Hronika

Disciplinski postupak protiv zatvorskog policajca i pet pritvorenika zbog napada na Radulovića

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinski postupak protiv službenika obezbjeđenja zbog čije nepažnje je došlo do incidenta u spuškom zatvoru kada je napadnut Nikšićanin Ranko Radulović, kao i protiv pet pritvorenika.

<<<Ranko Radulović izboden u zatvoru, pomoć mu ukazana u Urgentnom<<<

Podsjećamo, Radulovića je u srijedu ujutro za vrijeme šetnje u dijelu za rekreaciju u Istražnom zatvoru ranio Cetinjanin Nikola Drecun. Pored njega, još četiri osobe su učestvovale u organizovanom napadu na Nikšićanina.

“Nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija su utvrdili da je uslijed grube napažnje službenika obezbjeđenja koji je bio zadužen za praćenje lica koja borave na otvorenom prostoru, Nikola Drecun ušao u krug za šetnju u kojem se nalazio Ranko Radulović, kojom prilikom ga je fizički napao i nanio mu tjelesne povrede u vidu ubodnih rana. Protiv službenika obezbjeđenja koji je napravio propuste u radu prikupljeni su dokazi i pokrenut je disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove odgovornosti”, navode u UIKS.

<<<Paović i Zurovac opkolili policajca dok je Drecun nasrnuo na Radulovića<<<

Disciplinski postupak je pokrenut i protiv Drecuna, kao i protiv još četiri pritvorenika, koji su ometali zatvorskog policajca da spriječi incident.

“Oni su izmješteni iz sobe u kojoj su boravili zajedno i smješteni u odvojene prostorije”, navode u UIKS-u.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija će, ističu, u saradnji sa policijom i nadležnim tužilaštvom preduzeti sve radnje i mjere u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti kako je došlo do incidenta.

Podsjećamo, Radulović se nalazi u zatvoru zbog sumnje da je zajedno sa još nekoliko osoba pripremao likvidacije bivših i sadašnjih policijskih službenika Zorana Lazovića, Duška Golubovića i Duška Koprivice, njegovog sina Strahinje Koprivice i navodnih članova “kavačkog klana” Darka Janjića, Radovana Mujovića i braće Nikole i Vladimira Banićevića, kao i glavnog Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina.

S.Đ.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
GibanicaLeputane
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gibanica
Gost
Gibanica

Koliko godina ima ovaj čovjek ? Mogo je s’mirom da bude , pošto svi odlično znamo za ” TANI ” , jos od kad smo mali bili a i razlog i pravo značenje naziva lokala . Malo su gurali ” TANI ” u životu , ali sad je mogo da kulira sa potomcima , i da batali ” TANI ”… Više »

Leputane
Gost
Leputane

Bogumi se Ranko jedno vrijeme bio dobro bahatio,da mu drzava nista mogla nije,ili nije htijela? Sjecam se samo Lipaca i zatvaranja puta,i pitanje za bivsu gradonacelnicu Kotora ” Baba,jel’ znas ti da plivas? ” 🤣♥️🤣♥️

Send this to a friend