Hronika

Danilović: Hapšenje Čađenovića ne iznenađuje nas koji godinama pratimo šta se događa

Goran Danilović/ foto: Screenshot Portal RTCG

Hapšenje Čađenovića “zato što je postao član Kavačkog klana” ne iznenađuje nikoga od nas koji pratimo godinama šta se događa, ocijenio je lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović nakon što je Specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

<<<SDT: Čađenović 2020. godine postao član kavačkog klana, određeno mu zadržavanje do 72 sata<<<

“Po optužnicama dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda je optužena da je bila dio OKG, a danas je jedan od ključnih tužilaca iz reda Specijalnog tužilaštva optužen da je organizovao kriminalnu grupu.  Da ne podsjećam na druge koji su trenutno iza rešetaka iz različitih a ključnih branši u ovom sistemu”, objavio je Danilović na Facebook-u.

Strašno je, po njegovim riječima,  “u kakvoj državi i demokratiji smo živjeli”!

“Poslije mnogo posrtanja i blama koji je sebi i narodu priredila naša većina u minule dvije godine utješno je što procesi ipak teku. Hapšenje Saše Čađenovića “zato što je postao član Kavačkog klana” ne iznenađuje nikoga od nas koji pratimo godinama šta se događa. Odavno tvrdim i dokazujem da je taj Klan formiran i organizovan od strane bivše izvršne vlasti, a štićen iz tužilačko-sudskog sistema. Sve u svemu radi se o projektu naše “Duboke države””, dodao je Danilović.

Kako je naveo, ono što je razočaravajuće je “dugogodišnje, decenijsko, ćutanje evropskih zvaničnika”.

“Tu, pod evropskim očima i nosevima, tu u geografskom srcu Evrope, partnerski i prijateljski se gledalo na izvrgavanje ruglu demokratskih pravila, navodne tranzicije, u jednoj od najmanjih država na Kontinentu, i davala se ruka podrške jednom kriminalizovanom režimu.  Ta “ruka” je unizila vrijednosti Evropske Unije koje su propovijedane evo skoro tri decenije”, naglasio je Danilović.

Državni aparat je, kako kaže,  “jeftino kupljen”.

“Oči gladne komfora podmićivane su uglavnom kvadratima stanova i budžetskim novcem. Neki su otišli i korak dalje učestvujući direktno u švercu duvana i droge.Od tih navika, od te državne nesreće, Crna Gora će se dugo liječiti. Mnoga djeca su poželjela da prevarno i kriminalno zarade. Mnoga druga su sistemski učena da je žalosno i jadno biti zaštitnik pravde i prava”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, procesi su krenuli ali…

“Sudska vlast je punih sedamdeset godina birana i odabirana po istom “sistemskom” ključu. Trebaće nam vrijeme, hrabrost i upornost da oslobodimo ključne sudske poluge “moći”. Biće to velika borba. Dug je put do konačne i prave slobode, do slobodnog društva i države”, zaključio je Danilović.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
BatoRidikulRoxyZeta 🇲🇪PeroMetlic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bato
Gost
Bato

Ko je ovaj

Roxy
Gost
Roxy

Da…svima nam je jasno da ce biti težak i dug put do slobode….a kakav bi uopste bio kad s vama idemo sve dalje u suprotnom smjeru…bar se ne javljaj ti

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

DRAGO MI JE ŠTO JI HAPSU SVE U SUSTVO JER SU VAS DF TERORISTE 2016 godine PUŠTILI NA SLOBODU DA HARATE I DALJE CRNOM GOROM

PeroMetlic
Gost
PeroMetlic

Bio ministar kad je poceo i buktio rat ova dva klana. On je blizak ovom drugom i to svi znaju.

Ridikul
Gost
Ridikul

Jeste, a taj drugi je blizak SPC.

Ovo je dno
Gost
Ovo je dno

Evo moralne gromade koja priča o hapsenjima, veze o zivotu nema.Ajde miči se da te ne gledamo.

Suza
Gost
Suza

🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮👎👎👎👎👎👎

Send this to a friend