Hronika

Kontrola optužnice protiv Kaluđerovića: Ubio u stanju smanjene uračunljivosti

Sudija podgoričkog Višeg suda Boris Savić održao je juče ročište za kontrolu optužnice protiv Podgoričanina Ivice Kaluđerovića, osumnjičenog za ubistvo komšije Mitra Pejovića.

Njegov advokat Srđan Lješković nije imao primjedbi na optužnicu osim u dijelu kojim se Kaluđeroviću stavlja na teret da je ubistvo izvršio sa umišljajem.

Zastupnik optužbe Maja Jovanović ostala je u cjelosti pri podignutoj optužnici. Odluku o validnosti optužnice vijeće sudije Savića donijeće u zakonskom roku od 15 dana.

U toku istrage, kako nezvanično saznaje Dan, obavljeno je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, a u konačnom nalazu i mišljenju se navodi da se u trenutku izvršenja krivičnog djela Kaluđerović nalazio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, u ovom predmetu bi moglo doći do sklapanja sporazuma sa tužilaštvom, što bi bio jedini takav slučaj u praksi dosad kada je u pitanju krivično djelo ubistvo.

Kaluđerović je uhapšen dan nakon što je upucao sugrađanina, a sumnja se da je motiv ubistva dug.

Mitar Pejović preminuo je ispred Urgentnog centra 22. decembra prošle godine oko dva časa iza ponoći, usled povreda zadobijenih u pucnjavi.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
acabRašo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
acab
Gost
acab

pa kad pravite presedane,orden mu dodijelite…..i zirirajte mu za kredit da druge isplati.

Rašo
Gost
Rašo

Svakome kod nas je izgleda smanjena uračunljivost kad nekoga ubije ili ucini teško krivično djelo

Send this to a friend