Hronika

Krivična prijava protiv Bjelorusa zbog sumnje da je uništio ledene stalaktite u Ledenoj pećini

Foto: Uprava policije Twitter

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv A.B. (28) iz Bjelorusije, nastanjenog u Baru, zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje zaštićenog prirodnog dobra. On se tereti da je 2. septembra oko 17 sati u speleološkom objektu Ledena pećina, u zoni Nacionalnog parka Durmitor, porušio ledene stalaktite koji predstavljaju hidrogeološku vrijednost, a koji su zaštićeni Zakonom o zaštiti prirode.

Osumnjičeni je na jednoj društvenoj mreži postavio video snimak na kojem se vidi kako on uništava ledene stalaktite, saopšteno je iz Uprave policije.

“Policija je zajedno sa tužilaštvom sprovela neophodne aktivnosti na utvrđivanju okolnosti ovog događaja. Službenici Ekološke inspekcije i odgovorna lica u Nacionalnom parku su sproveli aktivnosti iz svoje nadležnosti.  Nakon svih radnji i ocjene spisa predmeta tužilac je naložio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava”, dodaje se u saopštenju.

Mladić će odgovarati zbog uništenja i oštećenja zaštićenog prirodnog dobra, odlučio je pljevaljski tužilac.

“Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima dalo je nalog Odjeljenju bezbjednosti Žabljak da u redovnom postupku podnese krivičnu prijavu protiv jednog lica (A.B.) državljanina Bjelorusije nastanjenog u Baru, zbog krivičnog djela uništenje i oštećenje zaštićenog prirodnog dobra, u Ledenoj pećini, Nacionalni park Durmitor, opština Žabljak”, kazala je portparolka ODT u Pljevljima, tužiteljka Nataša Bajčeta.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
KarlitoBrigantemarkoBedemPravdasamo jako
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Pravi divljaci, pa stvarno u srecnu drzavu bi mora platit 100.000€ i bio bi proceran iz te drzave.

marko
Gost
marko

Samo zestkko

Bedem
Gost
Bedem

A đe su čuvari i vodiči? Deportovati…

samo jako
Gost
samo jako

daj mu 2 sata druatveno korisnog sata….ovaj je za zivot djevojke dobio 120…

Pravda
Gost
Pravda

E bas tako !

Top
Gost
Top

Ma lagano , kad za ubistvo se ne ide u zatvor sto ce ovome , kazna 25 eura. lol.

Mima
Gost
Mima

Uhapsit i deportovat u srbiju. Oni bi mu se obradovali a bogami i pohvalili za učinjeno!

delboj
Gost
delboj

To je jedan vecinski tj prosjecan Rus (ili Bjelorus svejedno) sto nas ceka sa ovom pobjednickom koalicijom. Zbogom turisti iz Spanije, Ceske, Belgije, Hokandije, Francuske, Njemacke… Dobrodosli Rusi, Bjelorusi, Mongoli, Kinezi…

Send this to a friend