Hronika

Jovanović: Provjere postupanja u toku, SDT će se žaliti na odluku Višeg suda u predmetu Carine

Maja Jovanović (Foto: Portal RTCG)

Vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović saopštila je da će se Specijalno državno tužilaštvo žaliti na odluku Višeg suda u predmetu “Carine”.

“Uvažavajući zainteresovanost javnosti za odluku Višeg suda u Podgorici, u predmetu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, optuženog Miomira Mugoše i postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u ovom predmetu, obavještavam vas da, kao vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužioca i u skladu sa svojim nadležnostima, već preduzimam određene provjere u brojnim predmetima, što će biti slučaj i u predmetu u kom je danas donijeta prvostepena odluka”, saopštila je v.d. Vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović.

<<<Mugoša oslobođen optužbi u slučaju Carine<<<

O tome da li je u predmetima koji su na provjeri eventualno napravljena greška ili nije, kako navodi Jovanović, “javnost će blagovremeno biti obaviještena”.

“Zbog interesa javnosti napominjem da sam iz Specijalnog državnog tužilaštva, nakon izricanja presude Višeg suda, informisana da će na donijetu odluku izjaviti žalbu kad im bude dostavljen pismeni otpravak presude”, dodala je Jovanović.

Istovremeno, ona podsjeća da je Državno tužilaštvo samostalan organ i da je Zakonom o državnom tužilaštvu propisano da niko, kako kaže,  “ne smije da utiče na Državno tužilaštvo u vršenju njegovih poslova”.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
BudistadperoRekaDavor MNRade
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budista
Gost
Budista

A Joanikije i Dritan?

dpero
Gost
dpero

A sta je sa CArevicem,……..!

Reka
Gost
Reka

Okupirajte se vi oko Carevic a tu imate puno posla

Davor MN
Gost
Davor MN

HA HA HA

Rade
Gost
Rade

Vd Vdt vrsi provjere a onda ce Vd u punom mandatu ponovo da provjerava i nikad kraja!Ako je to pravna drzava onda je nema!

Pravda
Gost
Pravda

Recite to premijeru, draga moja… i ponavljajte kolegama tuziocima da ne podlegnu pritisku i ocekivanjima doticnog!

MANASTIR CETINj
Gost
MANASTIR CETINj

Pa sto oslobofiste knezevica i mandica mudra

Send this to a friend