Hronika

Kneževićeva strategija: Uoči odlaska u londonski sud, tempirao potez za crnogorsku javnost

Duško Knežević (Foto: Screenshot TV Aldžazira)

Nakon što je objelodanjeno da je odbjegli biznismen Duško Knežević, za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica, juče saslušan u sudu u Londonu, postaje jasno da je tempirao vrijeme kada će objaviti snimke sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem o navodnoj korupciji u VDT-u. Bez obzira na istinitost tvrdnji Kneževića i Vujoševića strageija za javnost je jasna.

Knežević je kako su objavili mediji juče dobrovoljno saslušan u londonskom sudu gdje su mu oduzeti crnogorski, britanski i kiparski pasoš, a zabranjeno mu je i napuštanje Velike Britanije i određeno elektronsko praćenje i zabrana izlaska iz stana poslije 23 sata. Time je formalno počela procedura za njegovo izručenje Crnoj Gori.

<<<Kneževiću oduzeti pasoši, zabranjeno da napusti Veliku Britaniju<<<

Znajući da ga čeka ovo saslušanje kao i jasan negativan ton njemu očekivane navedene privremene sudske odluke, Knežević je odlučio da odigra jako i u javnosti amortizuje negativnu vijest tako što će svoju objaviti prvi.

Kako bi izbjegao ekstradiciju Knežević britanskom pravosuđu treba da dokaže da njemu suđenje u Crnoj Gori, za krivična djela za koja ga tereti Specijalno državno tužilaštvo, neće biti pravedno. Stupanjem na snagu crvene potjernice, Interpol je jasno stavio do znanja da u to ne vjeruje ali je ipak finalna odluka na sudu u Londonu koji će odučiti da li se radi o političkom progonu.

Sud u Londonu je od Kneževića juče zatražio da do 17. oktobra, kada je zakazano naredno ročište, u pisanoj formi iznese sve argumente protiv njegove ekstradicije, kao i da predoči dokaze na koje ima namjeru da se poziva.

Ako će koristiti iste argumente koje daje i crnogorskoj javnosti, na sudu je da odluči između ostalog i da li će riječ Vujoševića, za kojeg Specijalni državni tužilac tvrdi da je dio organizovane kriminalne grupe, biti dovoljna, bez drugih materijlanih dokaza da ubijedi londonske sudije da je bio reketiran od strane vlasti.

Sa onoga što je bar sad dostupno na audio snimcima prije je dokazana korupcija na nižem nivou koja nije imala impliakcije na više instance jer se nezakonita usluga koju je tražio i za koju je potplatio službenika tužilaštva nije desila, jer je Kneževićev kum ostao u zatvoru.

Zbog toga je teško vjerovati da će za londonske sudije ovo biti dovoljno. Međutim za javnost se može reći da je Kneževićev potez prošao solidno jer je ponovo digao medijsku pompu i dao goriva onima koji tvrde da je tužilaštvo korumpirano.

Knežević je ovim potezom mnogo i rizikovao jer ako njegove tvrdnje ne budu dovoljne za sud u Londonu, teško da će moći da igra na kartu njihove potkupljivosti i korumpiranosti, a svi argumenti koje je iznosio u javnost i njime je uzburkao, pokazaće se kao nevalidni.

<<<Nema prepreka da Knežević bude izručen Crnoj Gori<<<

Takođe, Kneževićeva odlučnost da sada ide, kako kaže, u rat, je jasnija jer izgleda da i nema nekog izbora, definitivno igra na sve ili ništa, a sudbinu će mu odrediti sudstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije.

Karjem februara ove godine za Kneževićem je raspisana crvena Interpolova potjernica, na zahtjev NCB Interpol Podgorica. Njega Specijalno državno tužilaštvo tereti za organizovanje kriminalne grupe, višemilionsku utaju poreza i pranje novca.

A.O – B.D.

73

avatar
1000
44
29
0
 
65
JooSamoNkaJeZdravoCrniBnjjDejo varala bi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SamoNkaJeZdravo
Gost
SamoNkaJeZdravo

Sto vo front cuti.. ni jednom rijecju se ne oglasise..??

Crni
Gost
Crni

Da moze da ustane onaj Hitler i okupira CG, da pocinemo malo

Dejo varala bi
Gost
Dejo varala bi

Koliko je para dao covjek ja euro ne dam.

BAY-PAS
Gost
BAY-PAS

Narod koji izabere korumpirane prevarante lopove i izdajnike nije žrtva vec saučesnik.Orvel.

