Hronika

Knežević: Dvije godine nemamo komunikaciju sa Aronom Šavivom

Milan Knežević

Milan Knežević kazao je za Pobjedu da Demokratski front duže od dvije godine nema nikakvu komunikaciju niti bilo kakav vid saradnje sa Aronom Šavivom, za kojim je raspisana potjernica zbog učešća u planiranju terorističkih napada uoči parlamantarnih izbora u oktobru 2016. godine.

<<<Šaviv: Međunarodna zajednica će odbiti raspisivanje potjernice<<<

“Nažalost, zbog institucionalne hajke koja se sprovodi nad čitavim DF-om, sa Aronom Šavivom nemamo nikakav vid, ni komunikacije, ni saradnje, duže od dvije godine”, kazao je Knežević.

On je naveo da je DF u ranijim reagovanjima jasno saopštavao da je čitav postupak, poznat pod nazivom državni udar, režimska montaža kojom je omogućeno DPS-u da sa svojim satelitima formira kompromitovanu većinu.

“Što se tiče gospodina Arona Šaviva, uvjeren sam da je njegov marketinški angažman za vrijeme izborne kampanje 2016. bio u skladu sa zakonom, i da nijednom svojom radnjom, uostalom kao i čitav DF, nije učestvovao u rušenju ustavnog poretka na dan izbora”, rekao je Knežević.

On je naveo da je njihov poslovni odnos sa Šavivom jasno evidentiran kroz finansijsku dokumentaciju koja je prošla sve moguće kontrole poslovanja od Državne revizorske institucije i Agencije za sprečavanje korupcije.

Na pitanje da prokomentariše to što je firma LLP ruskih državljana od jula do oktobra 2016. godine prebacila Šavivu 1.565.000 eura, kategoričan je da DF nema nikakva saznanja o poslovnim aranžmanima Šaviva.

“Odgovorno tvrdim da niko u DF-u nema ni direktna ni indirektna saznanja o poslovnim aranžmanima Arona Šaviva sa kompanijama ruskih državljana. Ponoviću, DF je imao potpisan ugovor o saradnji sa marketinškom agencijom Arona Šaviva, koji je u potpunosti ispoštovan istog trenutka kad su nam odblokirana finansijska sredstva od strane ASK-a. Uostalom, o prirodi saradnje sa gospodinom Aronom Šavivom, moje kolege i ja smo u svojstvu optuženih i svjedoka već govorili u dva sudska postupka koji se vode protiv DF-a”, naglasio je Knežević navodeći da odgovor na ovo pitanje treba tražiti direktno od Šaviva.

Demokratski front je ranije ocijenio da je raspisivanje potjernice za Šavivom još jedan očajnički pokušaj režima da skrene pažnju sa, kako tvrde, milenijumske pljačke preko fiktivnih faktura koja direktno vodi do najbližih srodnika predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Iz ovog političkog saveza ranije su poručili da Specijalno tužilaštvo namjerno proširuje istragu na Šaviva u trenutku kada raste rejting DF-a i kada je usaglašen dogovor Demokrata i DPS-a oko zajedničkih amandmana, te da je razlog i pokušaj zaustavljanja izručenja Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj. Reagovanje DF-a uslijedilo je nakon što je Pobjeda objavila da su crnogorske vlasti raspisale potjernicu za državljaninom Izreala i Velike Britanije, marketinškim ekspertom Aronom Šavivom, nekadašnjim šefom izborne kampanje Demokratskog fronta, zbog sumnje da je učestvovao u planiranju terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora.

Proširenje istrage na Šaviva uslijedilo je nakon višemjesečne istrage tokom koje je tim istražitelja došao do podataka koji ukazuju da je kampanju DF-a za parlamentarne izbore 2016. godine preko firme DC LTD, registrovane na Kipru i u vlasništvu Arona Šaviva i bivšeg operativca CIA Džozefa Asada,finansirala LLP kompanija u Češkoj, čiji su izvršni direktor R. G. i pravni zastupnik A. R. ruski državljani. Specijalno tužilaštvo došlo je do podataka da je firma LLP ruskih državljana od početka jula do oktobra 2016. godine u nekoliko tranši prebacila kompaniji Arona Šaviva 1.565.000 eura.

Od ovog novca, Šaviv je od avgusta do novembra 2016. godine kompanijama u Beogradu i Slovačkoj plaćao troškove izrade reklama, ispitivanja tržišta i slične usluge za kampanju DF-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir1966
Gost
Velimir1966

Pipune,pipunčući,uskoro ti dolazi kraj!
Kao i svim izdajnicima I nistaljudima!
Sad se džaba tiskate i ti i Mandić DPS-u!

Koko
Gost
Koko

Arni, Terminator II

BadnjakZaPoneti
Gost
BadnjakZaPoneti

treba mu omogućiti 6. jan da pođe u bijograd

zeexeeć
Gost
zeexeeć

čekamo te

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Eto ispada da su i CIA i KGB radili za Pipuna vrhovnog komandanta srbočetničkih snaga u Crnoj Gori. 😎

Send this to a friend