Hronika

Knežević: U bezbjednosnom sektoru situacija alarmantna

Milan Knežević

Odbor za bezbjednost Skupštine Crne Gore održaće 26. aprila u 10 časova kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića zbog dešavanja od 8. aprila tokom blokade magistralnog puta Nikšić-Podgorica, odlučeno je na jučerašnjoj petoj sjednici, piše Dan.

Predsjednik odbora Milan Knežević kazao je da se rijetko ko u Crnoj Gori može osjećati sigurno, te da mu se čini da reforme u bezbjednosnom sektoru unose konfuziju u društveno-političkom životu Crne Gore.

Knežević je naveo da dešavanja od 8. aprila predstavljaju veliki izazov i za izvršnu vlast, ali i za sve druge grane vlasti, posebno ako se ima u vidu i kršenje epidemioloških mjera i stvaranje atmosfere nesigurnosti, kontradiktornosti i konfuzija koje su, smatra, postale svakodnevna stvar na našoj javnoj sceni bez obzira da li dolaze od strane izvršne vlasti, predstavnika opozicije ili parlamentarne većine.

“Situacija u bezbjednosnom sektoru je alarmantna tako da je ne mogu nazvati euforičnom, već histeričnom. Nemam ništa protiv euforije, ali imam protiv histerije koja prelazi u agresiju koja čini da se osjećamo nesigurnim. Imam obavezu da ovu sjednicu održim ne samo zbog dešavanja od 8. aprila, jer su ona bila kulminacija očigledne krize u bezbjednosnom sektoru i narušavanja javnog reda i mira gotovo svakog dana”, naglasio jeKnežević.

Član Odbora Predrag Bošković (DPS), jedan od inicijatora saslušanja ministra Sekulovića, kazao je da bi trebalo razmisliti da se nova sjednica zakaže u neko naredno vrijeme, kako bi ministar imao vremena da dostavi informacije i pripremi se u vezi sa događajima zbog kojih je zatraženo saslušanje.

Zahtjevu su se pridružili i Ivan Brajović (SD), kao i Mevludin Nuhodžić (DPS) koji je kazao da ne sumnja u kapacitet Odbora da je spreman, sposoban i kvalifikovan da odgovara o temama.

I Dragan Ivanović iz SNP-a takođe smatra neophodnim da se sa Odbora pošalje poruka javnosti da sve ono što se dešavalo ne ide na ruku ni poziciji, ni opoziciji.

Dragan Krapović (Demokratska CG) je istakao da u poslednje vrijeme imaju dnevnu progresiju događaja, ali i prijetnje ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, napad na Bogosloviju, blokade na Bogetićima i drugo.

Član odbora iz BS-a Ervin Ibrahimović je naglasio da su posljednji događaji samo slijed stvari, jer se nije pravovremeno reagovalo kako bi se pronašli počinioci i napadači na manjinske narode u Crnoj Gori.

“Upozoravali smo da naše društvo ide putem koji nije dobar za Crnu Goru. Zadnji događaji su samo slijed stvari. Očekujem da krojimo dobar put naše domovine, da jasno napravimo otklon i da nam ministar dostavi njegove vidove poslednjih događaja”, kazao je Ibrahimović.

Na to se nadovezao Bošković rekavši da pripada partiji koja je osudila sve prijetnje i napade koji su se desili u prethodnom periodu, ali želi da to saslušanje bude kompletno po svim pitanjima koja su se dešavala u tom periodu, a ne samo u nekoliko dana, već u kontinuitetu mnogo duže nego što je to ovih par dana sredinom ili početkom aprila.

“Treba da stvaramo ambijent da se svi građani u Crnoj Gori osjećaju slobodno. Naravno da ćemo različitno gledati na dešavanja od 8. aprila, ali da vidimo kakav je slijed događaja u dužem periodu rekao je Ivan Brajović.

13

avatar
1000
13
0
0
 
13
BarkaBroj 1Pedja4444Ancy
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Barka
Gost
Barka

Zar ovaj nije u zatvoru?!….

Broj 1
Gost
Broj 1

Kako i neće biti kad si ti tu?

Pedja
Gost
Pedja

Kad ovaj prica o krsenju epidemioloskih mjera … zemljo otvori se !!!

4444
Gost
4444

Bolje da se bavis stend ap komedijom…

Ancy
Gost
Ancy

Šta drugo i očekivati kada je na čelu Odbora za bezbjednost osudjeni terorista!? Tik-tak.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Rece gospodin koji je osudjen na 5 god zbog terorizma.O tempora o mores.

Rajko K.
Gost
Rajko K.

Jeli ovo onaj sto je navijao kad su po Srbiji palili Crnogirsku zastavu?🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Majoru Milačiću ustupi funkciju, on je ekspert za histeriju veći od tebe.

Peki
Gost
Peki

Pipune,
kad ti izadješ iz Bezbedonosnog sektora situacija će se odmah stabilizovati,
i ne mlati jer nas plašiš.

Markoza
Gost
Markoza

A ko stvori tu atmosveru sem tebe i druzine. Ti si mogao urlikati i cudo cinjeti a sad bi da vrsis represiju. Kako bi bezbijedan prije a sad kad si ti na vlast kazes ugrozena bezbijednost
Sto se to desi. Druga je prica to Knexevicu narod te cita. Bi pritisak na one sto ne misle kao ti. Stari bleferu.

Aky
Gost
Aky

A cim si ti tu,nista bezbijedno biti ne moze !!

Milann
Gost
Milann

Alarmantna je čim ti sjediš na čelu odbora kome ne bi trebao biti ni blizu.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kako neće kad si ti na slobodi?

Send this to a friend