Hronika

Krivična prijava protiv osobe koja je oštetila budžet za 175.000 eura

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektora za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, Specijalnom državnom tužiocu, podnijeli su izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv jednog pravnog lica kao i protiv  odgovornog lica u pravnom licu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i utaja poreza i doprinosa putem pomaganja.

Radi se o nastavku akcije kodnog naziva “Bora”.

“Sumnja se da je S.B. krivična djela koja mu se stavljaju na teret izvršio na način što je po osnovu fiktivnih faktura primao uplate od strane većeg broja pravnih lica iz Crne Gore u iznosu od oko 750.000 eura, te je ta sredstva podigao sa svojih žiro računa, i ista, uz određenu nadoknadu, vratio uplatiocima. Na taj način je osumnjičeni, kako se sumnja, omogućio utaju poreza i doprinosa i štetu po budžet Crne Gore u iznosu od oko 175.000 eura”, saopšteno je iz policiije.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektora za sprečavanje pranja novca i finasiranja terorizma će nastaviti sa aktivnostima u ovom predmetu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Kotoranin89SefketNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Ovaj mora da nije u DPS-u

Sefket
Gost
Sefket

Odmah po ustaljenom postupku. U ambasadore.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ovi što kradu su najviši zlotvori crne gore,malo će im bit i crne zemlje?!

Send this to a friend