Hronika

Detalji optužnice za ubistvo trudne supruge: Nikolić pred djecom tukao trudnu Nerdu više od osam sati

Foto: primorski.me

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dalibora Nikolića (34) za svirepo ubistvo trudne supruge Zimrite Nerde koju je u noći između 15. i 16. januara tukao osam sati koristeći pored pesnica i bejzbol palicu, piše Pobjeda.

Za Zimritu Nerdu koban je bio posljednji udarac koji je primila u kuhinji zbog banalnog razloga oko toga ko će skuvati kafu.

“Nikolić je od 22 sata 15. janura do šest sati narednog dana tukao i na svirep način, sa umišljajem, lišio života bremenitu suprugu Zimritu Nerdu tokom svađe u vezi prestanka njihove zajednice i za vrijeme dok se troje njihove maloljetne djece (od 10, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući”, navodi se u optužnici koju potpisuje tužiteljka Ana Radović.

Od više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom koje je Nerda primila skoro da nije bilo mjesta na njenom tjelu bez krvavih podliva.

Nakon prijema u bolnicu ljekari su konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših među kojima su prelomi žbične kosti na obje ruke kao i prelom lisne kosti na desnoj nozi.

U optužnici se navodi da je Zimrita cijelo vrijeme trpjela fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja.

Poslije osam sati batinjanja Zimrita je ležala u krevetu i nije se odazvala na nekoliko poziva Nikolića da im skuva kafu.

U nekom trenutku je ipak došla do kuhinje i ponudila da ipak ona skuva kafu što je razbjesnilo Nikolića.

Nakon što se nije sklonila, kako joj je rekao, Nikolić je suprugu udario pesnicom u dio lica ispod desnog oka.

Zimrita je od ovog udarca izgubila svijest usljed izliva krvi u mozak i pala na tlo.

“Došlo do posljedičnog naglog prekomjernog savijanja glave unazad i kidanja mostnih vena, a potom nakupljanja krvi u prostor između tvrde i meke moždane ovojnice i pritiska izlivenom krvlju na mozak”, precizirano je u optužnici.

Sedam dana kasnije, 22. janura, Zimrita je preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Nikolić se u Višem tužilaštvu u Podgorici branio ćutanjem dok je pred osnovnim tužiocem u Baru djelimično priznao djelo, ali umanjujući broj udaraca i vrijeme trajanja cijelog događaja.

On je ispričao da je 12 godina bio u braku sa Zimritom Nerdom i da su sa troje djece živjeli u barskom naselju Sokolana.

Povod za svađu su, prema riječima Nikolića, bile ,,sitnice i gluposti, oko problema koje su imali u braku u ranijem periodu, kada je ona odlazila od njega, kao i oko problema koje je imao sa njenom braćom“.

Optuženi je ispričao i da je supruzi rekao da im brak ne ide dalje tako što će on nju da tuče a ona da stalno bježi i da mu konačno kaže da ne želi sa njim da živi i da se rastanu.

Pošto je Zimrita Nerda saopštila da ne želi više da živi sa njim, Nikolić je ustvrdio u tužilaštvu da je prihvatio njenu odluku ali da sačeka da joj prođu modrice koje je imala od ranije, a koje joj je zadao prilikom nekih ranijih fizičkih napada.

Optuženi je ustvrdio da je supruga onda promijenila mišljenje i kazala mu da se šalila i da će nastaviti život sa njim što je njega razbjesnilo pa je počeo da je vrijeđa i viče na nju i na kraju udari jednom ili dva puta pesnicom u lice.

Poslije nekoliko udaraca palicom, Nikolić navodi da ga je supruga zamolila da je ne tuče i da razgovaraju što su i učinili.

Razgovor i svađa, su prema njegovim tvrdnjama, trajali do kasno u noć. On je priznao da je prilikom svađe oko toga ko će da skuva kafu udario pesnicom u glavu dodajući da je pala glavom na pločice ciljajući na okolnost da je to razlog njene smrti.

