Hronika

Crnogorski pokret: Napad na porodicu Tomkić je dio napada na državu

Najnoviji napad na porodicu Tomkić iz Berana i paljenje njihove imovine samo je dio kontinuiranog napada da državu Crnu Goru sa vrlo dobro poznatih međunarodnih i domaćih adresa, što za posljedicu ima stvaranje atmosfere u kojoj se velikosrpski, svetosavski nacionalizam, na način dobro poznat u deceniji na kraju dvadesetog stoljeća, obračunava, u ovom slučaju, sa pripadnicima hrvatske nacionalnosti, ocijenili su danas iz Crnogorskog pokreta.

<<<Nastavlja se agonija porodice Tomkić: Tražiti odgovornost nadležnih<<<

U tom pokrteu ističu da je samo pitanje vremena kad će na red doći druge nacije, u zavisnost da li će imati ili ne podršku od njih u rušenju institucija države Crne Gore.

<<<Igoru Tomkiću nakon napada zapalili prodavnicu u Beranama<<<

“Nema sumnje da je svijest koja se obračunala sa porodicom Tomkić posljedica djelovanja u dužem vremenskom periodu eparhije Beogradske patrijaršije, zvane MCP, i njenog čelnika Amfilohija Radovića, domaćih političkih i medijskih subjekata, logistički podržanih iz Beograda i Moskve, kao i aktuelnog stvaranja atmosfere vaninstitucionalnog pritiska, u kojem se ne biraju ni sredstva, ni saveznici u postizanj cilja. Stvara se atmosfera straha kod mnogih ljudi u institucijama, zapošljenih u javnim preduzećima, medijima, kod običnih građana, konstantnom kampanjom i prijetnjama, etiketiranjima i slično”, kaže se u saopštenju Crnogorskog pokreta.

<<<Nuhodžić: Vlada traži rigorozno kažnjavanje napadača na Tomkića<<<

Prema njihovim riječima u kojoj mjeri su se u funkciju vaninstitucionalnog političkog djelovanja upregli mnogi politički, medijski i NVO subjekti govori to što su sve civilizacijske, političke, strateške i bezbjednosne razlike stavljene u stranu, kako se prešućuje i mninimizara sve ono što može stvoriti razdor u tom udruženom djelovanju, kako se prešućuju sva nedemokratska, nasilnička i čak zločinačka ponašanja iz istih oportunih razloga.

“Crnogorski pokret traži od državnih organa da prestanu da se ponašaju kao pasivni posmatrač svega što se dešava u Crnoj Gori. Stavom da ne žele nijednim potezom da pogoršaju postojeću političkium situaciju, samo daju dodatni vjetar u rušenju građanskog mira i suživota, dajući prostor onima koji nikada Crnu Goru nijesu doživljavali kao svoju matičnu državu i nezavisan politički subjekt i koji su uvijek radili na njenom rušenju, onemogućavanju da postane dio civilizovanog, zapadnog svijeta. Obračunavajući se, pritom, sa svima onima koji su bili podrška nezavisnoj Crnoj Gori i njenom evroatlanskom putu, bez obzira da li se radi o Crnogorcima, ili pripadnicima manjinskih naroda. Krajnji je čas da vlada Crne Gore upozna svoje saveznike u EU i NATO o pozadini napada na Crnu Goru i da uz njihovu podršku, obezbjedi svim građanima Crne Gore miran i bezbjedan život”, zaključuje se u saopštenju Crnogorskog pokreta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasojevic
Gost
Vasojevic

A eee ne nego napad na Evropu
Normalno da mi nije drago da bilo ko koga maltretira ali koliko se može čuti taj gospodin Tomkić je i te kako provocirao i provocira na nacionalnoj osnovi i poziva se na neka prava i sve druge omalovažava,pokajite ispitajte sve okolnosti pa onda Hapsite pa možda i on dodje na red….

Velimir
Gost
Velimir

Vi da kažete to,vi ste najveći lažovi i foliranti!
Pavićeviću,ti sigurno radiš protiv Crne Gore,svaki tvoj korak je tako usmeren,oskudan te đavo donese!?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Unistise čovjeka a vi o crnoj gori, batalite tu demagogiju više, pohapsite te bitagne i kriminalce

Jelena
Gost
Jelena

Ovo je čist , primjer dešavanja od strane ovih takozvanih 97 hilj.ovako udaraju na državu.Osuda i osuditi ih , brutalno kao što su oni uradili porodici Tomkic , uz porodicu Tomkic smo !

Send this to a friend