Hronika

Građani se požalili CdM-u da je „policajac tukao ljude“, a policija njih zove da to njima prijave

Portalu Cafe del Montenegro javilo se dvoje građana Podgorice koji tvrde da su očevici, kako kažu, scene u kojoj je pripadnik Interventne jedinice Uprave polcije prebio nekoliko gostiju jednog lokala u City kvartu poslije ponoći 28. decembra.

Naši čitaoci, čiji je identitet poznat redakciji, tvrde da je nakon zatvaranja lokala u ponoć, kad su gosti počeli da izlaze iz lokala neko od njih jednom čovjeku za kog tvrde da je policajac uputio psovku nakon čega je on, navodno, počeo da bije ljude.

„Nije gledao koga udara, a tu je bilo i djevojaka“, kažu nam naši sagovornici.

„Brzo je došla policija koja je u maricu strpala sve ljude koji su se našli u tom kugu, a kolegu su pustili kući da ode“, kažu oni.

S druge strane, iz Uprave policije su CdM-u kazali da te noći 27/28. decembar nije prijavljen ni taj ni slučan slučaj.

Međutim:

„Patrola policije je navedene večeri, prilikom obilaska terena, uočila nekoliko lica, među kojima nije bio policijski službenik R.B, koja su se nalazila ispred jednog lokala u City kvartu u Podgorici. Sa ovim licima je, zbog ponašanja koje je ukazivalo da je među njima prethodno možda došlo do konflikta, obavljen razgovor. Ova lica su tom prilikom negirala da je došlo do tuče ili verbalnog konlikta. Takođe lica nisu imala vidljive povrede. Nijedno od tih lica nije tada a ni naknadno podnijelo prijavu CB Podgorica za ovaj navodni događaj“, saopšteno je CdM-u iz policije.

Ipak, policija je, nakon pitanja naše redakcije o ovoj navodnoj tuči u kojoj je navodno vinovnik bio njihov pripadnik, razgovarala sa tim kolegom, ali i sa „još jednim brojem lica“.

„U aktivnostima koje su preduzete nije se ustanovilo da je R.B. učestvovao u tom navodnom događaju odnosno navodnoj tuči“, navodi se u odgovorima UP.

Zato polcija moli sve građane, počev od naših čitalaca koji su nam javili za ovaj navodni slučaj, da ga prijave Centru bezbjednosti Podgorica.

„Službenici CB Podgorica će provjeriti te eventualne navode, ukoliko budu prijavljeni, radi utvrđivanja istinitih činjenica. Ukoliko se ispostavi da je bilo koji policijski službenik počinio bilo kakav prekršaj, on će za učinjeno odgovarati. Takođe, ukoliko se utvrdi da je bilo koje lice eventualno lažno prijavilo da se desio bilo kakav delikt, prema tom licu će takođe, shodno konsultacijama sa tužiocem, biti preduzete zakonske mjere i radnje“, zaključuje se u odgovorima Uprave policije.

 

Send this to a friend