Hronika

Grbi i Bojičiću po tri godine zatvora zbog pljačke kladionice

FOTO: Ilustracija

Presuda Višeg suda u Podgorici kojom su Petar Grba, Milan Bojičić, Bojan Savićević i Radovan Radović oglašeni krivim zbog pljačke kladionice “Šansa” u Petrovcu prije pet godina postala je pravosnažna nakon što je potvrdio Apelacioni sud.

Prvostepenu presudu donijelo je vijeće sudije Višeg suda Predraga Tabaša, a njome su Grba i Bojičić osuđeni na po tri godine, a Savićević na dvije godine zatvora, pišu Dnevne novine.

Oni su se teretili da su kao saizvršioci počinili krivično djelo razbojništvo.

Radović je osuđen na godinu dana robije za krivično djelo razbojništvo putem pomaganja.

U prvostepenoj presudi se navodi da su njih četvorica 11. novembra 2015. godine između 21.30 i 22 sata u Petrovcu, u Ulici Nika Anđuša u grupi, zajednički ukrali tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 150 eura.

“Po prethodnom dogovoru došli su do Petrovca u blizini kladionice Šansa, nakon čega je okrivljeni Grba, dok su mu Savićević i Bojičić čuvali stražu, sa improvizovanom maskom na glavi, rukavicama i pištoljem “lefoše” kalibra 38 milimetara, ušao u kladionicu i prijeteći od radnice Anke Nestorović tražio novac. Ona mu je predala tada 1.605 eura u papirnim i metalnim apoenima”, stoji u obrazloženju presude.

Podsjetimo, u odbrani pred sudom okrivljeni Grba priznao je da je sporne večeri ušao u kladionicu maskiran i da je uperio pištolj u pravcu radnice i da mu je ona predala novac koji je dao Savićeviću i Bojičiću.

Tada je ispričao i da njih dvojica nijesu znali da će iz kladionice da ukrade novac.

Send this to a friend