Hronika

Kako je nabavljeno oružje kojim je ubijen Migi Kruščić

Mjesto ubistva Kruščića (Foto: CdM)

Specijalno tužilaštvo označilo je Nikolu Perovića kao člana kriminalne organizacije koji je po nalogu, za sada nepoznate osobe, nabavio oružje iz kojeg je ubijen Miodrag Kruščić 21. maja prošle godine u podgoričkom lokalu “Palata” navodi se u odluci Vrhovnog suda o produženju pritvora ovom okrivljenom.

Osim Perovića, u okviru ove istrage status okrivljenog dobio je Marko Filmanović, zbog sumnje da je kao član grupe nabavljao i učestvovao u nelegalnoj trgovini oružjem, a za potrebe drugih kriminalnih organizacija u vršenju najtežih krivičnih djela. Perović je uhapšen 7. marta i nalazi se u pritvoru, dok je Filmanović nakon date odbrane pred specijalnim tužiocem pušten da se brani sa slobode, piše Pobjeda.

Kruščić je ubijen 21. maja 2018. godine dok je sjedio u lokalu “Palata”. Ubica je imao silikonsku masku i prišao je Kruščiću s leđa i u njega ispalio devet metaka. Analiza čaura pronađenih na mjestu likvidacije pokazala je da su meci ispaljeni iz pištolja “glok 17”. Istražitelji su došli do podataka koji ukazuju da je “glok 17” serijskog broja FTY619, svjedok u ovom istražnom postupku P. N. prodao vlasniku preduzeća “Lovac M” Marku Filmanoviću a ovaj ga predao Peroviću.

U odluci Vrhovnog suda o produženju pritvora Peroviću navodi se da ga Specijalno tužilaštvo osnovano sumnjiči za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirala N.N. osoba početkom 2017. godine na teritoriji Crne Gore. Ova kriminalna organizacija je, prema stavu tužilaštva, stvorena radi izvršenja krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna s ciljem sticanja nezakonite dobiti i moći.

Okrivljeni Nikola Perović, kako se sumnja, imao je zadatak da po nalozima i uputstvima drugih članova kriminalne organizacije, nelegalno nabavlja vatreno oružje, sa kojeg je uklanjao identifikacione tragove.

“Sređeno” oružje je, prema sumnjama Tužilaštva, Perović izvjesno vrijeme čuvao kod sebe a potom ga predavao članovima organizacije, a radi dalje predaje neposrednim izvršiocima likvidacija. Specijalno tužilaštvo navodi da sumnje koje ima u odnosu na Perovića proizilaze iz prikupljenih dokaza, a prije svega odbrane okrivljenog Filmanovića koji je naveo da je “glok 17” kupio od N. P. a potom ga poklonio okrivljenom Peroviću.

Filmanović je istakao da o tom pištolju nije ništa znao do 12. februara kada je kod njega došao P. N. i saopštio mu da je “glokom 17” koji mu je prodao počinjeno ubistvo. Filmanović je u istrazi ustvrdio da je potom na njegov poziv Perović došao u njegovu kuću gdje su bili P. N, njegov otac i stric Š. N.

Na pitanje strica Š. N. Perović i Filmanović su kazali da nijesu brisali serijski broj sa pištolja koji im je prodao njegov sinovac, a Perović je pojasnio da je taj dio posla odradila osoba kojoj je predao pištolj. Međutim, Perović tom prilikom nije želio otkriti identitet osobe kojoj je predao pištolj.

Filmanović je u istrazi ispričao da je narednog dana bio u društvu sa Perovićem i da ga je u povratku iz Danilovgrada ostavio ispred jedne zgrade u Podgorici kako bi posjetio prijatelja kojem je predao “glok 17”.

Nakon dva dana Perović je Filmanoviću saopštio da pištolj iz kojeg je ubijen Kruščić nije u Crnoj Gori, već da je poslat za Albaniju. Filmanović je u istrazi ispričao da je osim pištolja “glok 17”, Perović nabavio još neki pištolj i da se sjeća da mu je kazao da je predao oružje prijatelju iz Podgorice po imenu S. a sa kojim se okrivljeni Perović susreo i 13. februara.

Pregledom sadržaja video nadzora objekta iz kojeg je Filmanović automobilom poveo Perovića sredinom fedbruara, istražitelji su uočili da je Perović sjedio sa N.N. osobom kojoj je, kako se sumnja, predao pištolj.

Protiv Filipa Bešovića, Gorana Rakočevića, Luke Bulatovića, Dejana Vukašinovića, Filipa Kneževića, Sanje Božović, Marija Miloševića, Aleksandra Ljumovića, Mijajla Stojanovića i Marinka Rajkovića vodi se postupak i pred Višim državnim tužilaštvom zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Miodraga Kruščića i ranjavanju novinarke Vijesti Olivere Lakić. Bešovića je policija označila kao organizatora kriminalne grupe.

Vrhovni sud prihvatio je, na prijedlog tužilaštva, da okrivIjenom Nikoli Peroviću produži pritvor za tri mjeseca zbog opasnosti od bjekstva s obzirom na to da je za krivično djelo koje se stavlja ovom okrivljenom zaprijećena zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Sudije Vrhovog suda smatraju da se ne može očekivati da Perović ostane ravnodušan ukoliko bude osuđen na relativno visoku kaznu zatvora.

Oni su podsjetili da je ovaj okrivljeni od trenutka kada je Marko Filmanović otišao u policiju radi davanja izjave pobjegao i krio se više od 20 dana pri čemu je prekinuo svaku komunikaciju sa spoljnim svijetom i uništio svoje telefone.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BOSS
Gost
BOSS

Goli otok brate

AlKatheri
Gost
AlKatheri

Njemac njemac , sta ti se to “ćaše”

Pravednik
Gost
Pravednik

Kako se smjesta momcima?¿° Ne znaju ko je pa onda prvoj grupi prikaci djelo!!!! Ooooo policijoooooo

Andrija
Gost
Andrija

Jesi jes sigurno je tako..A bjezi budalo,sto su in onda nasli silikonske maske postolje puske, mozda su htjela da igraju tan tan.

milka
Gost
milka

igraces ti pametnjakovicu

Pravednik
Gost
Pravednik

Nema pistolja,niko ga nije ni vidio,a oni znaju serijski broj,i da je to bas taj?!?! Pa sad se povlace izjave da nije pucao ovaj,i takve gluposti. Zao je meni zbog svega sto se desilonaravno,ali isto nije u redu da prikace kome stignu,da bi bilo kao rasvijertljeno

Send this to a friend