Hronika Određen mu pritvor do 30 dana

Danilović osumnjičen da je zapalio kuću Radulovića zbog duga za kokain

Ranko Radulović (Foto: Dnevne novine)

Odlukom sutkinje za istragu pljevaljskog Osnovnog suda Ljiljane Popović, osumnjičenom Danku Daniloviću (36), koji se tereti za izazivanje opšte opasnosti, određen je pritvor do 30 dana.

Kako se navodi u odluci, sumnja se da je Danilović 26. oktobra prošle godine oko 11 sati u pljevaljskom selu Srečanje, MZ Bukovica, požarom izazvao opasnost za imovinu koja je u vlasništvu Nikšićanina Ranka Radulovića (okrivljenog za stvaranje kriminalne organizacije) čija vrijednost prelazi iznos od 20.000 eura.

Naime, kako se navodi, sumnja se da je Danilović došao do porodične kuće oštećenog Radulovića i upotrebom fizičke sile, uz pomoć šrafcigera obio prozor na prizemnom dijelu kuće.

“Zatim isti otvorio i u unutrašnjost kuće prosuo 10 litara benzina koje je ponio sa sobom a nakon toga je zapalio papir i ubacio kroz prozor u unutrašnjost kuće i tom prilikom izazvao požar u kući, kojom prilikom je u potpunosti izgorjelo potkrovlje objekta dimenzija 8×8 m, krov i krovna konstrukcija, a u prizemlj u pričinjena materijalna šteta nakon čega se udaljio sa lica mjesta, čime bi izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti”, navodi se u rješenju o pritvoru.

Daniloviću je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, a on je pred tužiocem priznao izvršenje djela za koje se tereti.

Pred tužiocem je naveo i da je zbog duga u iznosu od 1.200 eura koji je imao na ime kupovine kokaina i koji nije mogao da plati zapalio kuću oštećenog Radulovića.

Podsjetimo, 8. septembra službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja uhapsili Danilovića.

Iz policije su tada saopštili da je Danilović, kako se sumnja, i u aprilu prošle godine pokušao da podmetne požar na kući Radulovića.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je Danilović ova djela izvršio za određeni novčani iznos, a inspektori su utvrdili identitet osobe koja je naručila izvršenje tih djela.

Send this to a friend