Hronika

Ismailov dobio politički azil u Crnoj Gori

Telman Ismailov, Foto: istMira.com

Azerbejdžanski biznismen Telman Ismailov dobio je politički azil u Crnoj Gori nakon čega je pušten je iz ekstradicionog pritvora u kojem se našao po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisala Ruska federacija radi krivičnog gonjenja u toj zemlji, kazao je za Pobjedu advokat Miloš Vuksanović.

<<<Milijarder iz Azerbejdžana će tražiti politički azil u Crnoj Gori<<<

Ismailov je uhapšen 1. oktobra po međunarodnoj potjernici koju su za njim raspisale ruske vlasti zbog organizacije ubistva dvojice preduzetnika.

<<<Ismailov u prošlosti izazvao gnijev Putina: Tajkun uhapšen u Crnoj Gori, Rusija ga traži<<<

Branilac Ismailova, advokat Miloš Vuksanović je ranije za Pobjedu kazao da su hapšenje i određivanje pritvora azerbejdžanskog milijardera neosnovani, imajući u vidu činjenicu da se njegov Ismailov nalazi u postupku dobijanja azila.

Advokat Vuksanović je ustvrdio da je Ismailov školski primjer političkog i ekonomskog progona Ruske federacije, o čemu je pripremljena obimna dokumentacija koja će biti predata u postupku po zahtjevu za dobijanje azila.

“Činjenica da je zatražio azil i zaštitu države Crne Gore isključuje opasnost od bjekstva na kojoj se insistira u rješenju o određivanju pritvora”, kazao je Vuksanović.

Ismailov i njegov brat Vagif nalaze se na međunarodnoj potjernici, a u Rusiji su optuženi za ubistvo i ilegalnu trgovinu oružjem.

Prema istražiteljima, Telman Ismailov je sa svojom braćom Rafikom i Vagifom osmislio plan ubistva, po kom je 15. maja 2016. godine Mekhman Kerimov pucao i likvidirao dva preduzetnika u Moskvi -Vladimira Savkina i Jurija Bryleva.

Rafik Ismailov odveo je Kerimova s mjesta zločina, a zatim su mu saučesnici pomogli u bijegu, saopštio je ranije Istražni komitet Ruske Federacije (ICRF).

Kerimov je osuđen na 13 godina zatvora, a Telmanu, ukoliko bude izručen i osuđen, prijeti doživotna robija.

Rusija traga i za njegovim bratom Vagifom.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
RumijaPerunTopBnjjmarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rumija
Gost
Rumija

Koliko je ulozio?

Perun
Gost
Perun

Rado bi ga oni izručili nego se moraju slušati zapadnoevropske ambasade,razmilili su se po dubini gladni uhljebi,vlast je milija i od ljubavi prema “majčici”…

Bnjj
Gost
Bnjj

E sad neće biti linija Cg Rus. Umjesto da ga deportujemo u Tursku ili Azerbejdžan čiji je državljanin mi gubimo milione zbog inaćenja sa Rus

Top
Gost
Top

Pa otkad su ugasili MA nije bilo linija sa Rusijom . Osim preko bg naravno.

marius
Gost
marius

Potpuno ispravno. Sprdali su se s nama , kad smo im trazili onu dvojicu osumnjicenu za terorizam. Vidite, kako se sve u zivotu vraca, Tako ce , iskreno se nadam ,jos po nekim , vrnut neke stvari. Ima BOGA .

Mara
Gost
Mara

Hahaha, jadno Dpsovo pravosuđe. A hapsili su Daru sa Smokovca. Rasformirati sve.

Leon
Gost
Leon

Rusija uvijek odbija izručenja, npr. Crnoj Gori za pokušaj terorizma 2016. Ne treba ni CG njima da izručuje

Nikola
Gost
Nikola

Zamisli da je prethodna vlast odobrila azil….

NIKOLA
Gost
NIKOLA

a ljudi milijarder…umjesto da ga drzava zaduzi da ulozi 300miliona milijardu po śeveru mi ga hapsimo a kupio bi Crnu Goru

Vesko
Gost
Vesko

Tacno tako,ja bi mu trazio da nam “donira” novac za modernizaciju aerodroma,za auto put duz primorja i jednu hidro-elektranu ,makar da znamo za sto smo mu dali azil.

Iva
Gost
Iva

Ne, no će njega sa milijardama osuditi.

Send this to a friend