Hronika

Državljanin Crne Gore uhapšen u Italiji: Da bi isplatio dug uzgajao marihuanu

Crnogorski državljanin Jusuf Banaj (46) uhapšen je protekle sedmice u italijanskom gradu Leće zbog sumnje da je na privatnom posjedu uzgajao marihuanu.

Kako prenose italijanski mediji, nelegalna plantažu marihuane su prošlog petka otkrili karabinjeri mobilne radio stanice regije Leće u privatnoj bašti u mjestu Monteronij.

Osim Banaja uhapšeni su i njegov rođak Senad Ahmetović (27) i Simeon Borisov (39) koji su mu navodno pomagali oko plantaže marihuane, a koji su zatečeni na licu mjesta.

Istragom je obuhvaćen i vlasnik zemljišta koje koristi Banaj već jedno duže vrijeme.

“Banaj, sa prebivalištem u gradu Panareo, rekao je istražnom sudiji da je od jednog lokalnog zelenaša uzeo pare na kamatu, te da nije mogao da vrati dug. Zelenaš mu je navodno ponudio da dug vrati na način što bi uzgajao marihuanu za njega. On mu je navodno dao sjeme koje zasadio, a zatim uzgajao i osušene stabljike predavao zelenašu”, navode italijanski mediji.

Ahmetović i Borisov su nakon ispitivanja kod sudije pušteni da se brane sa slobode. Oni su negirali da su pomagali Banaju u uzgajanju marihuane, tvrdeći da je su par puta boravili na tom imanju, ali da nijesu znali šta je zasađeno, niti da su obrađivali zemljište.

Sud je procijenio da trenutno ne postoje ozbiljne indikacije krivice za njih dvojicu.

Takođe za sud je nejasna i izjava koju je vlasnik imanja dao karabinjerima, od toga kad je tačno izdato zemljište, za koju svotu novca, kao i kome. Naime, iskaz vlanika i Banaja se značajno razlikuju, zbog čega je istraga i dalje u toku.

Jedinu sigurnost koju je imao sud je učešće Banaja, naročito iz razloga da je isti tokom saslušanja priznao da je uzgajao marihuanu, kao i činjenica da su prilikom pretesa u njegovim pantalonama pronađeni ključevi od šupe u kojoj je pronađena veća količina osušenih stabiljki marihuane.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
MarkoProlaznikIdemo nisssLovcenska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prolaznik
Gost
Prolaznik

Divna slika,prirodna.

Idemo nisss
Gost
Idemo nisss

Iz koje su nahije ovi crnogorci

Marko
Gost
Marko

Iz iste kao Mandic i Milacic

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Eto vidite, najlogicnije je izjednaciti nacionalnost i drzavnost, pa sto bi se reklo mirna Bosna. Ionako su nam sve nacije oblikovali i smislili popovi, odze i politicari. I ovaj primjer iz Italije dokazuje da smo mi vrijedan narod samo nam treba dobar sistem !

Send this to a friend