Hronika

Katnić ispituje zapošljavanje 170 radnika u Aerodromima

Foto: CdM

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) provjerava da li je izvršni direktor Aerodroma Danilo Olrandić nezakonito zaposlio 170 radnika, navodi se u odgovoru koji je dostavila specijalni tužitelj i portparol SDT-a Sanja Jovićević, piše Dan.

“Navedeni predmet u fazi je izviđaja i u toku je prikupljanje obavještenja radi donošenja odluke u predmetu. Više informacija nije moguće saopštiti radi zaštite interesa krivičnog postupka”, naveli su iz SDT-a Televiziji Vijesti.

Krivičnu prijavu protiv Orlandića glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, 10. juna, podnijela je opoziciona partija SDP, optužujući direktora Aerodroma, koji je visoki funkcioner SD-a, da je počinio produženo krivično djelo povreda prava pri zapošljavanju i krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Dan je 1. jula objavio da je SDP podnio prijavu protiv Orlandića.

“Prema informacijama i dokumentaciji koja nam je dostavljena u Aerodromima Crne Gore u dužem periodu nezakonito je vršeno zapošljavanje lica. To je sve moguće utvrditi pregledom dokumentacije o stotinama novozaposlenih koji suu radni odnos primljeni suprotno članu 20 zakona o radu, statuta društva uz diskriminaciju nepodobnih kandidata”, naveli su iz SDP-a.

Dokumentacija koju su dostavili uz prijavu, kako su naveli, nije jedini dokaz kojima potkrepljuju svoje tvrdnje.

“Podsjećamo i da je resorni ministar saobraćaja Osman Nurković na kontrolnom saelušanju na Odboru za ekonomiju Skupštine 1. novembra 2018. godine saopštio da je menadžment mimo zakona zaposlio 126 radnika u stalni radni odnos, dok su samo u ovoj godini uposlena 394 radnika”, naveli su iz SDP-a.

Kako su saopštili, predstavnici SDP-a su uz prijavu dostavili sistematizovana radna mjesta i zapošljavanje na određeno i neodređeno od 2012. do 2019. godine, tabelarni prikaz sistematizacije, pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji sa opisom poslova i statut Aerodroma.

Prema saznanjima TV Vijesti, i SDT je pribavilo određenu dokumentaciju nakon čijeg će razmatranja donijeti odluku da li ima osnova za krivično gonjenje Orlandića, koji je na čelu Aerodroma od avgusta 2017. godine.

Dan je prije objave teksta 1. jula, poslao pitanja Aerodromima u vezi s navodima iz prijave SDP-a, ali im na upite nije odgovoreno.

14

avatar
1000
10
4
0
 
14
DjukaVaše imeJa licnoNekiCG CG CG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vaše ime
Gost
Vaše ime

sve SD-ovci…SRAMOTA

Ja licno
Gost
Ja licno

50% politicki zaposljeno. Da im razjuris te uhljebe ne bi imali ni 1%

Neki
Gost
Neki

Jel Katnic donio nesto iz Cilipa na aerodrom u Pg?

Sasavica
Gost
Sasavica

Kako vole Aerodromeeeeeeeeeeee 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

DjokoSS
Gost
DjokoSS

Od kad je Orlandic dosao na celo Aerodroma Crne Gore sve je krenulo kako treba.Radi posao na najbolji moguci nacin, ulaze u kadrove ulaze u oba aerodroma ,radi na poboljsanju infrastrukture oba aerodroma. Preduzece koje ne finansira drzava nego finansira samo sebe , preduzece koje najbolje funkcionise i najvise finansijki diprinosi drzavi . A da ne pricamo koliko porodica hrani… Više »

Hahahaaha
Gost
Hahahaaha

Hahaahahahaha

Reealno
Gost
Reealno

Jedini čovjek koji je znao da vodi tu kompaniju bio je Petar Glomazic.
Ostali su svi do jednog amateri!

CG CG CG
Gost
CG CG CG

Kakvi su ovi prikolicari strucnjaci. Vama nafta da izvire urnisali bi je.

Djuka
Gost
Djuka

Iz svoga džepa drži te ljude.

DzoniCG
Gost
DzoniCG

Ista li vam je kampanja moji Sdpovci prljava kao i uvijek. Vazda vi pred izbore nadjet kao nesto , a dje ste bili svo ovo vrijeme. Problem je sto vi necete prec ni cenzus pa ste poceli da se tresete . Pa ne znate sto ce te od sebe pa napadate i pricate lazi svudje oko sobe kako bi skupili… Više »

crni
Gost
crni

Obezbijedio hljeb za tolike familije i nije dobro?!?
Kao da su ovi iz SDP-a iz svog džepa davali plate za te ljude…

Pjer
Gost
Pjer

Znali ko
Dje se to zakonito zaposljavalo

maksetamo
Gost
maksetamo

Sad nam ne valja i kad nam covjek nabavi posao za 200 ljudi iako nema potrebe za tim 😀

oooo
Gost
oooo

A SDP je cutao dok su oni vodili Aerodrome pa su sad nasli da progovore. I interesantno je da oni imaju sistematizaciju radnih mjesta koja jos od 2016 god u procesu izrade koja jos uvijek nije ni zavrsena ni prihvacena. A i Nurkovic (sumar) ako ima tacne podatke sto je cutao do sad nego je progovorio kod tuzioca kad mu… Više »

Send this to a friend