Hronika

Ivanović ćuti o partnerstvu sa ofšor kompanijama

Željko Ivanović

Odštetu od 10.000 eura koju je jedan od osnivača Vijesti, Željko Ivanović, sudskim putem, prvobitno tražio od Antene M, tokom današnjeg, drugog ročišta, Ivanović je smanjio na 1.500 eura.

Ivanović, koji je tužio Antenu M zato što je prenijela tekstove Šekija Radončića ”Voajer i balerina”, objavljene u Dnevnim novinama, danas je odbio da saopšti – da li je bio u partnerstvu sa ofšor firmama sa Britanskih Djevičanskih Ostrva: “Mont Tim”, “Western Balkan Capital”, “Botaco” i “Segundo Financial Management”.

Imajuci u vidu da je Željko Ivanović u tužbi naveo kako su mu duševni bol i uvreda naneseni tvrdnjom da je “vršio špekulusanje na berzi”, vodio crne fondove i izbjegavao plaćanje poreza, advokat Nikola Martinović, u izjavi za Antenu M, objašnjava zašto je autor teksta Šeki Radončić imao dovoljno razloga da iznese sumnje u poslovnu principijelnost Ivanovića.

“Od 2007. – 2012. Ivanović i Slavoljub Šćekić suvlasnici su “Vestern Balkan kapital d.o.o.” društva koje upravlja istoimenim investicionim fondom. Partneri u tom društvu i fondu su im četiri of-šor kompanije, registrovane u poreskim rajevima (Britanska Djevičanska Ostrva, Delaver u SAD i Kipar). Upravo koncern Vijesti piše o tim destinacijama kao o mjestima na kojima se pere novac, izbjegava plaćanje poreza i obavljaju druge sumnjive transakcije! Osobito je indikativno što je, prema izvještaju Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara, jedan od Ivanovićevih partnera registrovan na adresi povezanoj sa najvećom svjetskom aferom – Panamski papiri”, saopštio je Martinović,

Dodaje to nije sve.

“Tu su i sljedeće činjenice – Ivanović je preko iste adrese i partnera povezan sa Jurgenom Mosakom i Ramonom Fonsekom, osobama osuđenim zbog pranja novca i izbjegavanja plaćanja poreskih obaveza. Argumenti za tvrdnje o Ivanovićevom licemjerju ne nalaze se samo na egzotičnim of-šor destinacijama“, kaže pravni zastupnik Antene M.

On ukazuje na neobične okolnosti koje povezuju Ivanovićev novinarski angažman i njegovo poslovanje na berzi.

“U periodu 2007 – 2013. Ivanović je, preko svojih firmi, akcionar u Telekomu, HLT fondu, Lutriji CG, Plantažama i Jugopetrolu. Kroz svoja akcionarska prava Željko Ivanović je, dakle, bio poslovni partner Vladana Vujovića, Aca Đukanovića, Save Džigija Grbovića, Miodraga Ivanovića, Olega Obradovića, Veselina Barovića… sve ljudi koji su godinama mete medijske kuće Vijesti kojom on upravlja”, ističe advokat Martinović, uz opasku da je “u kompaniji Plantaže, Ivanović poslovni partner sa državom“.

“Na osnovu ovih činjenica, neminovno se nameće pitanje – da li su Ivanovićevi biznisi izvan novinarstva uticali na pisanje medija kojima on upravlja o pomenutim ljudima i kompanijama? Još jasnije: da li je cilj Ivanovićevih medija javni interes ili su sredstvo koje zloupotrebljava radi sticanja ekstra dobiti u kompanijama koje je osnovao sa ofšor partnerima”, zaključuje Martinović.

Naredno ročište je zakazano za 25. februar.

15

avatar
1000
11
4
0
 
15
Crnogorsko tureJooVijestiPravi građaninSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

Čim neko napiše reč protiv režima odma optužbe ofšor droga pranje para državni udar …..ovo će biti cenzurizano

Vijesti
Gost
Vijesti

Napred Zvezda !!!

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ivanoviću, prevarantu, vrati preduzeće pravim vlasnicima, nasljednicima pokojnog Ćana Koprivice !

Slavko
Gost
Slavko

Ivanovic stari Milov prijatelj i pion. Kao da se ne zna ko je idol njemu i sinu Nikoli. Pricajte vi nama kada ce Crna Gora izadji iz siromastva i bijede pod ovom vlasti, pustite Ivanovica i bakrace.

Aleksa
Gost
Aleksa

Buc…

Ljubo
Gost
Ljubo

Ivanovica i Vijesti pod hitno staviti pod nadzor

libela
Gost
libela

Je li Šeki batalio zidanje?

Kani
Gost
Kani

Vijesti su tabloid.

Arhitekat
Gost
Arhitekat

Vijesti, portal DF.

Komita
Gost
Komita

Ja ne znam što se dešava sa tim novina. One su u nekim stvarima gore od novine “dan”. Završio sam sa njima. . Hvala im za proslih dvadeset godina. Pogledajte samo današnje izdanje tog crnogorskog dnevnog lista. Čitalac iz Kotora.

Delboj
Gost
Delboj

Vratili se Scekic i Ivanovic svojim “korijenima” srpstva. Drobnjaci su to, i Kuci. To su ionako bili Crnogorci na kiriju. Jedino su ostavili Balsu Brkovica da pod njegovim plastom glume crnogorski medij. Ali njima je ipak jedina nacionalnost novac. I ove mahinacije rade od osnivanja Vijesti, kada su ukrali Vijesti od ovdasnjih mocnika koji su i otvorili tu novinu. To… Više »

Banjora
Gost
Banjora

Javni interes je jednako blizak i Ivanoviću i Martinoviću i Anteni M.

Niki
Gost
Niki

Tužio antenu M jer je prenijela tuđe tekstove 😂😂😂 ovaj nije u vinklo, koliko vijesti samo prenose tuđih lažljivih promo sadržaja i niko ih ne tuži.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

I još šest medija su tužile balerine.
Što je najintetesantnije Radio Skala iz Kotora isuđena i mora platit ukupno dvije ipo hilljade eura samo zato što je prenjela tekst.
Zar to nije progon novinara i medija????

Joo
Gost
Joo

I to naj gori progon…..procesljati odnos tih sudija u Kotoru sa Ivanovicem….nisu tu cista posla……

Send this to a friend