Hronika

Delagacija SDT-a u posjeti Kancelariji glavnog tužioca Mehanizma u Hagu

SDT
SDT

Na poziv zamjenika tužioca Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Kevina Hjuza, specijalna tužiteljka Tanja Čolan Deretić, specijalizovana za krivična djela ratnih zločina, sa pravnim savjetnikom i istražiteljima iz Specijalnog policijskog odjeljenja će 14. i 15. februara ove godine, boraviti u Hagu – Kraljevina Holandija, u posjeti Kancelariji glavnog tužioca Mehanizma.

“Tokom dvodnevne posjete, specijalna tužiteljka i članovi delegacije će se sastati i sa glavnim tužiocem Mehanizma, Seržom Bramercom (Serge Brammertz), ali imati i više sastanaka sa drugim ovlašćenim licima, čija će tema biti pitanja od zajedničkog interesa”, saopšteno je iz SDT-a.

Kako su naveli, posebno će se razgovarati o formiranju zajedničke radne grupe koja ća raditi na predmetima ratnih zločina, ali i o dva dosijea koja je Mehanizam ranije dostavio Specijalnom državnom tužilaštvu. Članovi delegacije će, u okviru posjete, proći i početnu i eventualno dodatnu obuku za korišćenje EDS baze podataka.

“Posjeta delegacije Specijalnog državnog tužilaštva Međunarodnom rezidualnom mehanizmu je organizovana uz pomoć Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u okviru projekta „Podrška EU izgradnji povjerenja na Zapadnom Balkanu””, piše u saopštenju.

 

Send this to a friend