Hronika

Demokrate: Uprava policije ušla u zonu diktature

Ekspresnim podnošenjem krivične prijave protiv poslanice Zdenke Popović, odbornika i članova Demokratske Crne Gore samo zato što su pomagali ugroženim građanima Žabljaka, Uprava policije je ušla u zonu diktature, saopštile su večeras Demokrate.

<<<Uhapšena Zdenka Popović<<<

U toj partiji tvrde da su navodi iz krivične prijave klasična podmetačina i jasno vidljivi rukopis režima po direktnom nalogu Mila Đukanovića.

“Ni jednog trenutka više od dva člana Demokrata se nisu nalazila niti u prostoriji, niti na javnom prostoru. Poslanica Popović je doputovala iz Podgorice u vozilu sa jednim službenikom Demokrata, sa urednim putnim nalogom i propratnim potvrdama, sve u skladu sa propisima i naredbama nadležnih organa. Niti jedan neposredni kontakt ili povrede odstojanja nije bilo”, ističu Demokrate.

Iz te stranke su upitali kakav je to grijeh dostavljanje hrane blizu kuće stare gospođe koja ima više od 90 godina.

“Bake koju niko obišao nije. Ni jedan državni organ ili organ lokalne samouprave niti bilo koja organizacija. Treba da se stidite te činjenice. I ko zna koliko ste staračkih domaćinstava u dalekim krajevima i selima ostavili bez ikakve pomoći”, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Pitali su Duška Markovića da li je ovo to “pravno nijansiranje” koje je pominjao nedavno na pres konferenciji pravdajući, kako kažu, grube povrede zakona od strane Vlade Crne Gore.

“Kako može humano činjenje za spas nečijeg života biti povreda? Da li ste vi gospodine Markoviću suspendovali i Ustav Crne Gore”, upitale su Demokrate.

Očigledno je, navode, da je akcija Uprave policije usmjerena isključivo protiv Demokrata.

“To ne potvrđuje samo maltretiranje poslanice, odbornika i članova, već i nastavak torture građana kojima je dopremljena pomoć. Javnost Crne Gore treba da zna da su službenici policije danas dolazili na vrata građana Žabljaka kojima je pružena pomoć i da su otvarali pakete i preturali po namirnicama”, naglasili su u toj partiji.

Pitali su i Upravu policije da li to namjeravaju da onemoguće pomoć ljudima koji oskudijevaju u hrani i osnovnim životnim namirnicama?

“U kom to propisu piše da komšija komšiji, građanin građaninu, prijatelj prijatelju ne može pomoći u nevolji? Zašto nijeste reagovali kada je Đukanović putovao u nekoliko zemalja pogođenih pandemijom, pa se vratio u Crnu Goru? Jeste li njega priveli na informativni razgovor? Niste, ali zato podnosite krivične prijave protiv poštenih građana upravo po njegovom nalogu”, ističu Demokrate.

Kako dodaju, svaka zemlja koja se bori protiv pandemije izražava javnu zahvalnost volonterima i organizacijama koje o svom trošku pružaju pomoć ugroženima, samo u Crnoj Gori DPS vlast humanitarce progoni i podnosi krivične prijave.

“Da li su dostavljenim namirnicima spašeni nečiji životi, to ovu vlast očigledno ne interesuje, već samo politički obračun, čak i u vrijeme borbe protiv širenja planetarno opasne zaraze. Upravo je ovo ogledalo i slika DPS vlasti”, zaključuju Demokrate.

22

avatar
1000
22
0
0
 
22
POJKSasaRankoReal RealniPomorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
POJK
Gost
POJK

Evo po komentarima na ovom sajtu da se zakljuciti da vise nema ni jednog demokrate niti clana, niti simpazitera, niti samosvjesnog komentatora. Ako je ovo uspjeh, uspjeli ste. Bravo, postoji 100% jednoumlje. Ili su svi odlucili da ne remete ovu idilu. Jos jednom bravo, bravisimo.

Sasa
Gost
Sasa

Mozda me uhapse sjutra ako okasnim sa trgovinom ,ali dosta su sisnjali svakakvi ulicama alkoholisani ,drogirani ,nasilnici ,oni koji misle da im niko ništa ne moze ,e pa moze, policijo postupi po naredjenju, jer da je uvjek bilo strogosti ne bi se svasta nakotilo..

