Hronika

Deset privrednika osumnjičeno za falsifikovanje: Lažno ovjeravali isprave

Uprava policije i Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije podnijeli su krivične prijave protiv deset privrednika iz Bara, Bijelog Polja i Herceg Novog zbog sumnje da su lažno ovjeravali isprave i falsifikovali dokumenta.

Prijave su podnešene protiv E.M. iz Bara osnivača firme „Edison“ d.o.o. Bar, V.L. iz Bara osnivača firme „Limingtours“ d.o.o. Bar, R.F. iz Bijelog Polja osnivača firme „Danšped“ d.o.o. Bijelo Polje, V.N. iz Bijelog Polja osnivača firme „Professional group“ d.o.o. Bijelo Polje, D.Z. iz Mojkovca osnivača firme „DND“ d.o.o. Bijelo Polje, R.I. iz Herceg Novog osnivača firme „Ivović invest“ d.o.o. Herceg Novi, S.M.P. iz Herceg Novog osnivača firme „Montemedica“ d.o.o. Herceg Novi, D.M. iz Herceg Novog osnivača firme „Milović DM“ d.o.o. Herceg Novi, A.S. iz Zagreba, sa boravištem u Herceg Novom, osnivača firme „Celebrus“ d.o.o. Herceg Novi i M.P. iz Herceg Novog, osnivača firme „Perović trade“ d.o.o. Herceg Novi.

Oni su, kako se sumnja, naveli notare da ovjere neistinite izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi.

Zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači, pri čemu pričinjena ukupna šteta prema budžetu u iznosu od 88.811 eura.

1 Komentar na "Deset privrednika osumnjičeno za falsifikovanje: Lažno ovjeravali isprave"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend