Hronika

Dan objavio snimak incidenta između Mijatovića i Otaševića u Delti

Snimak jedne od kamera u TC Delta, objavljen na sajtu dnevnog lista Dan, pokazuje cijelu incidentnu situaciju u kojoj je službenik MUP-a Mladen Mijatović napao novinara tog medija Vladimira Otaševića kada je pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Mijatović sinoć je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici u svojstvu osumnjičenog i tereti se za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, a novinar Dana saslušan je u svojstvu oštećenog.

<<<Mijatović saslušan kao osumnjičeni<<<

“Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u skladu sa Zakonom i Etičkim kodeksom državnih službenika i namještenika, preduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti, kako bi utvrdili da li je službenik MUP-a Mladen Mijatović svojim postupkom povrijedio službenu dužnost”, saopšteno je juče CdM-u iz MUP-a.

<<<MUP za CdM: Mijatović negirao da je napao Otaševića i da radi kao privatno obezbjeđenje<<<

RTCG je juče objavio snimak incidenta na kome se ne vidi da je Mijatović udario Otaševića.

Jokić i Radović: RTCG da se izvini Otaševiću

Članovi Savjeta Javnog servisa Bojana Jokić i Milan Radović zatražili su danas da se RTCG izvini novinaru Vladimiru Otaševiću, zbog, kako tvrde, montiranog snimka iz Delte.

“Urednički kolegijum RTCG-a treba da se izvini novinaru Otaševiću i javnosti zbog emitovanja montiranog snimka bez prethodne provjere i tražimo odgovornost”, navodi se u njihovom zajedničkom saopštenju.

94

avatar
1000
44
50
0
 
88
KRALJ NIKOLA IFileopgGen. DukljaninZatiželjanZatiželjan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ovaj faul moze da se svira ili ne svira..

Fileopg
Gost
Fileopg

Ja ne viđeh da ga je hvatao za vrat i udarao… Možda sam nešto propustio…,, ČUŠ LOGIKE TUŽIOC I KRIMINALAC KRIJUĆI ZAJEDNO, PA U DELTI NAŠLI DA TO TAJNO RADE”…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A đe je “novinaru” bila novinarska legitimacija? Da je mene ovako uhodio i škljocao- potrudio bih de da bude baš “oštećeni”😁! Klasičan primjer medijskog spinovanja,, đe žrtva postaje krivac i obratno.

zoro
Gost
zoro

vala ga je nagrdio!ubio ga sa svojim stomakom i razvalio ga skroz.u gradskom autobusu bi ga mnogo jace ugnjecili.

Mimi
Gost
Mimi

Samo me zanima da li to znaci da ja mogu da idem po gradu i slikam narod telefonom? Ili recimo da pratim Otasevica i da ga na svakom koraku fotografisem. Je li to normalno?

Slavko
Gost
Slavko

Da, mozes, snimanje na javnom mjestu je dozvoljeno i apsolutno ni jedan zakon ne krsis.

gost
Gost
gost

Nije normalno Mimi. Većina ljudi ne voli da im se narušava privatnost i da ih kojekakvi likovi uhode slikavaju. Pušti Slavka da on uhodi i slikava narod okolo, pa ćemo da vidimo kako će se provesti.

Maja
Gost
Maja

Privatnosti na ulici nema, privatnost je u tvom domu.

Slavko
Gost
Slavko

Znaci treba prebiti kosti svakome ako te slucajno slika na ulici. Posebno stranim turistima koji slikaju sve zivo i to nikom normalnom ne smeta. Nikad naprijed sa takvim vasim srednjovjekovnim misljenjem iz Nove varosi.

Fileopg
Gost
Fileopg

Zašto se onda dizala priča kad je neko snimao po ulica Kotora… Čas ne smije, čas smije.

Vila
Gost
Vila

Možeš, sa svojim telefonom radiš šta god hoćeš. Zašto postoji kamera? Slikaš li se inače? Ako ja budem u prolazu i uhvatiš me u kadar, izbiću te.

