Hronika

Đukić: Prava istina o današnjem događaju drugačija

NPCG

Prava istina o današnjem događaju je drugačija od one kakvom je želi predstaviti direktor Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG), kazao je bivši šef Službe finansija JPNPCG Dragan Đukić, u reagovanju na navode da je danas nenajavljen i bez dozvole Uprave tog preduzeća, ušao u prostoriju kabineta za finansije da, kako su naveli,  “vrši pritisak na zaposlene povodom Završnih finansijskih računa za prethodnu godinu dok je on bio šef”.

<<<Nacionalni parkovi: Bivši šef Službe finasija upao u službene prostorije, vršio pritisak na zaposlene<<<

“Naime, nakon što sam danas saznao da je mojoj dojučerašnjoj najbližoj saradnici uručen aneks kojim se ista iz Uprave javnog preduzeća sa pozicije glavnog računovođe premješta da radi u NP Skadarsko jezero na manju poziciju, te da je istu to potreslo i uznemirilo, uputio sam se do svoje nekadašnje kancelarije da joj pružim podršku”, pojasnio je Đukić.

Ubrzo su u kancelariju, prema riječima Đukića, ušli Aleksandar Bulatović i Veljko Jovančević, ultimativno tražeći da “napusti prostorije Javnog preduzeća”.

“Vidjevši da moj dalji razgovor sa koleginicom nije moguć te da su pomenuti bili riješeni da stoje dok god ne izađem iz kancelarije, istu sam napustio. Ovakav metod rješavanja „nepodobnih“ je primijenio i u mojem slučaju, budući da mi je prvo uručio aneks za rad u NP Skadarsko jezero a zatim i otkaz ugovora o radu početkom 2022.godine, zbog čega sam pokrenuo sudski postupak koji je u toku”, dodao je on.

U vezi, kako kaže,  “neutemeljenih i paušalnih ocjena” o finansijskom poslovanju Javnog preduzeća u prethodnom periodu, istakao je sljedeće.

“Od 2017. godine od kada sam obavljao funkciju Šefa Službe finansija pa zaključno sa poslednjim završnim računom koji sam potpisao za 2020.godinu, revizorski nalazi su potvrđivali istinitost finansijskih iskaza. Da me nije smijenio u februaru tekuće godine, moj potpis bi se našao i na završnom računu za prethodnu godinu, koji bi bio podnešen u zakonskom roku, kako to zakon i nalaže. Do današnjeg dana nije imenovan šef Službe finansija, jer osoba koja trenutno „koordinira“ Službom nema neophodne preduslove da bi bila imenovana na tu poziciju, pa je angažovana po ugovoru o privremenim poslovima. Budući da su sva knjiženja za prethodnu godinu završena do moje smjene Javno preduzeće je istu završilo sa neto dobiti od 523.000,00eura”, naglasio je Đukić.

Međutim, kako navodi, sada je nastao problem zbog toga što niko neće da potpiše završni račun, jer se, kako kaže, “ovolika dobit ne uklapa u priču o „nepravilnostima, neregularnostima i haosu“ kako to želi predstaviti Aleksandar Bulatović”.

“To je razlog zbog čega kasni predaja završnog računa, budući da Bulatović očajnički pokušava da nešto „iskopa“ kako bi opravdao sve svoje optužbe i razloge zbog kojih je većinu prethodnih šefova službi u Javnom preduzeću smijenio ili im uručio otkaze”, istakao je Đukić.

Javno preduzeće je, napominje on,  poštujući Zakon o javnim nabavkama za 2021.godinu izabralo i potpisalo ugovor sa nezavisnom revizorskom kućom „Racio Mont“ doo Kolašin.

“Da bi revizor počeo da radi potrebno je da dobije pisanu izjavu koju u ime Javnog preduzeća potpisuje direktor i šef Službe finansija, a u kojoj se pod materijalnom i krivičnom odgovornošću garantuje da su finansijski iskazi – bilans stanja i bilans uspjeha, istiniti i tačni. Uprkos činjenici da sam prije dva mjeseca sklonjen iz Javnog preduzeća i danas sam spreman da taj papir potpišem. Problem je što Aleksandar Bulatović kao direktor, Stevan Raičević kao pomoćnik direktora za finansije, kao ni Jelena Janković u ulozi koordinatorke Službom finansija nisu spremni za to”, zaključio je Đukić u reagovanju.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
DejanNikPtokaAncy
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejan
Gost
Dejan

Dragane istina uvjek ispliva.Nesposobni ljudi koji na položaj dolaze nepotizmom ne žele imati čovjeka tvoje stručnosti pored sebe jer bi tako uvjek bili u podređenom položaju.Pitam se šta će reći javnost i taj nazovi direktor po okončanju sudskog postupka,a čiji epilog je u startu jasan.Radio je i djelovao mimo zakonskih propisa,pa će svi oni koje je smjenio na zakonski neutemeljen… Više »

Nik
Gost
Nik

Nije mi jasno treba li da svi gradjani koji su nezadovoljni necim upadaju u kancelarije u ime PODRSKE ili da se to rjesava u institucijama drzave.

Ptoka
Gost
Ptoka

Takoje Dragane.

Ancy
Gost
Ancy

Siguran sam da gospodin Djukić govori istinu!

Send this to a friend