Ranko
Gost
Ranko

Njima je za sve kriv Milo.Za sve poraze..kriv Milo…za koronu kriv Milo…Šta biste vi radili da nije Mila.Jos vas dobro i trpi sa vasim nasiljem.Eee da je titovine….

Real Realni
Gost
Real Realni

Ove demokrate su najveca sprdnja u zadnjih 55 godina , koliko pratim humor i satiricne poglede prema svim serijama u odnosu na dalji rad poslanickih tastatura i feudalnog izostanka toplih sendvica i bruto drustvenog poretka a sve na bazi pokemona i digimona… nego da ne duzim sve se svodi na onu staru umotvorinu sto je rekao Jul Briner , ko… Više »

Pomorac
Gost
Pomorac

Dao bi vam Tito da je ziv. Nije vrijeme za kritiku i prazne price. Policijo po naredjenju…ko ne postuje zakon ….hapsi!!!

Rocky usa
Gost
Rocky usa

Pozdrav citaocima imam jedno pitanje za ove Democrate I za front sto biste vi ucinili da spasite ovaj narod Od ovkve epidemije korona virus pa ako imate vi bolje resenje od vlade sigurno ce vas narod I vlada poslusati. No prestanite vise da manipulisete ovaj jadni narod koji je muku ne same nas narod Nego cijeli svijet vldi svaka cast… Više »

Jež
Gost
Jež

Ako vi žene ne dođu kući kad treba, sumnjate li na Đukanovića?

Dan
Gost
Dan

Ne sprdajte se sreće vam eto.. E sta je ovo

Trifun
Gost
Trifun

Demokrate su usle u zonu niskorazrednih kvazipartija. Nivo zute stampe.

Sale
Gost
Sale

Umjesto da osudite i izvinite se vi opravdavate krsenje, ugrozavanje i narusavanje zdravlja od predstavnika vase partije.Kako vas bre nije sramota.Ako je kazna zatvora mjesec dana za obicnog gradjanina za politicare bi trebalo da bude ×10

Moka
Gost
Moka

Najgora stranka puna lazi,a jos kad ovake trenutke koriste da pridobiju glasace obraza ti nemaju ja ne mogu d avjerujem da neko moze da povjeruje ovakim idiotima.

Kujava
Gost
Kujava

Ha ha…culi da neka baba nije zbrinuta na Zabljaku pa dosla Zdenka volonterka iz PG-a.Kakvo saopstenje demokrata .Ovo ni DF-u nebi palo na pamet.

Istina
Gost
Istina

Kako vas nije stid i sramota. Nikad vas niko vise nece ni spomenut olosi.

Ablek
Gost
Ablek

Sram vas i stid bilo! Za vas ne važi zakon? Nije dovoljno jasno kad se kaže da nema samoinicijativnog dijeljenja pomoći? Ili su važniji politički poeni i skupiti koji glas vrlo sumnjivim donacijama?

Argon
Gost
Argon

E sram vas bilo prevaranti jedni! Četri godine ste bili u karantin i samo ste glockali plate, a sad kad je vanredno stanje ( i u svijetu) vi našli da obilazite narod! Krivo vam što Vlada preduzima perfektne preventivne mjere, koje hvala Bogu daju rezultate i pandemija pod kontrolom.

milica
Gost
milica

Hahahah kad ne znate kako drugacije napravite od sebe zrtve,presmjesno da idete po kucama u ovo doba da skupljate poene politicke j to ste izabrali snijeg ne bi li izgledalo mocnija ta pomoc od 3 kg brasna i 4 l ulja da se slika i objavi na drustvenim mrezama! Postoje mnogi humani ljudi koji se ne hvale necim sto ucine… Više »

gangrena
Gost
gangrena

lopov kaze: “policija mi je namjestila. jer,da me nisu uhvatili u kradju,nikada ne bi dospio u zatvor”!

Raspop Risto
Gost
Raspop Risto

Sta reci? Ovi pajaci nastavljaju da se blamiraju.

Titeks
Gost
Titeks

a vidji ove humaniste…

Zoran
Gost
Zoran

Dokle vise.dokle vise i ovu muku koristite za svoje politicke poene

Skorpion
Gost
Skorpion

Samo laprdate sustina je da sve treba da ide preko Crvenog krsta prijavite svoje volantere i pomognite ovoj humantinarnoj organizaciji

Gggggggg
Gost
Gggggggg

Aoooooo. Dobro je to stari

Send this to a friend