Raulio
Gost
Raulio

Nema veze što nam je država ogrezla u korupciji i kriminalu jer je to objelodanjeno tempirano od strane Duška. Moraćemo čekat Bog da se spušti na zemlju i reče kakav je Milo pa da ovaj narod progleda

Bnjj
Gost
Bnjj

Ni tada neće jer je ovaj narod Milo kupio 90%Stanovnika želi da bude Milo u tome je Naša tragedija

Vaso
Gost
Vaso

Osudise neke babe i djedove i dva opozicionara zbog drzavnog udara,na osnovu nekih snimaka,gdje se vide samo igracke i pracke,oni se nigdje niti vide niti cuju,dovedose svjedoka poremećene licnosti koga druga drzava trazi zbog ubistva,i morali smo da povjerujemo u drzavni udar bez prikazanog zrna baruta i komada oruzja,sad kad se pojavio snimak gdje jasno vidimo ko i kako i… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Vesna Medenica bi u svakoj ozbiljnoj državi morala podnijeti ostavku zbog onih para od imanja iz moralnih razloga a što se tiče DK on je osumnjičeni a svi znamo da je Cg od 1989god Opljačkana, korumpirana država koju je napustilo na hiljade njenih građana koji ne mogu izgraditi život zbog korupcije, diskriminacije, nepotizma

Dusan
Gost
Dusan

Cdm-ova strategija, brani DPS po svaku cijenu haha..

Eto tako
Gost
Eto tako

S kim si takav si.A ko je s kim u dilu bio znamo sve.E sad CDM bi za promjenu mogao i da objavi komentare koji ne uvazavaju tatitin i strikov “rad”.

Bal
Gost
Bal

Dobro…vidimo strategiju Knezevica…A koja je strategija Stankovica?Da sve negira iako je izgleda uzeo pare od njega…

Bnjj
Gost
Bnjj

Samo ozbiljna imena međunarodnog prava strani tužioci i grupa pravnika mogu ovo ispitati na ozbiljan način ovako ovi naši će zataškati

nikola nikolic
Gost
nikola nikolic

Kako se samo sprdamo sa ovom drzavom,sram nas bilo…Lopovi se svadjaju ko je vise opljackao Crnu Goru a mi navijamo,da li shvatate narode da se evo trenutno iznose i pljackaju na desetine miliona eura i da su poslednjih 10 godina iznesene milijarde iz CG.ako imalo volimo ovu zemlju,treba ivlast i opoziciju da strpamou Spuz jer su nam doveli CG do… Više »

Kobas Blajv
Gost
Kobas Blajv

Koliko dobijate da objavite ovakvu vijest?Koliko vam placaju?Ko ste vi da dijelit svoje misljenje JE LI ili NIJE ovaj mrsavko iz Zete planirano radio?

Brskut
Gost
Brskut

Ako je ispravan i radio pošteno zašto je onda morao da podmićuje bilo koga?Nego je mnogo grešan pa je mislio da će podmićivanjem završiti posao ali se zeznuo to je Neno iskoristio i zakučio nešto za sebe kad već ovaj nudi sam zašto da ne uzme ,zdravo ih trošio samo mislim da će mu dosta otići na posjete u Spuž… Više »

mukic kukic
Gost
mukic kukic

@ Brskut upravu si brate 100% Dule je najveci zagovornik podmukli i finansiski bio 2005 za sunovrat ove toboz suferene drzave.Da nije bilo njegovih miliona danas bi bili drzava ne kolonija

GoranM@gmail.co
Gost

Podsjetnik: Nenad Vujošević je Sekretar u Vrhovnom Državnom Tužilaštvu.

Joo
Gost
Joo

Di Kej je rekao da poternica NE postoji……Di Kej je rekao da ga vlasti u London nikad nece saslusati…….Di Kej je rekao da ima sate i sate video dokaza protiv svega i svakoga, pa trt…..sve sto je Di Kej dokazao dosada je da se ON bravo nezakonitim poslovima i korupcijom…..koga god je Di Kej uzeo za savetnika u ovum slucaju,… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

On je dokazao da je drzavni vrh Crne Gore korumpiran, zasto je on vazan?

GoranM@gmail.co
Gost

Ali takođe: Di Kej objavio razgovore sa zaposlenim u CBCG, VDT i video snimak korupcije sa Gradonačelnikom koji pare nosi Predsjedniku Države.

Joo
Gost
Joo

A gde je taj snimak gde se pare nose predsedniku…..gde da taj snimak nadjem jer ja to ne videh……gde je to objavljeno……ili opet Di Kej to tvrdi ia svojom cascu garantuje……casnom Titovom pionirskom…..

Send this to a friend