Hronika

Istraga španske policije: Ubice Miloša Peruničica praćene i prije ubistva, odala ih marihuana

Španska policija je uhapsila srpske državljane Nemanju Simića, Nikolu Devića i Duška Šćekića, osumnjičene za ubistvo Baranina Miloša Peruničića (41). Osumnjičene je policija duže vrijeme pratila zbog trgovine narkoticima, pišu tamošnji mediji. Uz tu istragu vođena je i istraga zbog ubistva Baranina u Marbelji, piše Dan.

Kako piše španski portal marbellaconfidencial.es, u Barseloni su uhapšene tri osobe, dvi je su imale lažna hrvatska dokumenta. Šef Instrukcijskog suda Marbelja odredio je tajnost postupka i nije ponudio bilo kakve službene podatke.

Kako je saopštila španska policija, dvije osobe koje se sumnjiče da su direktni izvršioci ubistva uhapšene su u Barseloni, gdje je slobode lišena i osoba koja se tereti za prikrivanje tragova i dokaza krivičnog djela, dok je jedna osoba, koja se sumnjiči za pomoć ubicama, uhapšena u Marbelji.

Nacionalna policija razjašnjava za manje od mjesec dana ubistvo muškarca u Marbelji. Ukupno su uhapšene četiri osobe, uključujući dvojicu navodnih počinilaca ubistva koji su se nalazi li u Barseloni, gdje su pobjegli nakon zločina. Druga dvojica uhapšenih bil a su zadužena za pokrivanje materijala u Barseloni i pokrajini Malagi. Istraga je započeta 2. juna nakon ubistva.

Službenici nacionalne policije brzo su povezali smrt sa sukobom klanova organizovanog kriminala srpskog i crnogorskog porijekla, koji je započeo 2014. godine nakon nestanka pošiljke kokaina. Brza nastojanja agenata omogućila su identifikaciju navodnih počinilaca u roku od nekoliko dana od zločina, potvrdivši da su se udalji li više od 1.000 kilometara od mjesta zločina.

Napokon je uhapšen i četvrti član organizacije u Marbelji, koji je, pretpostavlja se, bio odgovoran za pravovremenu logistiku u tom gradu. Izvedeni su pred lice pravde kao navodni počinioci ubistva. Terete se i zbog ilegalnog posjedovanja oružja, trgovine drogom i zločinačkog udruživanja saopštila je španska policija.

Peruničić je navodno bio blizak Alanu Kožaru, za kojim traga crnogorska policija, a prema pisanju tamošnjih medija, čini se da istraga ukazuje da je Peruničić bio član kriminalne organizacije sa Balkana koja je već duže vrijeme u sukobu sa drugim klanom. U ratu tih k lanova broj ubistava širom Evrope je veliki.

Ubijeni je državljanin Crne Gore. Napadač je iznenadio žrtvu nasred Ulice Artura Rubinštajna, paralelno sa središnjom Avenijom Rikardo Sorijano. Policija je pronašla tijelo u lokvi krvi objavili su tada španski mediji.

Ubica je ispalio smrtonosne hice u Baranina na pješačkom prelazu, a na fotografijama s lica mjesta vidi se da su ga meci pogodili u predjelu glave.

 

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
OlotuhJankoGigiJeloDusko Popov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Janko
Gost
Janko

Ako su praćene pre ubistva zbog marihuane, zašto nisu sprečili ubistvo i na delu ih uhapsili?!

Olotuh
Gost
Olotuh

Moras poc ti tamo da ispitas povezanost, a sto je ovo😂😂😂😂

Gigi
Gost
Gigi

Kako Ovi otkriju odma a nasi ne mogu.sto vam to govori

Dusko Popov
Gost
Dusko Popov

Ovaj je isto skaljarac? Ima li jos koji da je ziv? I koliko ih to ima? Skaljaraca i kavcana? Objavite statistiku i broj pripadnika.

Jelo
Gost
Jelo

Nek tebi dostave iz up sve kad je ko rodjen.Kakva budala🤣🤣🤣

Send this to a friend