Hronika

Kamere snimile osumnjičenog: Iz kancerije advokata u Budvi ukrao novac

Foto: Printscreen

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Tivćanina D.A. zbog sumnje da je prije nekoliko dana opljačkao advokata Miroslava Vučetića u Budvi, kazali su CdM-u iz policje. Osumnjičeni je, kako je CdM kazao advokat, otkriven zahvaljujući nadzornim kamerama. To se vidi i na snimcima dostavljenim CdM-u.

Prva krađa se dogodila 17. aprila kada je osumnjičeni, po prethodnom dogovoru sa advokatom, došao kod njega u kancelariju.

“U kancelariju sam ga pozvao 17. aprila u popodnevnim časovima. On se pojavio u dogovoreno vrijeme. Kada je pozvonio na vrata, ja sam pričao sa drugim klijentom na video call na Viberu u kancelariji. Otključao sam vrata. Na snimku se vidi da sam ja otišao sa lica mjesta, otišao u drugu prostoriju, a on je prišao šanku, uzeo novčanik i iz njega izvadio dvije novčanice po 200 eura, i još po 10, 20 eura novčanica u sitnijim apoenima. Sa sigurnošću mogu reći da je bilo 90 eura na šanku koje je uzeo i 460-470 eura u novčaniku. U policiji sam dao izjavu da je između 500-550 eura uzeo”, kazao je CdM-u Vučetić.

Nakon što se završio radni dan, advokat nije znao gdje mu je novac.

“Kada su svi pošli meni je bilo čudno, znam da sam imao novca, pitao sam se gdje sam novac ostavio, nisam toliko lud. Tražio sam, nisam mogao da nađem i uveče oko 23 časa ja sam pregledao kameru. Tamo sam utvrdio to što je bilo. U čudu i panici javio sam se sudiji za istragu. On je kazao da prijavim. Ja sam rekao neću, no ću drugačije”, ističe Vučetić.

A to drugačije je, kako je otkrio za CdM, “klopka” za Tivćanina.

“Rekao sam im da hoću da obilježim novčanice. Uzeo sam kutiju iz neke od picerije kao da mi je dostavljena pica, a na njoj ću da ostavim svoj novčanik sa dvije novčanice od 50 eura i jednu od 100, koje ću prethodno policiji da dam sa serijskim brojevima, uključiću kameru, staviću lažnog klijenta i simuliraću da je situacija takva da me opet čeka, jer sam pretpostavio da je sklon krađi i da će se to ponoviti”, priča Vučetić za CdM.

Tako je i bilo.

“Ja sam sve pratio na kameri, a policiji sam javio da ako on bude došao tu oni budu pripravni, ako se ponovi krađa da ću im dati signal da uđu. Čim je ušao ponovo se desila situacija da je iz novčanika uzeo 100 eura. Odmah sam policiji rekao da  dođu gore. Oni su došli, legitimisali ga, tražili da pokažu sve što ima kod sebe, on je pokušao da to prikrije, onda su ga pretresali i poveli u policiju, uzeli izjave od njega i mene. Vratio mi je do sada 100 eura”, ističe Vučetić.

Iz policije je CdM-u saopšteno da tužilac nije naložio hapšenje osumnjičenog.

“Podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku”, kazali su iz policije.

S.Đukanović

18

avatar
1000
16
2
0
 
17
IkiLipovoGagarinNenad CGPitanje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Iki
Gost
Iki

Dovoljna mu je kazna sto ga je vidjela citava Crna Gora i taj vise nidje nije dobrodosao ni kod prijatelja ni kod rodjaka ni kod komsija.

Lipovo
Gost
Lipovo

Praktičnije i više novca nego u kladionice!

Gagarin
Gost
Gagarin

Ovo nijeste trebali pisati,jer svaki i do sada potencijalni lopov shvatice da nema nikakve kazne,i bice,,ako prodje,proci ce,ako ne vratiti ce”.

Nenad CG
Gost
Nenad CG

Uzet pare od advokata,lik je zaslužio nacionalnu penziju.

Velizar
Gost
Velizar

Slučajevi g-đice Marpl

Palermo
Gost
Palermo

Cuo sam da je ovaj uzeo kutiju misleci da je pizza

Tomo
Gost
Tomo

Nisu ga valjda pustili a da mu nisu tutnuli makar 20€ u džep?

Felis
Gost
Felis

Dobice uslovnu za to.I sto nista pojeo vuk magarca.

Kavalala la
Gost
Kavalala la

Sprdnja

Dejo ulicar DDD
Gost
Dejo ulicar DDD

Trebali su ga nagraditi.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Imali ovo iđe bez kod nas, opljačkati nekoga i ne ideš u aps, tog tužioca i činovnike policije koji su pristali na advokatovu namještaljku treba poslati na disciplinsku komisiju, a advokatu zbog ovakvih postupaka treba oduzeti licencu.

Pitanje
Gost
Pitanje

Kakva namještaljka, uhvatili lopova.

Gigi
Gost
Gigi

Bolje da si njega obeležio bejzbolkom.Bilo bi djelotvornije.

Maki
Gost
Maki

Jaoo blama,kako ces jadan na ulicu izaći?!

Џено џ каровић
Gost
Џено џ каровић

Jesu li pare bile osvestane ?

Nikola
Gost
Nikola

Tužilac je položio svoj ispit zrelosti

Brendon
Gost
Brendon

Možda je mislo čovjek da naplati PDV državi i građanima ,pošto ga ne plaćate kao svi u Crnu Goru.

Dejo ulicar DDD
Gost
Dejo ulicar DDD

Odlicna ti je ova izjava.

Send this to a friend