Hronika

Direktor firme Balu tvrdi da ga je reketirao predsjednik MZ Bečići

Predrag Drago Ivanović

Izvršni direktor kompanije Balu (ime i prezime poznato redakciji) podnio je prijavu Upravi policije u kojoj je naveo da ga je predsjednik Mjesne zajednice Bečići Predrag Drago Ivanović “prevario i reketirao“ za više od 10.000 eura, piše Pobjeda.

Kako Pobjeda saznaje, danas su inspektori za privredni kriminal iz Podgorice ušli u Opštinu Budva da kontrolišu ugovaranje i realizaciju poslova koje je prijavio izvršni direktor kompanije Balu.

O cijelom slučaju je upoznat i veoma blizak saradnik Marka Carevića, nekadašnji sekretar za investicije Mladen Mikijelj koji je direktoru firme „Balu“ obećavao da će novac koji mu duguje biti vraćen.

U prijavi u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je Mikijelj kojeg direktor Balu poznaje od ranije (u kući Mikijelja su smješteni radnici iz firme Balu i tamo je uredno izmirivao renta svaki mjesec od oktobra 2019. godine) u martu ponudio da odradi građevinske poslove za opštinu Budva. Konkretan posao se odnosio na rekonstukciju pasarele u Bečićima.

“Mikijelj mi je rekao da ponudu predam Predragu Ivanoviću zvanom Drago, koji je predsjednik Mjesne zajednice Bečići. Tako sam i uradio i predao sam ponudu od 9.600 sa PDV. Za navedeni posao moja firma je sklopila ugovor sa Mjesnom zajednicom Bečići i opštinom Budva. Sa radovima sam počeo početkom marta, a rok je bio 30 dana, što smo ispoštovali. Na račun firme nakon obavljenog posla uplaćen je novac od Mjesne zajednice Bečići”, piše u prijavi.

Kako se navodi prijavi transakcija je obavljena tako što je opština Budva koju je tada vodio Carević uplatila novac na račun MZ Bečići, a zatim je to prebačeno na račun firme Balu.

“Nakon toga mene poziva Ivanović da se nađemo da bi popričali. Našli smo se ispred stambene zgrade koja je u vlasništvu Ivanovića i pričali smo kod ulaza. On tom prilikom od mene je zahtijevao da mu nakon što je uplaćeno 9.600 eura sa PDV predam 3.500 eura na ime pozajmice. U početku nisam prihvatio takvu ponudu, ali me je on u daljem razgovoru ubijedio da mu pozajmim taj novac, a da će u narednom period on mojoj firmi omogućiti još poslova koje će finansirati opština Budva. Istog dana, kada je meni uplaćeno 9.600 eura, podigao sam 3.500 eura i lično predao na ruke Predragu Ivanoviću. Prilikom predaje novca nismo sačinili nikakav ugovor, već mi je rekao da će pozajmicu vratiti čim premosti neke obaveze”, precizira se u prijavi.

U prijavi se navodi da dva dana nakon predaje 3.500 eura Ivanović ga poziva i govori da pripremi ponudu za rekonstrukciju ograde od Zavale do kružnog toka u Rafailovićima. Firma “Balu” je dostavila ponudu i dobila posao i radovi su počeli. Posao je ugovoren na iznos od 10.000 eura, a MZ Bečići je nakon završetka uplatila novac.

“Odmah nakon uplate zvao je Predrag Ivanović i nalazimo se u restoranu Grbalj, koji se nalazi preko puta zgrade opština Budva. Tom prilikom mi Ivanović opet traži novac u iznosu od 1.500 eura, takođe na ime pozajmice. Ubjeđivao me je da će vratiti novac čim završi neke svoje obaveze. Sljedeći dan sam predao novac Ivanoviću, a on mi je tada rekao da spremim sledeću ponudu za ogradu koja vodi od Rafailovića do Kamenova. Takođe, sam dobio i ovaj posao i počeo sa radovima. Nekoliko dana kasnije ponovo me pozvao Ivanović itražio mi je 1.500 eura, ali ja nisam imao taj novac. Dao sam mu 1.000 eura koje sam zaradio od drugog posla”, piše u prijavi.

Nakon što mu je dao novac, kako piše u prijavi, Ivanović ga je ponovo pozvao i tražio da mu pozjami 2.600 eura.

“On me pozvao da dođem u stranačke prostorije DF koje se nalaze u zgradi preko puta “Okova”. Tada mi je pokazivao neke papire u kojima je navodno jedna turistička agencija zakupila njegovu stambenu zgradu za predstojeću turističku sezonu. Ivanović mi je tada rekao da će mi sav novac koji mi duguje vratiti do 2. juna 2020. godine. Računajući i ovih posljednjih 2.600 eura”, dodaje se u prijavi, gdje se navodi da o tome postoji i video zapisi.

Nakon toga, kako tvrdi direktor firme Balu sa Ivanovićem nije imao kontakt.

“Nakon što je prošao rok do kojeg je obećao da će vratiti novac, razmijenili smo dvije SMS poruke i jedan poziv. Prilikom tog poziva Ivanović je bio drzak i tvrdio je da mi ništa ne duguje. O svom problemu upoznao sam više bivših funkcionera opštine Budva koji su mi obećavali da će mi riješiti problem, o čemu posjedujem dokaze u vidu SMS poruka i poziva koje sam obavio sa njima”, dodaje se u prijavi.

Prema saznanjima Pobjede, jedan od tih funkcionera je i Marko Carević sada nosilac liste, a nekada gradonačelnik Budve.

