Hronika

Dedović i Stamatović promijenili lični opis i koristili lažne pasoše

Foto: Athens voice

Plaćene ubice locirale su i likvidirale visokokotirane članove škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) prateći njihove supruge koje su sa djecom stigle u Grčku 25. decembra, pišu Dnevne novine.

Kako prenose grčki mediji, prateći njihove supruge ubice su lako otkrile gdje se kriju Dedović i Stamatović i čekali pravi trenutak da izvrše likvidaciju. Dedović i Stamatović ubijeni su u nedjelju oko 18.30 sati, dok su s porodicama sjedjeli u prepunom restoranu u Atini. U pucnjavi je ranjena i Stamatovićeva supruga.

<<<Ko su ubijeni Dedović i Stamatović<<<

<<<U Atini ubijeni Stevan Stamatović i Igor Dedović<<<

Ubice su skoro mjesec dana svakodnevno pratile dvije familije i čekale pravi trenutak za akciju, odnosno momenat kada će obje mete biti na javnom mjestu u isto vrijeme.

<<<Detalji ubistva škaljaraca: Pucale najmanje četiri osobe, ranjena Stamatovićeva supruga<<<

Grčki mediji ističu da su plaćene ubice mjesecima pokušavale da uđu u trag vođi škaljarskog klana Igoru Dedoviću (43), otkrile su da je njegova lokacija Atina na grčki Božić, 25. decembra prošle godine, kad su njegova žena i supruga Stevana Stamatovića (43) sa djecom doputovale u prijestonicu Grčke.

Kako saznaju lokalni mediji, dvije porodice su u nedjelju bile na „oproštajnoj večeri” jer su žene i djeca Dedovića i Stamatovića za sjutradan planirali povratak u Crnu Goru.

Ulazak u trag Stamatoviću i Dedoviću, plaćenim ubicama otežavala je i činjenica da su obojica promijenila lični opis, te da su koristili lažna dokumenta i često mijenjali mjesto boravka. Dedović je znatno smršao i pustio bradu, kako ga ne bi prepoznali.

“Sumnja se da su ubice od gregorijanskog Božića pratile supruge. Očevici su ispričali da su vođe ‘škaljaraca’ s porodicama najmanje dva puta nedjeljno dolazile u restoran u kom su u nedjelju i ubijeni. Očigledno je da su ih ubice pratile, prikupljale informacije o navikama i kretanju i iskoristile trenutak kad su bili opušteni i manje oprezni”, prenijeli su grčki mediji.

Oni nisu otkrili kada su u Grčkoj utočište pronašli Dedović i Stamatović, ali navode da su bili izuzetno oprezni.

Nisu imali svoje automobile, već su se prevozili isključivo taksijem.

Koristili su falsifikovana dokumenta, a Dedović je znatno smršao i pustio bradu. Trudili su se da ne skreću pažnju na sebe.

Supruge ubijenih Dedovića i Stamatovića rekle su policiji da su došle u Grčku kako bi provele praznike sa muževima. Izjavile su da ne znaju gdje su Stamatović i Dedović odsjeli.

Takođe, istakle su da su došle taksijem.

Jedna od udovica žrtava rekla je policiji da je znala da je njen suprug bjegunac, a obje su istakle kako nisu upoznate s njihovim poslovnim aktivnostima i učešćem u kriminalnim krugovima.

Grčka policija pretpostavlja da su žrtve imale najmanje dvije lokacije na kojima su živjele, i pokušavaju da ih otkriju procjenjujući da će pronaći dokaze i eventualno oružje koje će im pomoći u njihovoj istrazi.

7

avatar
1000
4
3
0
 
6
Crnogorsko turePrincOdKonikaZoroPrc CGbudala
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

Nisu promenili lični opis zbog policija i sudstva no zbog osvete policija i sudstsvo šuruju sa njima i ne jure ih

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Promijenili licni opis, a nisu promijenili zene, kakva amaterska greska.

Zoro
Gost
Zoro

Ti Prc nisi bas sav svoj.
Imas li djece ?

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Svski dan isto pisete, pustite porodice da ih sahrane sa mirom jer su dva mlada momka ubijena i ostavili porodice za sobom a i oni su necije djeca.

budala
Gost
budala

O tome su trebali mislit prije nego su zasnovali porodice

Prc CG
Gost
Prc CG

A sto su trebali da rade za 300 eura i da glasaju dps,ajde vise sa demagogijom zavidnih i pakosnih….cdm svaki dan pisete isto,dosadni ste i monotoni.

PrincOdKonika
Gost
PrincOdKonika

Da se pate za 300 eur i da zive slobodno, bolje ovako, ne smiju ni iz kuce da izadju.

Send this to a friend