Hronika

Direktor navodno tukao radnika zbog ishoda izbora

Žabljak

Direktor JP Komunalno i vodovod Žabljak Radovan Bošković napao je u službenim prostorijama, prvo verbalno, a potom i fizički, Rista Šamšala, zaposlenog u tom preduzeću, piše Dan.

Po izjavama očevidaca, Bošković je, vidno iznerviran ishodom glasanja na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore, čiji je direktan prenos pratio u obližnjem lokalu, ušao u kancelariju računovodstva preduzeća, gdje je zatekao i Šamšala. Nakon što je naglas prokomentarisao “ona g..na se dogovoriše”, verbalno ga je napao, upućujući mu uvrede i psovke. Šamšal se potom uputio u svoju kancelariju i sjeo za sto. Bošković mu je prišao s leđa, uhvatio ga za glavu i tresnuo njome o sto, a potom ga je udarao šakama. Iako obliven krvlju, Šamšal nije pružao otpor. Maltretiranje je prestalo nakon što su se umiješali ostali zaposleni, a u međuvremenu je stigla i policija.

Šamšal je u izjavi za Dan potvrdio da ga je Radovan Bošković prije tri dana napao u službenim prostorijama, prvo verbalno, a potom i fizički.

“Sve se desilo u toku radnog vremena. Iako mi je oduzeo sve ingerencije kao šefu Čistoće, dostavio sam mu neki račun na potpisivanje. Potpisao ga je, ali je odmah počeo da me psuje i vrijeđa. Između ostalog, rekao mi je da sam špijun i dno dna i psovao mi majku. Potom me je gurnuo i uhvatio za vrat. Izašao sam iz te kancelarije i ušao u svoju, sjeo za sto i pozvao policiju. Međutim, on je pošao za mnom i udario me u glavu, zaprijetivši da će me skratiti za glavu i da ne znam s kim imam posla”, rekao je Šamšal.

Zbog ovog incidenta zasjedala je i sindikalna organizacija preduzeća, kada su zaposleni jednoglasno osudili postupak svog direktora i zatražili od nadležnih da reaguju u skladu sa zakonskim propisima.

Zaposleni se pitaju dokle će nadležni, u prvom redu lokalna vlast i predsjednici opštine i lokalnog parlamenta, tolerisati siledžijsko postupanje Radovana Boškovića prema zaposlenima, koje traje godinama, a kulminiralo je napadom na njihovog kolegu Rista Šamšala.

“Iako se trudimo da u potpunosti i savjesno ispunjavamo sve poslovne obaveze, verbalni napadi i neosnovani prigovori direktora Boškovića stalna su pojava”, kazala je službenica Rada Joksimović. Radnik na održavanju Božidar Kasalica podsjetio je na raniji slučaj, kada ga je Bošković bez razloga fizički napao, takođe u službenim prostorijama.

Mobing od strane Boškovića trpe desetine radnika ovog preduzeća, tvrdi Nebojša Španjević. 

Pokrenut postupak protiv Boškovića

Kako bi čuli i drugu stranu u ovoj priči, iz Dana su pokušali da stupe u kontakt sa Radovanom Boškovićem. Međutim, on nije odgovarao na  pozive, kao ni na pitanja koja smo mu poslali mejlom.

Iz policije je Danu potvrđeno da je pokrenut postupak protiv Boškovića.

30

avatar
1000
23
7
0
 
23
ZabljacaninZoranPG_mnePrijateljObjektivna
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Волео бих да тамо будем радник само један дан.

Zabljacanin
Gost
Zabljacanin

I sta bi ti uradio

PG_mne
Gost
PG_mne

Znam Boskovica licno, i samo rijeci hvale imam. I znam da zbog svoje licnosti ne bi dozvolio slicno, a da je Samsal vec par puta pokusavao slicno, a ovaj put mu je zbog trenutne situacije poslo za rukom jer su mediji iskarikirali sve. Iza Boskovica stoje rezultati u toj firmi, a neradnici kao Samsal, Spanjevic nisu poslati kuc iskljucivo zbog… Više »

Prijatelj
Gost
Prijatelj

Prifalilo Spanjevicu para, malo mu je izgleda para bilo za iscenirani pad svoje majke , no velike su potrebe necovjeka . Sada vise nema koga da dovede da jos malo para uzme , pa se koristi necovjecnim radnjama , mada slozicete se njemu nisu stane!!!

Objektivna
Gost
Objektivna

Klasično spinovanje javnosti, da je neko ovog radnika ovako izudarao od sto i sakama u najmanju ruku bi zavrsio sa teskim tjelesnim povredama. Međutim,koliko znam a i vidim Ristu ocigledno nije nista. Ocigledno se radi o politickom pritisku opozicije-nove vlasti da i na lokalnom nivou ostvare rezultate.

