Hronika

Džaković tvrdi da je Krapović oštetio budžet Budve za dva miliona eura

Nezavisni odbornik Skupštine opštine Budva Stevan Džaković saopštio je na jučerašnjoj konferenciji za medije da je Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Nikole Gojka Krapovića, Slobodana Gojka Krapovića i Nikole Vladimira Krapovića, kao i Svetozara Marovića zbog razmjene nepokretnosti, odnosno 7.119 metara kvadratnih zemlje porodice Krapović u selu Mažići za parcelu iste površine na lokalitetu Tršikovica u Bečićima.

Džaković je SDT-u podnio i krivičnu prijavu zbog izgradnje solitera u centru Budve i to protiv bivšeg gradonačelnika Budve Dragana Krapovića i sekretara Sekretarijata za zaštitu imovine Nikolu Plamenca.

Kako je naveo, Marović je u sporno vrijeme bio visoki funkcioner DPS-a. Krivičnom prijavom su obuhvaćena Nn lica iz Sekretarijata za zaštitu imovine i Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj, a Džaković smatra da su počinili zloupotrebu službenog položaja, nesavjesan rad u službi i protivzakoniti uticaj sa elementima organizovanog kriminala.

Između ostalog, Džaković je u krivičnoj prijavi naveo da je osporena Odluka o razmjeni nepokretnosti od 30. decembra 2008., a osporeni ugovor je od 26. januara 2009.

“Predlažem Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore, da protiv okrivljenih lica pokrene krivični postupak i da ih optuži sudu sa predlogom da se po zakonu kazne za krivična djela po članu 15, 23, 24, 25, 416, 417 i 422 Krivičnog zakona CG. Takođe predlažem primjenu člana 112 Krivičnog zakona, te da se pomenuta Odluka i ugovor proglase ništavnim, a da se stranke u postupku obeštete na realnim tržišnim osnovama, kao i svi ostali vlasnici zemlje u blizini deponije u Mažićima. Takođe tražim da se Opštini vrati u posjed zemlja u Gršnjikovici koja je data kao obeštećenje porodici Krapović”, naveo je Džaković.

Drugom krivičnom prijavom kojom tereti Dragana Krapovića i Plamenca, Džaković je obuhvatio i dekana Arhitektonskog fakulteta u Podgorici Svetislava Popovića, ovlašćenog procjenjivača Sanje Radović, i druga NN lica zaposlenih u opštini Budva i Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Džaković tvrdi da Opština ima svoju katastarsku parcelu u sastavu urbanističke parcele na kojoj je sagrađen soliter, međutim nije adekvatno naplatila svoje vlasništvo i koeficijente koji su iznosili oko 42,75 odsto.

“Ako oduzmemo pogođenih 750.000 eura koje bi trebalo da su investitori prihvatili da plate potpisivanjem ugovora sa predsjednikom Opštine, dolazimo do cifre za koju je Opština Budva namjerno, združenim kriminalnim djelovanjem oštećena. To je ukupno oko 2.076.424,8 eura. Iz svega navedenog jasno je dokazano da je odbornik Krapović Dragan, u vrijeme izvršenja krivičnog djela obavljao funkciju predsjednika opštine Budva, kao predlagač sporne Odluke Rješenja najodgovorniji za primjenu zakona i pozitivnih propisa, i da snosi najveću odgovornost jer je dozvolio da budžet opštine Budva bude oštećen za oko dva miliona eura”, istakao je Džaković.

Dodao je da je Krapović sve svjesno uradio.

“Imajući u vidu činjenicu da je vlasnik ove zgrade njegov vjenčani kum, jasno je da je Krapović tada namjerno propustio da zaštiti budžet opštine koju je predstavljao”, kazao je Džaković.

12

avatar
1000
10
2
0
 
11
Narcis ZgubidanKrape papaaIggiBoca SeniorJoo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Onolika agresivnost nije bez razloga?

Krape papaa
Gost
Krape papaa

No sto je vidis da ujeda da ostanu na stolicu, napadaju policiju ruse lome opdtinu bdd napadaju ljude unutar.Znamo da krapovic to jest majka ima gradjevinski biro.

Boca Senior
Gost
Boca Senior

A je li Carević doša na rabotu danas?

Joo
Gost
Joo

pocelo je pocelo…..klupko da se odmotava…..eto Budvani zasto su tamo skakali i pravili predstave ispred opstine…..ovo je samo o Krapu, a sta mislite sta su Carevic i njegovi srbijanci sve napravili…..Carevic je pozaposljavao 2/3 srbijanaca sa srbijanskim drzavljanstvima na drzavne funkcije po opstini…..SVE sto su radili su radili protiv zakona i samo, SAMO u licnom interesu……tek ce se saznati za… Više »

Jedna je CG
Gost
Jedna je CG

Opaaa, otvara se pandorina kutija polako..

Realno
Gost
Realno

ispitati do kraja!

diskus
Gost
diskus

Kako oni, iz poštene partije.

Iggi
Gost
Iggi

Zato oni grebu rukama i nogama da ostanu na vlast u budvu jer im se neide u zatvor. Bruku su napravili u budvu… patriote velikosrpske.

Lako rješenje
Gost
Lako rješenje

To su štetni ugovori, koji se mogu oboriti pred sudom. To je važnije nego kažnjavanje, a važno je i kažnjavanje.

Jelena
Gost
Jelena

Hahahahahaha reče pošteni Džaka

Joo
Gost
Joo

da nema mozda dokaza protiv tog Dzake kao sto ima za Krapa i Carevica, a tek ce biti…..

Srbo
Gost
Srbo

Kasno je sad Stevane imao si kad, prije nego si se prodao.

Send this to a friend