Hronika

Gardašević prepoznao Đukića da je pucao na njega i Klisića

Foto: Bar info

DNK vještačenje, snimci video nadzora ali i drugi brojni dokazi potvrdili su sumnje istražitelja da su Vuk Lakićević, Marko Vujadinović i Hasip Murić bili logistička podrška Stefanu Đukiću kada je 20. avgusta upao u barski lokal Savoja sa namjerom da likvidira Velizara Gardaševića.

Organizacija likvidacije Gardaševića je tada propala jer je meta zajedno sa prijateljem Jovanom Klisićem izašla iz Savoje, nekoliko minuta prije upada Đukića u taj lokal.

Ovo se navodi u dokumentu Apelacioniog suda kojim se potvrđuje odluka o produženju pritvora za dva mjeseca trojici okrivljenih.

Đukić se nalazi u bjekstvu nakon što je 1. novembra ponovo izveo napad na Gardaševića i Klisića koji je bio u njegovom društvu ispalivši prema njima nekoliko rafala iz heklera u trenutku kada su izlazili iz restorana Savoja.

Klisić je odmah nakon pucnjave podlegao povredama, dok je Gardašević pogođen sa dva hica u predjelu stomaka i uspio je da preživi napad.

Klisić je ubijen kada je krenuo da sjedne u blindirani audi dok je Gardašević pogođen prije nego je ušao u vozilo na mjesto suvozača.

Prema stavu Specijalnog tužilaštva, Đukić, Lakićević i Vujadinović su 20. avgusta ove godine u Baru po prethodnom dogovoru sa umišljajem pokušali da ubiju Velizara Gardaševića.

“Prema prethodno načinjenom planu, Đukić je sa automatskom puškom ušao u kafe restoran Savoja u namjeri da ubije Gardaševića u čemu su mu pomogli Lakićević i Vujadinović”, navodi se u dokumentu Apelacionog suda.

U dokumentu se navodi da je Lakićević za ovu akciju nabavio automobil ,,reno capture“ na koji je stavio falsifikovane registarske tablice i predao ga Vujadinoviću koji je njime odvezao Đukića do lokala Savoja.

Po dolasku, u blizini lokala Đukić je izašao iz automobila sa silikonskom maskom na licu i automatskom puškom i ušao u lokala sa namjerom da ubije Gardaševića.

Čitava akcija je propala jer je Gardašević prije dolaska Đukića napustio lokal.

Vuku Lakićeviću, Marku Vujadinoviću i Hasipu Muriću produžen je pritvor za dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva i težine krivičnog djela za koje je zaprijećena visoka zatvorska kazna što ove okrivljene, po ocjeni Apelacionog suda ne može ostaviti ravnodušnim.

Osim toga, Apelacioni sud navodi da je šef ove kriminalne organizacije neotkriven i da bi ovi okrivljeni ostankom na slobodi mogli uticati na saučesnike i saizvršioce a posebno na okrivljenog Đukića koji se nalazi u bjekstvu.

Potom su se Vujadinović i Đukić odovezli do mjesta Sutorman gdje ih je čekao Lakićević. U tunelu u Sutormanu su sakrili automobil ,,reno capture“ i automatsku pušku nako čega su se sa tog mjesta odvezli drugim automobilom.

Rekonstrukciju događaja Specijalno tužilaštvo je sačinilo na osnovu dokaza koji su istražitelji prikupili u dosadašnjoj istrazi: iskaza saslušanih svjedoka, materijalnih dokaza, DNK vještačenja, uzoraka izuzetih iz automobila pronađenog u Sutormanu.

Analize su pokazale da DNK pronađen u unutrašnjosti automobila ,,reno capture“ potiče upravo od ovih okrivljenih.

Takođe, hemijskom analizom iznajmljenog automobile ,,pasat“ koji je koristio Vujadinović utvrđeno je prisustvo barutnih čestica što ukazuje na postojanje oružja kod ovog okrivljenog.

Takođe, pretresom i pregledom snimaka sigurnosnih kamera u neposrednoj blizini lokala Savoja i na putnom pravcu prema Sutormanu registrovan je prolazak spornog vozila „reno capture“, koje je kasnije pronađeno u tunelu na Sutormanu.

U dokumentu Apelacionog suda se navodi i da su Lakićević, Vujadinović, Murić i Đukić bili pod mjerama tajnog nadzora kojima se u bitnom dokazuje međusobna povezanost, hijerarhijsko ustrojstvo i podjela uloga u okviru kriminalne organizacije.

Istražitelji su na osnovu prikupljenih dokaza uvezali pokušaj likvidacije Gardaševića 20. avgusta kada je Đukić upao naoružan u Savoju ali nije zatekao metu i napad od 1. novembra kada je ispred istog lokala ubijen Jovan Klisić a Gardašević teško ranjen.

“U toku vođenja istrage, saslušan je upravo Velizar Gardašević koji u svom iskazu jasno navodi da je prepoznao lice koje je pucalo na njega, te da se radi upravo o Stefanu Đukiću koji je to učinio iz vozila u kome se nalazilo još nekoliko lica”,  navodi se u odluci Apelacionog suda.

Pored iskaza Gardaševića, u istrazi je pronađeno oružje iz koga je ubijen Klisić i ranjen Gardašević, a koje odgovara oružju koje je Đukić imao kod sebe 20. avgusta prilikom upada u Savoju.

“Pronađene su četiri automatske puške, dva kalašnjikova i dva heklera, a to automatsko oružje po iskazima do sada saslušanih svjedoka, a u vezi događaja iz avgusta 2019. godine odgovaraju oružju koje je Stefan Đukić imao kod sebe kada je ulazio u lokal Savoja”, navodi se u dokumentu Apelacionog suda.

Upravo iz prethodno predstavljenih činjenica sudije Višeg i Apelacionog suda zaključuju da je djelovanje kriminalne organizacije nastavljeno iako su dan prije likvidacije Klisića i ranjavanja Gardaševića uhapšeni Lakićević, Vujadinović i Murić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

po 20 god saucesnicima 40 ubici minimum ….

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Prepoznao? Tako veliki kriminalci a saradjuju sa policijom. E vala neka ide sve do matraka.

Slavko
Gost
Slavko

Ko saradjuje?
Gardasevic ili Djukic?

muro
Gost
muro

hahaha ovaj sigurno bez maske pucao na njega pa ga prepoznao

Send this to a friend