Zabljak 2
Gost
Zabljak 2

A ti isti radnici koji klevecu direktora, svi oni tuzise firmu za odmore , koje su prethodno iskoristili . Toliko o tim “radnicima” i njihovom postenju .

Zabljak
Gost
Zabljak

Jedan od postenijih ljudi na žabljaku. Problem nije u njemu, nego u neradnicima koji rad ne trpe. Ako im je los direktor koji je od 12 zaostalih plata od njegovog dolaska isplatio svaku, onda smo bas svi “dno dna” sto bi Risto – glisto rekao 😂

Milos
Gost
Milos

Vidjeli smo u Budvi ko napada ko je agresivan i indijanac primitivni

Istina_
Gost
Istina_

Podrška za gospodina Boškovića!!!!!
Znamo o kakvim “radnicima” se tamo radi!
Drugačije se i ne mogu uvesti u red!

Robin
Gost
Robin

Ništa nije bolji ni novi kadar (nova vlast)
Tek su počeli, a sjetite se samo progona po Bd i Ko najobičnijih radnika koji ih nisu glasali.
Sjetete se nekadašnje nezakonito zaposlene direktorice centra za kulturu u KO, kuma gradonačelnika i sl…

Piksi
Gost
Piksi

Direktore usko bi ti bilo!!

Nk987
Gost
Nk987

Ne sjekirajte mu se presaltace se on…

Tito i ja
Gost
Tito i ja

oće li se zavrsiti i sa praksom da menadzere skola postavljaju “strucnjaci” iz opstinskih politickih partija !!!

Ilija
Gost
Ilija

Kakav menadžer škola????

Zabljacanin
Gost
Zabljacanin

Direktor ce se svakako promjeniti na lokalnim izborima. Nema nikakve potrebe za podmecanjem a ti Neso opusti se znamo u koju si partiju

Bone
Gost
Bone

Ti to znas kad ce se promijeniti i oce li?
Cisto bi moga malo u sopstvenu kucu da povedes racuna, neka tebi visoke politike

Zaposleni
Gost
Zaposleni

Ti se bavis politikom??? A śedi đe si- ni za đe si nijesi,tugomire,jadomire!

Bone
Gost
Bone

@Zaposleni – zarađuj platu, ne skitaj po ulica
A ko TUGUJE i JADUKUJE i ZBOG ČEGA… zna ti Žabljak… Aj pomalo…aj i neka ti proklinjanja ovuda…jes da vas je pop svemu što ne valja naučio, ali bataljuj… Nisu portali za tebe…

Pajko
Gost
Pajko

Ne znam sto se desilo, ali znam takodje i da su od kad su se spojili u koaliciju ovi novi becic-dritan itd… počeli masovno po gradova da prijete cak i najobicnijim sluzbenicima javnih ustanova kako ce ih ostaviti bez posla i slicne stvari! Tako da…jes da ima svega, ali nemojmo da generalizujemo stvari

Kokot
Gost
Kokot

Treba demontirati te feude.Svaki direktor koji je bio uz bivšu vlast se ponašao kao feudalac.

Pajko
Gost
Pajko

@Kokot – pričam o Jokiću i Careviću – tvojom uzdanicama. Da je sreće sa lisicama bi sad po Spužu šetali – ako ćemo već o feudalizmu!

Slobodan
Gost
Slobodan

Aoooo…
Zaista ne znam za konktetan slučaj šta je istina, niti me interesuje, ali brate vječito li su ovi iz df-snp-demokrata “zgroženi” , sve njih neko nešto iz čista mira bije i napada… Baš interesantno? 🤔

Sasa
Gost
Sasa

A sto trpite…

Papiric
Gost
Papiric

kako nisam bio ovome u smjenu umjesto Rista Samsala

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Tacno je to kod jednog dijela kadrova iz dps rezultat izbora je izazvao prvo opstu nevjericu a onda nekontrolisani bijes ! To je taj uspostavljeni nakaradni vrijednosni sistem !

Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Fin neki direktor….samo udri.Ja bi svakog petka uveo bičevanje zapislenima,neka znaju oklen duvaju vjetrovi.

F117
Gost
F117

Prebijte ga na mrtvo ime! I izbacite na ulicu!

Crni
Gost
Crni

A sto ga ne izbijete jednom pa bi se ucutao

Patrik Mitrović
Gost
Patrik Mitrović

Siledžijstvo na djelu!

marko
Gost
marko

Da da ..bahatost koju srwcemo u vecini firmi..

Send this to a friend