Fileopg
Gost
Fileopg

Znači da neko ima pravo da slika tvoju ženu ili ćerku ili čak majku iza svakog ćoška i da je prati ulicama daj uozbiljite se….

Majakovski
Gost
Majakovski

Mimi, zašto ste vi svi botovi tako na isti kalup, drže li vam neke seminare? Možeš da slikaš, ali nije to poenta bote. Ovdje novinar slika kriminalca koji vodi tužioca da im kupi telefon, a pandur umjeso da ih uhapsi, čuva im stražu. To je poenta bote. A ti slikaj koliko hoćeš, evo ide nova godina, grad je ukrašen, slikaj… Više »

Daki
Gost
Daki

I novinari i dana i vijesti sami traze djaola istipovali se da su ameriku otkrivili krsta mi

Saziv
Gost
Saziv

Novinar ne moze nikoga da uhodi razumijem njegovu profesiju ali svakog bi isprovociralo tajno fotografisanje to je ujedno i ugrozavanje privatnosti

Tarantino
Gost
Tarantino

Ovo je narusavanje privatnosti

Zagoric
Gost
Zagoric

E tvoga mozga ,eto neka je narusavanje privatnosti a nije posto je to posao novinara ,mislis da je normalno da radi narusavanja privatnosti neko bije novinara .

Božo
Gost
Božo

Jes, jes, kad kriminalac kupuje ajfon tužiocu koji vodi postupak protiv njega, to je zaista ugrožavanje sigurnosti. Ne daj bože da to izađe u javnost, hahaha.

Brat
Gost
Brat

U najmanju ruku sam mislio da su ga izvukli i sutirali po parkingu.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nevinoga čovjeka napadaju!

So & Tekila
Gost
So & Tekila

2 minuta i 36 sekundi koje mi niko nikad vratiti ne može.

D sviss poskok
Gost
D sviss poskok

Ja sam htio da isceniram da su mi našli 48 milijardi.

Ukrajinac
Gost
Ukrajinac

Ako si pravi novinar izvadićeš iskaznicu,pokazati je,prići i zamoliti dotičnog/dotične za izjavu.Ovo su maniri paparaco “novinara” koji se kriju u grmlju i na prepad slikaju koga oni požele smatrajući da na to imaju pravo.

Region
Gost
Region

“Urednički kolegijum RTCG-a treba da se izvini novinaru Otaševiću i javnosti zbog emitovanja montiranog snimka bez prethodne provjere i tražimo odgovornost” znači on može da snima koga hoće, ali ovi drugi ne mogu da uzmu snimak sa kamera da se njme branili ksko ko bi dokazali da ga niko nije tukao, presmješno

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Nek mi neko objasni,ko je novinar Otašević,da se ovoliko piše sluša kao da je neko u njega puca nedaj bože.Mi obični smrtnici da nas neko izbubeta nebi niko znao.Novinari su čoče zaštićeni kao bijeli međedi,posebno iz Dana i Vijesti.

Milosava
Gost
Milosava

Nijesi ti obicni smrtnik, ti si genije i to suvi !

Ljeposava
Gost
Ljeposava

Suvi, suvi ali ne genije.

rekbu
Gost
rekbu

Poenta novinarskog posla , izmedju ostalog , je da se objavljuju stvari koje pojedinci ne bi zeljeeli da se objave jer im ruse licni interes . Nije tesko biti novinar u poltronskim novinama/portalima , kad ti se posao svodi na to da prekucas i lektorises ono sto ti iz partije gore napisu . Rezimski “novinari” nikad nisu u opasnosti ,ali… Više »

Andromeda
Gost
Andromeda

Ko si ti da ti se objašnjava? Ili si navikao na partijska saopštenja.

Đina
Gost
Đina

Pa ti i jesi niko, a novinar nije tu privatno nego zbog svih nas. Pratiš li ti malo ovo što o nama piše EU u izvještajima? Jok ti. Lupaju nam šamare i zbog dosadašnjih napada na novinare. Što neko ima da bije novinara, ili da ga prebija kao onu Lekić, ili da ubija kao Dušjaa Jovanovića? Zato što razotkrivaju šverc… Više »

Send this to a friend