Pošto je vidio da je bez svijesti, odnio je do kupatila gdje je poslije polivanja vodom na momente dolazila k sebi i blago se tresla.

Poslije nekog vremena, Nikolić je Zimritu smjestio na zadnji dio automobila i pozvao komšiju koji je kao podstanar živio u dijelu njegove kuće da Zimritu odvedu do bolnice.

Ispred bolnice, komšiji je kazao da doktorima saopšti da je Zimrita pala i da je on na poslu.

Nikolić je ušao u prvi taksi i odvezao se do Podgorice odakle se drugim taksijem uputio prema Srbiji ali sa graničnog prelaza vraćen je u barsku stanicu policije.

Međutim, njegova odbrana je opovrgnuta, iskazom komšije koji je pred tužiocima ispričao da je tokom cijele noći čuo svađu i tuču a što je potvrđeno brojem povreda u obdukcionom nalazu.

Nalazom i mišljenjem vještaka medicinske struke utvrđeno je da izliv krvi u mozak nije posljedica pada na pločice već udarac pesnice u predio lica ispod desnog oka.

Nikolić je pred osnovnim tužiocem u Baru kazao i da je znao da mu je supruga u drugom mjesecu trudnoće jer mu je tu vijest saopštila dva dana prije ovog događaja.

14

avatar
1000
11
3
0
 
14
VujaMongroIva V.JasminkaKomentator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Na divljem zapadu se živjelo sa više dostojanstva.

Iva V.
Gost
Iva V.

Tragedija. Djeca osudjena da doživotnu traumu i bol.

WildWest
Gost
WildWest

Ne mogu da vjerujem sto citam! Eeeee moja drugarice, da si ga jednom po nogama ošestala na vrijeme i pozdravila, ne bi mu vise padalo na pamet da ti se primakne. Ovako, sami ste se sahranili, a djecu neduznu upropastili dozivotno!

Vujke
Gost
Vujke

Monstrum!
Mala je kazna 40g zatvora!

Marko
Gost
Marko

Liku smrtna kazna. I njemu i slicnima kao i ovima za silovanje i ovima iz klanova

velimir
Gost
velimir

Monstrumu treba odrediti takvu kaznu,maksimalnu,bolnu,da je sanja svake noci,da slusa njene zadnje izdahe,da slusa djecji place,da se gusi u sopstvenim suzama!!!

Loptar
Gost
Loptar

A nema smrtne kazne???

Bauštelac
Gost
Bauštelac

Da je komšija prijavio događaj dežurnoj službi CB Bar na vrijeme..žena bi bila živa. Ljudi okreću glavu..kažu: “Nije to moj problem.”

Jasminka
Gost
Jasminka

Eh… Bog Vam pomogao kad ovako razmisljate… ali kome da prijavi? Pa i da je prijavio, tu su slabe i nikakve ostale karike… imovi vestaka psihijatara i psihologa, socijalni radnici i sudovi i tuzilastva, koji svojim odlukama, u velikom broju slucajeva, daju krila nasilniku i podrzavaju ovakva i slicna ponasanja… Ubio je dvoje, maltretirao petoro, dozivotno osakatio troje… za koju… Više »

Vuja
Gost
Vuja

Svaka ti cast za komentar.
Da je bila glasna muzika, i da je smetalo komsiji da nije mogao da spava, sigurno bi prijavio, a to kad je porodicno nasilje u pitanju niko nece da prijavi, kazu njihova stvar.

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Dozivotna za bolesnika .

Komentator
Gost
Komentator

Dozivotno da se hrani na racun gradjana? Vratit smrtnu kaznu i cao. Nismo mi pametniji od onih sto su se toga davno sjetili, sigurni budite.

Botun
Gost
Botun

Dali postoji kazna za ovog monstruma
Smrtna kazna je balaga za ovog

Darija
Gost
Darija

Ovome zločincu treba odrediti maksimalnu kaznu.

Send this to a friend