Hronika Propao u ambis dubok preko 1000 metara, biće obezbijeđena sredstva za prenos posmrtnih ostataka

Detalji tragedije u kojoj je poginuo Milan Radović

Jedan od najuspješnijih crnogorskih planinara Milan Radović (49) poginuo je prije dva dana tokom ekspedicije “Pik Pobeda” u planinskom masivu Tjan Šen, kada je propao u ambis dubok preko 1000 metara, najvjerovatnije usljed odlamanja dijela ledene grede na kojoj se kamp nalazio.

<<<Poginuo planinar Milan Radović<<<

“Nakon uspješno izvedenog uspona na vrh Khan Tengri visok 7010m, koji zahtijeva izuzetnu fizičku i tehničku spremnost, i boravka u visinskom kampu C4, došlo je do Milanovog propadanja u ambis preko 1000m, najvjerovatnije usljed odlamanja dijela ledene grede na kojoj se kamp nalazio”, saopštili su Visokogorci Crne Gore.

Planinarski savez Crne Gore (PSCG) će u koordinaciji sa PK “Visokogorci CG“, Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS-om) i nadležnim državnim institucijama obezbijediti finansijska sredstva koja su potrebna za prenos posmrtnih ostataka Radovića u Crnu Goru.

Povodom smrti Milana Radovića, PSCG će organizovati Komemorativnu sjednicu. Vrijeme i mjesto odrzavanja sjednice, bice naknadno objavljeno.

“Zbog velikog interesovanja pojedinaca, društava i institucija iz zemlje i regiona da učestvuju u podršci porodici u ovim teškim trenucima, obavještavamo da opredijeljena sredstva možete uplatiti direktno porodici pokojnog Milana”, navodi se u saopštenju.

Uplate iz Crne Gore:

Ime: Svetlana Radović

Žiro račun: 0030500211780

Banka: NLB Montenegro 907-53001-03

Za uplate iz inostranstva – devizni račun:

Swift code MNBAMEPG

Name NLB Banka AD Podgorica

IBAN CODE: ME25530003050021178016

NAME: Radović Svetlana

Telegrame saučešća porodici možete uputiti na adresu:

Aerodromska br. 23, 81000 Podgorica, Crna Gora

S.Đ

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Počivaj u miri dobri Milane, bilo je zadovoljstvo ukrstiti argumente sa tobom. Nedostajaćete i ti i Šime za neka nova druženja po Norveškoj….

DUKLJA
Gost
DUKLJA

Milane neka ti bude laka crna crnogorska zemlja.Milan je bio sportista za poštovanje i na vrh Khan Tengri ponio crnogorsku Zastavu kao i mnogo puta ranije, finansijska sredstva koja su potrebna za prenos posmrtnih ostataka u Crnu Goru,treba da obezbijedi Ministarstvo sport.Poštovanje za akciju da se pomogne Milanova familija.

Gligor73
Gost
Gligor73

Laka ti crna zemlja…..

Midruz
Gost
Midruz

Porodici radovic naiskrenije saucešce. Pocivaj u miru ljucka veličino.

Mirko
Gost
Mirko

“Planinarski savez Crne Gore (PSCG) će u koordinaciji sa PK “Visokogorci CG“, Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS-om) i nadležnim državnim institucijama obezbijediti finansijska sredstva koja su potrebna za prenos posmrtnih ostataka Radovića u Crnu Goru…” Neka počiva u miru. Dobar čovjek. Solidarnost za pohvalu. Ali je li moguće na ovako nešto u XXI vijeku krenuti bez osiguranja? Ili osiguravajuće… Više »

Planinar
Gost
Planinar

Jedna od mogućnosti je i dezorijentacija usljed visinske bolesti jer je dugo bio na visini od 7000 m ili sličnoj. To nije povezano sa njegovim iskustvom kojeg je imao na pretek već dotokom kiseonika u organizam. Na tim visinama i najmanji napor troši ogromnu energiju. U svakom slučaju Milan je radio što je volio uprkos svim rizicima koji su mu… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Covjek je poginuo a ti po portalima iznosis svoje teorije. Valjda ima neko pametniji i strucniji od tebe zaduzen za to.

Kopp
Gost
Kopp

Sto bi rekao nas narod: Dokoni pop i goveda krsti

Raulio
Gost
Raulio

Poginuo je bukvalno jer se odlomila stijena ali je prije toga tu stao da ga slika kolega tako da u suštini poginuo je zbog slikavanja. Iskusni planinar jes bio ali ne moš se zavuću stijenu da vidiš oće li se obrušit. I ja bi se vjerovatno tu slikao, ništa loše ne mislim ovim komentarom. A ovo da se uplaćuju pare… Više »

Miloš
Gost
Miloš

Otkad se ovo uplacuju pare kad neko pogine?

Mirka
Gost
Mirka

Ako malo bolje procitas bice ti jasno od kad… “Zbog velikog interesovanja pojedinaca, društava i institucija iz zemlje i regiona da učestvuju u podršci porodici u ovim teškim trenucima, obavještavamo da opredijeljena sredstva možete uplatiti direktno porodici pokojnog Milana”….

Ico
Gost
Ico

Aj ne mlati.

Mira
Gost
Mira

Da si malo bolje procitao tekst razumio bi, odgovor ti je pred ocima ..”Zbog velikog interesovanja pojedinaca, društava i institucija iz zemlje i regiona da učestvuju u podršci porodici u ovim teškim trenucima, obavještavamo da opredijeljena sredstva možete uplatiti direktno porodici pokojnog Milana”, navodi se u saopštenju.”

djavolica
Gost
djavolica

A pojedinci, drustva i institucije su se interesovali jer je juce u medijima bio apel da se pomogne finansijski u dopremanju tijela, ali izgleda da je u medjuvremenu ipak nadjen način na koji će to biti uradjeno.

Zasad
Gost
Zasad

Kako te nije sramota otac je 4 male djece …. volio bih da znam ko si da ti kazem posa u oci irvasu

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Milose covjek je poginuo na drugom kontinentu u dalekoj zemlji na nepristupacnom terenu. Iznosenje iz ambisa, prenos do prvog aerodroma i transport uz svu papirologiju kosta papreno. Ljudski je pomoci naseg covjeka tj. njegovu obitelj. Razmisli ponekad prije nego se istrcis sa komentarom.

Trebjeski nikso
Gost
Trebjeski nikso

.milane pivska ljudimo.pocivaj u miru.

Jaca
Gost
Jaca

Pocivaj u miru sa andelima

Boca
Gost
Boca

Odmaraj dobri i veliki covjece.

Ranko
Gost
Ranko

Počivaj u miru junače !
Neka ti je laka crnogorska zemlja !

Send this to a friend