtijevati da se pred licem pravde nađe svako ko je radio protiv interesa i na štetu Cetinja i Cetinjana.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
ArbitarAristotelMojsijeMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Arbitar
Gost
Arbitar

Ovi iz URE i Srbi iz Demokratske, pucaju po svim šavovima. Ne zna se, ko je od koga gori.

Aristotel
Gost
Aristotel

A dje vam je Moso?

Mojsije
Gost
Mojsije

Zaista ste prepoznatljivi u sirenju istine!Rugate se sa samim sobom.URA u prazno.

Marko
Gost
Marko

Posteni Bogdanovic i jos posteniji Blazic… sad ce oni u ministarsvo kulture da nastave po istoj matrici…

Send this to a friend