“Kako se moj problem nije riješio, bivši funkcioneri opštine Budve su mi obećavali da će novac vratiti nakon izbora u Budvi 30. avgusta, odlučio sam da se obratim nadležnim organima, jer smatram da sam prevaren i reketiran od strane Predraga Ivanovića”, piše u prijavi.

Direktor firme Balu je naveo da je u svim poslovima sa opštinom Budva radio u skladu sa zakonom bez ikakve namjere da učestvujem u bilo kakvim malveracijama.

“Oštećen sam i u poslu na uređenju šetališta od restorana Obala do Sajma za koje radove opština Budva nije uplatila novac mojoj firmi, iako sam sve poslove završio prije blokade računa opštine Budva. Takođe, naveo bih situaciju nakon svega da mi je Predrag Ivanović predložio da dostavim ponudu za čišćenje potoka u Bečićima, kako bi on meni nakon toga vratio sav novac koji mi duguje. Njegov predlog je bio da dostavim ponudu, a da će posao obaviti druga firma bez nadoknade, s tim što bih ja dobio sav novac. Nijesam pristao na ovakvu ponudu, niti sam želio da bilo šta potpisujem sa MZ Budva, Napominjem da sa bivšim funkcionerima opština Budva nijesam bio u nikakvim kumovskim ili rođačkim odnosima, već ih samo poznajem preko posla”, zaključuje se u prijavi.

21

avatar
1000
19
2
0
 
20
TvrtkoRokiNinoBudvankaNemanja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tvrtko
Gost
Tvrtko

Meni se čini da je sa ovom izjavom poravnao račune i da mu je još preteklo.Samo treba naći momenat da naplatiš.

Roki
Gost
Roki

Poštenje DF-ovaca je ušlo u narodne poslovice 🤣

Nino
Gost
Nino

Ko je ova njuska??

MiMaxim
Gost
MiMaxim

Vidi se da je Predrag neispavan od čitanja ,valjda se posle klasika zainteresovao za beletristiku…
Ovakvi čobani samo u CG postoje.

Budvanin
Gost
Budvanin

ma nemoguce da to DFovci rade. Oni samo rade domacinski i posteno. Ovo je poznati RIKAČ ispred opstine. Sad znamo zasto je rikao. Da li u Budvi moze jednom da dodje normalna vlast a da nije upetljana u prevare. Otisao Sveto a dosao Bato koji je samom sebi namjestio poslove preko 2 miliona eura i ovaj koji se sad otkrio… Više »

Profo
Gost
Profo

Ljudi svuda ima ovog i u Dps i u Df ko god da dodje na vlast toga ce biti,samo sad biramo izmedju dva zla,DF ce nas vratit u proslost a sa Dps cemo makar korak u buducnost ne dovoljno al kava je konkurencija i za korak smo zadovoljni

Kamis
Gost
Kamis

Samo 10hiljada??A to sto je opozicija vratila 30miliona duga sto ga je DPS napravio u Budvi…sto ne pisete o tome

Budvanka
Gost
Budvanka

Znači li to da sad treba da promijenimo vlast, koja daje sebi za pravo da mogu da kradu do 500 miliona?
Opravdavajte vi samo krađu, opravdavajte. Vlast promijeniti nećete.

Milić
Gost
Milić

ako je to sve istina,kriv si koliko i on…niko te nije ćerao

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Posle izbora i kada smijenimo ovu neodgovornu vlast sve će doći polako na svoje mjesto i svi će odgovarati koji su krivi i zbog čega su krivi.Ali, prvo će se poći kod onih za koje se dumnja da su ovu državu oštetili na stotine i desetine miliona eura,a koje do sada niko dirao nije,pa onda na one za milione,pa tek… Više »

Nemanja
Gost
Nemanja

prosvijetli nas mudrace jer i ovi su isti. Koga glasati kada je u Budvi Sveto optuzen za kradju a uskoro ce i Bato i ovaj rikac i onaj narkoman a Demokrate uhvatili sa oruzjem. Glasali bi uru ali oni bi bili sa istim ovim pomenutim. Sprdnja. Zalosna je cg politicka scena

CCCCCC
Gost
CCCCCC

A puna im usta okg lopova koji su pokrali opštinu!!…… DF krade narod.

Support
Gost
Support

A kako si mislio da ti se namještaju tenderi a da nikome ne daš ni centa, sokole? Pa krao si posao i zaradu nekoj drugoj firmi. To ti nije problem, a reket jeste?

Dario
Gost
Dario

A kako sve ovo izlazi pred izbore slucajno…..

Realista
Gost
Realista

Sad neka bleji opet

Ekolog
Gost
Ekolog

Druže direktore svjesno si ušao u kolo korupcije a sad te izgleda neko ufatio za jaja pa zapomazes pred izbore nebi li sto cario .Znas li za onu narodnu ko s ďavolom tikve sadi…

petar
Gost
petar

Kako je BALU dobijao na tenderu isto kod opozicije kao i pozicije znaju se izvođači dakako i podizvođači.? Kako je RIKAO ono jutro planinski LAV.

TonyZ
Gost
TonyZ

Ovo je onaj iz Budve što riče Džakoviću u facu.

Miki
Gost
Miki

Je li ovo onaj sto kristi kao majmun ?

Milija
Gost
Milija

Izgleda da ovaj ne umije samo da buče.

Velimir
Gost
Velimir

Blago mu u pamet,pa zajedno su ga reketirali cetnici!

Send this to a friend