Hronika  Službenici UIKS-a pronašli nedozvoljena sredstva u Kazneno-popravnom domu

Ko je i zašto unio u zatvor pola kilograma nepoznate smjese

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija

Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Spuž u krugu Kazneno-popravnog doma pronašli su oko pola kilograma smjese, za koju su pomislili da je eksploziv, ali je vještačenjem ta sumnja otklonjena, saznaje Pobjeda.

Kako je nezvanično saopšteno tom listu, istražitelji za sada ne znaju sastav smjese koja se nalazila u paketu, ali će naknadnim vještačenjem dobiti detaljnije informacije. Tak nakon toga će se moći zaključiti u koje svrhe je neko unio misteriozni paket unutar zidina. Istražitelji se nadaju i da će saznati u čije ruke je trebalo da stigne isporuka, za koju se ne zna kako je dospjela u Kazneno-popravni dom.

Nepoznata smjesa pronađena je sa spoljne strane bedema, između karaula jedan i četiri. Smjesa je otkrivena kada su službenici zatvora obilazili zatvorski krug, zonu gdje zatvorenici šetaju, pa se pretpostavlja da je neko od osuđenika, kada je ugledao čuvare, “paket” prebacio preko bedema. Izvori Pobjede iz bezbjednosnih službi tvrde da je nejasno kako je ova “pošiljka” uopšte mogla da stigne u zatvor, s obzirom na visok stepen bezbjednosti u toj zoni. U fokusu istražitelja sada je da utvrde o kakvoj smjesi se radi i s kojom namjerom je dostavljena nekom u zatvoru.

Izvori Pobjede tvrde i da su na dobrom putu da otkriju ko je bio vlasnik ‘pošiljke’, jer se zna ko se kreće u tom dijelu zatvorskog kruga i u koje vrijeme.

Za istragu je od velikog značaja da se utvrdi je li neko planirao da smjesu upotrijebi za krivično djelo, da li se možda kombinovanjem sa nekim drugim elementima može ručno izraditi eksplozivna naprava.

Naručilac je vjerovatno mislio da je dobio eksploziv, to je najlogičnije, kazali su nezvanični sagovornici Pobjede. Izvori bliski istrazi pojašnjavaju da će u slučaju pronalaženja DNK tragova na toj smjesi identifikovati i vlasnika, a onda otkriti i plan, kao i ko je sve učestvovao u doturanju “pošiljke” za koju se, u prvom trenutku, posumnjalo da je eksploziv.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je o ovom događaju obavijestila policiju, ali se ona nije oglašavala o neobičnoj i nesvakidašnjoj zapljeni.

10

avatar
1000
7
3
0
 
9
mojsilovićPrinc od KonikaZagoricŠćepan majušniPatrolne sape
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Ako je unio znaci da je prosao kroz kapiju, inace bi bilo da je prebacijo.

Zagoric
Gost
Zagoric

Imao sam priliku da idem u posjetu zatvoreniku u spuzu ,kao i svudje ako neznas nikoga pretresu te izuju iz cipela a ako imas nekoga prolazis sa 20pica paketima ulja jajima brasnom cim oces.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Unio je podmićeni policajac ili iz uprave oni su skuplji reći će da je to plastelin da se robijaši igraju !? Ima iko u crnoj gori od funkcionera od najniže do najviše funkcije da nije PODMIĆEN ?

mojsilović
Gost
mojsilović

Ima Katnić, Stanković, Mugoša, Medenica, Savić. Važno je da su nam Sudije i Tužioci pošteni pa ćemo vremenom popraviti sadašnju situaciju.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Brasno za pizzu

Trol
Gost
Trol

Da nije uzicki heroin?

Nagual
Gost
Nagual

Veli ZAŠTO… hahahahahahaha

viki
Gost
viki

a kako se izčuđavate,kako se to moglo dogoditi…ođe je sve korupcija od običnog policajca do sudije i tužioca,političara…ne bi mogli imati ovoliku imovinu da žive od plate

Trol
Gost
Trol

Ima tamo postenog svijeta… ali ima ih sa autima po 20k i vise, samo parking pogledat… ima ljudi koji zaradjuju pofino vise od policajca pa to sebi ne mogu priustiti nikako

mojsilović
Gost
mojsilović

Možda su i oni prodali đedovinu? Nemoj odmah tako oštro. Nije mnogo praška bilo, po’kila.

Send this to a friend