Hronika

Dragan Kovačević izašao iz Istražnog zatvora

Dragan Kovačević (Foto: Pobjeda)

Bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević napustio je juče u 15 časova Istražni zatvor u Spužu gdje je proveo 19 mjeseci zbog optužbi za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni morskog dobra, potvrđeno je CdM-u iz Višeg suda.

Kovačeviću je pritvor ukinut pošto je sud prihvatio treće ponuđeno jemstvo od 591.615 eura koje je porodica ovog optuženog ponudila kako bi se branio sa slobode.

Rješenjem Višeg suda određeno je da će se jemstvo ukinuti i Kovačević ponovo staviti u pritvor, ako na uredan poziv ne dođe, a izostanak ne opravda, ili ako se protiv njega, nakon što je ostavljen na slobodi, pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor, a ukoliko optuženi pobjegne, rješenjem će se odrediti a se vrijednost data kao jemstvo unese u poseban razdjel budžeta za rad sudova.

Prvostepenim rješenjem optuženom Kovačeviću izrečene su tri mjere nadzora: zabrana napuštanja boravišta, obaveza povremenog javljanja Upravi policije-rukovodiocu Specijalnog policijskog odjeljenja svakog prvog u mjesecu i privremeno oduzimanje putne iprave-pasoša, koje mogu trajati dok postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude.

12

avatar
1000
7
5
0
 
10
Budva na moruCetinjeURAŠDeformisanplucaSerhio Ramos
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budva na moru
Gost
Budva na moru

Carević pola Budve zauzeo i ladi se po njoj, a ovaj 20m2 pa u Spužu…što ti je ruka pravde…

Deformisanpluca
Gost
Deformisanpluca

19 mjeseci nije malo sad ima da bude dobar.

Cetinje
Gost
Cetinje

Sad ce da bude miran ko bubica

Streetboys
Gost
Streetboys

Odakle im tolike pare za KAUCIJU?

URAŠ
Gost
URAŠ

Ne mogu davati svoju imovinu zq kauciju. Samo drugi da zalažu za njih

sasa
Gost
sasa

omladino bjezite iz ove drzave grdje ce te proci ako ne platite struju nego ukradete milione, dzaba vam skola i svi fakulteti, kod ovog kovacevica nisi mogao doci do prijavnice ako nisi ima 5000 evrica javna tajna, zar vam nije jasno da sve nekakvo jamstvo davaju za ove u spuzu sve neke milione, a 90% naroda da sva familija da… Više »

Spc Fukare
Gost
Spc Fukare

A Veljovica drze bez dokaza

danilovgrad
Gost
danilovgrad

srećno Dragane!! ni po prstu Bogu hvala, vrijedjelo je rizikovati 😉

Serhio Ramos
Gost
Serhio Ramos

Mićane jesi li to ti obraza nema?
Pazi taj BMW što si sa Draganom zaradio, da ga ne slupaš, valjaće nekome…

URAŠ
Gost
URAŠ

Sramota pravosudja da se ovaj covjek drži ovoliko, ni zbog čega. Dritan je skroz uništio povjerenje naroda u bezbkednosni sektor: Plantaže, stečajna mafija, Dragan Kovačević…SVE POLITIKA.

Nikola
Gost
Nikola

Da je drzave sve bi mu oduzeli i njemu i familiji

URAŠ
Gost
URAŠ

Sta je oin to uradio? To što ima 50,000 nelegalnih kuća na obali a njegov sin kupio kuću i iznad zemlje 2m prešao 1,5 u državno – a još država dozvoljava.

Send this to a friend