Hronika Odluka suda u italijanskom gradu Leće

Crnogorski državljani osuđeni na 15 godina zatvora zbog šverca oružja

Osam mjeseci od hapšenja u Italiji, crnogorski državljani Denis Ahmetović (24) i Suad Bahtijari (25) osuđeni su prvostepenom presudom na osam, odnosno sedam godina zatvora zbog optužbi da su organizovali šverc veće količine oružja iz Crne Gore u Italiju za potrebe jednog lokalnog kriminalnog klana, pišu Dnevne novine.

Prema navodima optužnice, njih dvojica su se teretila da su krajem novembra 2018. godine organizovala transport oružja iz Crne Gore i to devet pušaka, tri specijalna pištolja i raznu municiju.

Kako prenose italijanski mediji, istraga je započeta prošlog novembra u luci Bari, kada su carinici finansijske policije zaustavili i kontrolisali automobil Andrea Nurce (23). Kontrolom automobila, koji je upravo sišao sa broda koji je došao iz Crne Gore, u posebnom bunkeru pronađena je veća količina oružja.

“Mladić se tog dana vraćao iz Crne Gore. Na granici je rekao da nema šta da prijavi. Međutim, carinicima je bilo sumnjivo njegovo ponašanje, tako da je pristupljeno detaljnoj provjeri automobila, u čijem rezervoaru za gorivo je otkriveno devet pušaka, uključujući nekoliko ‘Tokareva, ‘Zastavu M70’ i revolver ‘Smith & Wesson’ kalibra 38 specijalnog, tri pištolja olovke i dvadeset tri metka 7,65 kalibra”, navode italijanski portali.

Na osnovu saslušanja osumnjičenog mladića koji je italijanski državljanin, otkriven je način uvoza oružja i identifikovane su osobe koje su ga naručile. Ispostavilo se da su mladića angažovali Ahmetović i Bahtijari da za 6.000 eura prenese oružje iz Crne Gore u Italiju.

Odmah nakon ovog saznanja Ahmetović i Bahtijari su lišeni slobode. Zanimljivo je da je Ahmetović i ranije hapšen zbog istog krivičnog djela, tri godine ranije, kada je u jednom od napuštenih objekata pronađena ogromna količina oružja, među kojim su bili dva pištolja kalibra 7,65, pištolj kalibra 9×21; puška “pumparica” kalibra 12, dvije obične puške, dva kalašnjikova, tri takozvana škorpiona, 70 kilograma baruta, više detonatora, 400 grama tritola i velika količina razne municije.

“Jedna vrsta supermarketa nelegalnog oružja na kojem bi pozavidjela bilo koja prodavnica oružja”, navode portali.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
abvREALNOMirko.Stara PodgoricaMrgud
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
REALNO
Gost
REALNO

Kod nas bi bio pušten da se brani sa slobode

Mirko.
Gost
Mirko.

kod nas bi dobili 4 mjeseca kuci da su. Eh kakavo nam je tuzilastvo

abv
Gost
abv

A babe i invalidi sa prackama velike robije .

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Što čine Crnogorci Denis i Suad, jado moj ..

Mrgud
Gost
Mrgud

Čita li ko ovo u pravosuđu? Učite se.

Bole
Gost
Bole

Kod nas bi za 10 godina slucaj zastario, ili bi u najboljoj varijanti dobili po 15 mjeseci zatvora. Mozda bi i neki tuzilac napredovao u struci tako sto bi se potkrala kakva greska, pa slucaj bio odbacen.

Goran
Gost
Goran

U CG bi dobili po pola godine da služe u objektu stanovanja…

Mesecrva sonata
Gost
Mesecrva sonata

A kod nas ona sto je dijete probala da ubije na 6…

Send this to a friend